Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Παιδιά εδώ και 12 περίπου μήνες αντιμετοπίζω ένα ενοχλητικότατο πρόβλημα. Αυτούς τους μήνες έχω εγκαταστήσει ένα CD Player Alpine στο Smart μου, και ενώ σε όλα με αφήνει ικανοποιημένη έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν παλεύεται πια. Randomly, ενώ αλλάζω τραγούδια με το Fw ξέρω γω, σβήνει το monitorάκι του και σταματάει ο ήχος για λίγο. Μετά από αυτό όταν περάσουν μερικά second ή το κλείσω και το ξανανοίξω τα γράμματα/νούμερα στην οθόνη κολλάνε και ακόμα χειρότερα ο ήχος αλλοιώνεται.. μη μπορώντας να βγάλει ΜΠΑΣΑ ! Μιλάμε για έναν ήχο σαν έρχεται από στιλό ραδιόφωνο (βασικά καλύτερα δεν περιγράφεται!). Για να το φτιάξω (που έχω γίνει τζιμάνι στη διαδικασία πια), ωφείλω να σβήσω το αμάξι, να κλειδώσω, να ξεβιδώσω το CD Player, να βγάλω ολόκληρη την πλεξούδα από πίσω (ότι καλώδια έχουν, είναι σε αυτήν), και να περιμένω 1 λεπτό. Μετά ξεκλειδώνω, ανάβω το αμάξι, ΚΟΥΜΠΩΝΩ την πλεξούδα, και έχει γίνει RESET στον εγκέφαλό του. Με αυτό το τρόπο επανέρχεται και μετά πρέπει να κάτσω να ξαναφτιάξω τις ρυθμίσεις του. Όσο γελοίο και αν σας φαίνεται 5-6 φορές το μήνα σταματάω να κάνω αυτή τη διαδικασία γιατί δεν την παλεύω χωρίς μουσική. Useful info: 1) Έχει περάσει καιρός.. το έχω ψυχολογήσει αρκετά για να σας πω πως όντως το κάνει randomly. 2) Δεν παίζει ρόλο η θερμοκρασία του αμαξιού, ούτε το πόσο το έχω οδηγήσει/δουλέψει. 3) Μπορεί να το κάνει και να το ξανακάνει μετά από 7 λεπτά, μπορεί να το ξανακάνει μετά από 1 μήνα (είχα κλείσει μια φορά). 4) Έχω δοκιμάσει άλλη μάρκα CD. 5) Έχω την αίσθηση ότι το κάνει ΜΟΝΟ στα MP3 CD και όχι στα CDA. 6) Έχει Hertz στα πρίμα και στα μπάσα. Έχω παίξει μάλλον με όλα τα νούμερα.. μήπως φταίνε τα Hertz. Τι άλλο να σας πω.. Ακόμη ένα βαρετό θέμα, το οποίο μου ___ει τη ζωή.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Ενταξει μιλαμε για επικ ταλαιπωρια τοσο καιρο ,να πας σε κανεναν ειδικο παιζει η λες να περασεις αλλον 1 χρονο κανοντας την ιδια διαδικασια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Κατάφερα με downloaded manuals, να κάνω -για πρώτη φορά- σύνδεση 2 διαφορετικών CD Player σε 2 διαφορετικά αυτοκίνητα, ΚΑΙ βράδυ! 4 ώρες τα πάλευα. Τα κατάφερα και τα σύνδεσα, και αφού άκουσα μουσική τελικά θα πληρώσω επίσκεψη γιατρού; Κρίμα δεν ειν'; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Όπως τα λες, μάλλον το CD Player έχει κάποιο bug, το οποίο γίνεται trigger randomly. Και επειδή λες για Mp3, τότε παίζει να σχετίζεται ο H/W codec του ήχου που έχει πάνω και οι ρουτίνες για αποκωδικοποίηση Mp3 που χρησιμοποιεί. Πιστεύω, εάν γίνεται, με κάποιο firmware update να στρώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Έλα ρε.. πως γίνεται Firmware update σε τέτοιο πράγμα; Με CD-ROM; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Παίζουν πολλά ρόλο. Το setup του ηχοσυστηματος (δηλαδή εαν συντρέχει ενισχυτής, DSP κτλ) Το πως έγινε η καλωδίωση και το πόσο ποιοτικά έγινε Σε τι κατάσταση είναι η μπαταρία του αυτοκινήτου Και τελικώς ίσως και να φταίει η συσκευή Που έχει 24 μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας Οσο το καθυστερείς ειναι εις βάρος σου, εφόσον αυτή λήξει. Η σύνδεση που λες οτι σου πηρε 4 ώρες, κανονικά διαρκεί 10 λεπτά Πιθανολογώ οτι ίσως να μην έχεις κάνει καλή καλωδίωση Δηλαδή κάποια κακή επαφή στην φάση (κόκκινο) η στην γείωση (μαύρο), ενω υπάρχει και διακοπτόμενο ρεύμα (κίτρινο) και να σπινθηρίζουν όταν το αμάξι κινείται.(καταλαβαίνεις οτι αυτο θα μπορούσε να ειναι και επικίνδυνο). Η συμπεριφορά αυτή (random όπως είπες) μου δείχνει κακα ρεύματα. Εαν εχει απλές φισες τύπου iso (μαύρη ρεύματος και καφέ ηχείων) και απλά τις κούμπωσες τότε το παραπάνω σενάριο είναι ανέφικτο. Σε γενικές γραμμές καλο ειναι να πας σε κάποιο καλο κατάστημα car audio να διαπιστώσει εαν ειναι δικό σου σφάλμα η της συσκευής. Εαν ειναι το δεύτερο δεν μπορείς να επεμβεις εσυ σε τεχνικό επίπεδο. Καλο θα ήταν να κανείς και χρήση της εγγύησης αν δεν έχει λήξει. Τέλος είναι καλό να προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα μονοί μας γλυτώνοντας κάποια χρήματα, ενω παράλληλα να παίρνουμε και την δόξα του ''το έκανα μόνος μου'' Αλλά ...οτι εχει σχέση με ρεύματα και δεν υπάρχει σχετική γνώση πάνω σε αυτο, καλό είναι να αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες. Μπορεί να το αμάξι να εχει ασφάλειες που προστατεύουν απο πυρκαγιά αλλα οχι πάντα... ΥΓ. Αντι να το ξηλώνεις κάθε φορά για το reset πο λες, Μπορείς να βγάζεις τον πόλο τις μπαταρίας σου. Εαν δεν φτιάξει σημαίνει οτι κάθε φορά που το ξηλώνεις αρα θα κουνάς την φισα που δεν κανει επαφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα