Προς το περιεχόμενο

Απορία για τάση σε overclock Phenom II 1090T

aneurysm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα αυξησα την συχνότητα του phenom μου κατα 200 Mhz. Επαιξα μονο με τον πολλαπλασιαστή, τον έβαλα στο 17 αφήνοντας τα ρευματα στο auto. Παραθέτω screenshot απο το occt.

Πιστεύω ειμαι καλά απο θέμα θερμοκρασιών. Θέλω να ρωτήσω για την τάση. Να την αφήσω στο auto η να την καρφώσω στο 1.32V που ειδα οτι είμαι σταθερός, και να κάνω και undervoltage, οπότε με έναν σμπάρο δυο τρυγώνια?

post-213127-0-23483200-1351803432_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαχα μονο που δεν ειμαι αρχοντας....

Καρφωσε το στο 1.32 απο το bios οπως λες και μπες και τρεξε το τεστ και δες ποσο δινει η μητρικη απο το cpuz.στο bios εχεις επιλογη για cpu load line calibration?

• Like 1

To LLC ειναι κυριως για να μην εχεις vdroop και για να χεις σταθεροτητα.Μπορει ομως να μην σε ικανοποιει το vcore που θα οριζει για να σταθεροποιει.Αν εισαι σταθερος με vcore που οριζεις μονος σου δεν το χρειαζεσαι πιστευω.Μπορεις να κανεις και δοκιμες και να δεις ο ιδιος.

Στους AMD καλο ειναι να βρισκεις μονος σου το ιδανικο vcore στην ταδε συχνοτητα ωπου το βαζεις χειροκινητα και αυτο γιατι συνηθως σε auto τους δινουν παραπανω vcore για σιγουρια.

Λοιπόν, απο στο bios δεν εχει επιλογή LLC. Αυτό που έκανα είναι το εξής.

Εβαλα το ρευμα απο το 1.475 που λεει στο BIOS σαν default στο 1.325, έκανα occt και στα 10 δευτερόλεπτα έσκασε ο πηρύνας 2. ενω το ρευμα που έγραφε το cpuZ ήταν 1.218V.

Τωρα ανέβασα το ρευμα στο Bios sto 1.375, στο cpuZ δείχνει 1.248.

μεχρι στιγμής για 20 λεπτά δεν εχει πεταξει error. αν για καμια ώρα δεν βγάλει ερρορ, θα το αφήσω έτσι ανεβάζοντας 0.25 το ρευμα για ασφάλεια.

Συμφωνούμε?

Επίσης για να τσεκάρω σταθερ'οτητα εκτός του OccT τι άλλο να κάνω? Intel burn test?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αφου ειναι σταθερος με 1,375vcore μην ανεβαζεις αλλο. κανε μια δοκιμη με 1,35v και αν σου πεταξει error το intel burn test (βαλτου να κανει καμια 20αρια λουπες), τοτε ανεβασε το ανα 0,25 μεχρι να σταθεροποιηθει.

αλλα για 200Mhz μονο που τον ανεβασες δεν θα δεις διαφορες.

edit. απο ψυξη πως παμε;

Επεξ/σία από maik42

Μαικ, ανέβασα άλλα 200 mhz βάζοντας voltage στο bios 1.375 και στρεσσσαρα με occt απο χθες το βράδυ μεχρι σημερα το πρωϊ. Δεν πέταξε error, και σκεφτομαι να το αφήσω εκεί, να μην χαμηλώσω άλλο το voltage. Δεν ανέβασα δηλαδή 0.25 το ρευμα. Αφου ένα ολόκληρο βραδυ ήταν σταθερός δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Αν τον αφηνα στα 3400 θα κατεβαζα 0.25, αλλά επειδή ανέβηκα στα 3600 είπα να το αφήσω στο 1.375.

Και κάτι άλλο. Ποιοά τιμη voltage να εμπιστευομαι? Bios ή cpuZ?

Η τιμή του CPUZ δεν είναι ίδια με την τιμή του BIOS στο Monitor (όχι αυτή που ορίζεις);

Αν έτρεξες όλο το βράδυ OCCT με Linpack και δεν έσκασε είσαι κομπλέ.

1.31V με 1.33V βλέπω. Οπότε μιλάμε για ένα Vdroop της τάξης των 0.02V. Σιγά...

Ναι ομως εχω ορίσει 1,375 στο bios και στο cpuz 1.344 απο 1.248 έως 1.377. Να ανησυχω?

δεν ειναι ιδια. Παιζει να ειναι απο το cool and quiet η κατι τετοιο τελως πάντων? Αυτά τα βγάζω off πριν το κλοκάρισμα?

και να το κλεισεις ποτε δε θα ειναι τελειως σταθερη η ταση , παντα θα υπαρχει εστω και μια μικρη διαφορα μεταξυ idle και 100%

(η τιμη που οριζεις ειναι ενας μεσος στην ουσια)

αν παντως εισαι σταθερος αστο ετσι, αυτο το κλεινεις αν εχεις θεματα ασταθειας απο τις αυξομειωσεις, αλλα για 400mhz λογικα δεν εχεις θεμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...