LeonhartGR Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Dreamfall Chapters: Επιδιόρθωση των εφέ φωτισμού από τον Voodooman! Πρόσφατα έπαιξα το τελευταίο επεισόδιο της σειράς The Longest Journey με τίτλο Dreamfall Chapters. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο όσον αφορά την υπόθεση, αλλά ως φαν της σειράς έπρεπε να μάθω τη συνέχεια που θα του δώσουν οι δημιουργοί! Το μεγαλύτερο ενοχλητικό σημείο του παιχνιδιού ήταν τα εφέ φωτισμού (lens flares, bloom), η υπερβολική χρήση των οποίων καθιστούσε αδύνατη τη συγκέντρωση στο περιβάλλον της πόλης κατά τη διάρκεια της περιήγησης μέσα σ αυτήν. Περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες για τα προβληματικά στοιχεία των εφέ μπορείτε να παρακολουθήσετε στο αντίστοιχο θέμα στις συζητήσεις του steam. Το θέμα συτό το δημιούργησε ένας πολύ καλός modder, ο Voodooman. Κατάγεται από τη Ρωσία και έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από μικροδιορθώσεις με διαφορετικά στυλ προτιμήσεων, αναλόγως τις ιδιαιτερότητες του κάθε χρήστη. Όσοι ενδιαφέρεστε και έχετε ή θέλετε να παίξετε το παιχνίδι διορθωμένο, επισκευτείτε το αντίστοιχο θέμα και κατεβάστε τα patches. Επισης ακολουθήστε τον Voodooman στο twitter για να ενημερώνεστε για τα διάφορα patches που κυκλοφορεί και για άλλα παιχνίδια κατά καιρούς. Σχετικό βίντεο εδώ (ανοίξτε με chrome για να μπορείτε να δείτε σε καλύτερη ποιότητα και σε 60 fps): Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2014 από LeonhartGR
nzeppos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Στο τελευταίο update email, αναφέρουν ότι θα βγάλουν νέο patch εντός λίγων ημερών. Ενδεχομένως εκεί να λυθούν και τα τελευταία προβλήματα του παιχνιδιού (δεν έψαξα να δω αν υπάρχει changelog). edit: εδώ -> http://steamcommunity.com/games/237850/announcements/detail/208618417140512680
Moderators Praetorian Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Επίσης σκέφτονται να βγάλουν και ένα 1.2 update αργότερα και εδώ έχει φτιαχτεί ένα thread όπου προτείνονται βελτιώσεις από όσους έχουν παίξει το πρώτο κεφάλαιο. Edit: ενδιαφέρουσα η δουλειά του voodooman. Δείχνει να κατέχει αρκετά καλά αυτό που κάνει και από ό,τι καταλαβαίνω θα συνεχίσει να ασχολείται/να πειραματίζεται με τους shaders στο DC. Στο steam forum όμως τα μηνύματα του είναι σχεδόν μόνιμα σε rage mode. Και συμφωνώ με αρκετά από τα προβλήματα που αναφέρει, παρά το ότι από την RTG τα παρουσιάζουν ως αποφάσεις, δημιουργικές επιλογές τους ή προβλήματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεράσουν. Απλά με το ύφος του δείχνει να προκαλεί τους υπόλοιπους εκεί (...) και θα ήταν κρίμα να πέσουν όλοι να τον φάνε, τη στιγμή που δουλεύει ως fan για να βελτιώσει το παιχνίδι και το να έχουμε και αυτή την επιλογή (ειδικά για την απομάκρυνση των υπερβολικών και buggy flares) το βρίσκω θετικό.
AntonisKo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Τραγικό, το έβγαλα στα πρώτα 15 λεπτά. Σαν το πρώτο, τίποτα.
nzeppos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Εγώ πιστεύω πως και μόνο που συνεχίζει την ιστορία του Dreamfall, αξίζει να το παίξει κάποιος. Το δε DF μπορεί να μην συγκρίνεται με το TLJ από πλευράς γρίφων, όμως σε επίπεδο ατμόσφαιρας και σεναρίου είναι τουλάχιστον ισάξιο. Να υπήρχε και ανταγωνισμός, πάει στο καλό, να πω θα βάλω να παίξω κάτι άλλο. Όταν όμως όλα τα σύγχρονα adventure της προκοπής είναι αυτά τα γερμανόφερτα, που παραδοσιακά μεταγλωττίζονται στα αγγλικά μετά από 1-2 χρόνια, κλάφτα Χαράλαμπε. 1
tidus666 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Καλά μια χαρά point and click υπάρχουν εκεί έξω, αν αυτά εννοείς με τον όρο "σύγχρονα adventures". Απλά τα DF δεν γίνεται να τα συγκρίνεις με αυτά, καθώς δεν έχουν καμία σχέση. Εγώ απορώ με τις προσδοκίες κάποιων και την επιμονή τους να το συγκρίνουν με το πρώτο. Κι εγώ θα ήθελα να συνέχιζε η σειρά στο point and click adventure concept, αλλά είναι κάτι που έχω ξεπεράσει αρκετό καιρό τώρα. Τρέφω ακόμα ελπίδες για το TLJ Home πάντως. Τώρα αν κάποιος πχ μετά από 10 χρόνια που δεν έχει ξανασχοληθεί με τη σειρά διαβάσει "Το τρίτο TLJ είναι γεγονός" και χωρίς περαιτέρω αναζήτηση το βάλει και περιμένει να κινεί την April με το mouse ξέρω ΄γω, και να επιμένει να το συγκρίνει με το πρώτο, είναι λογικό να ξενερώσει και να το κλείσει στο 15λεπτο. Απ' όσο θυμάμαι ο Ράγκναρ ήταν ξεκάθαρος, το Chapters είναι η συνέχεια του DF και η συνέχεια της ιστορίας της Zoe. Ένιγουέι μην το κουράζω, καταλάβατε τι θέλω να πω.
Moderators Praetorian Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Ναι, το ότι το DF: Chapters θα ολοκλήρωνε την ιστορία του Dreamfall (και όχι της April, αν και θα έλυνε κάποια ανοιχτά threads, όπως ήδη έκανε), το είχαν διευκρινίσει από την αρχή. Παρεμπιπτόντως, εγώ δεν το έχω προχωρήσει το πρώτο Chapter παραπάνω. Είμαι στη Europolis και ενώ ξέρω που πρέπει να πάω, προτιμώ να περιμένω λίγο ακόμα για κάποια patch fixes (και ελπίζω ότι το 1.2 είτε βγει πριν είτε μαζί/μετά το 2ο κεφάλαιο, θα έχει την επιλογή να διώξουμε τις ειδοποιήσεις για τις αποφάσεις, τις συνέπειές τους, πότε θα θυμάται κάποιος κάτι κλπ, μαζί με βελτιώσεις για το save system*). Ειδικότερα το save system είναι δεν συμβαδίζει πολύ καλά με την επιθυμία του παίκτη να εξερευνήσει το περιβάλλον του, καθώς δεν αποθηκεύονται πράγματα όπως η Zoe (ή όποιος άλλος) ήδη είδε αυτό και το σχολίασε, ή άκουσε αυτή τη συζήτηση κλπ και αν δεν φτάσεις σε προκαθορισμένο checkpoint της ιστορίας, πρέπει να τα κάνεις και να τα ακούσεις όλα από την αρχή (αν θέλεις να "αποθηκευτεί" αυτή τη κατάσταση). Αυτός ο Reza έχει πάρει 200 φορές τηλέφωνο να του πάω κάτι να σαβουριάσει (μετρώ φυσικά όλες τις φορές που ξεκίνησα να περιπλανώμαι στη Europolis και η Zoe γίνεται πάντα spawned έξω από το κτίριο του ψυχίατρου ή δίπλα στην καντίνα της φίλης της -αν έχει συζητήσει μαζί της). * πάνω κάτω έχουν πει ότι manual saves δεν πρόκειται να υλοποιήσουν γιατί είναι δύσκολο task (για την ομάδα/resources που έχουν) σε συνδυασμό με το "choice and consequence" mechanic που έχουν. Οπότε το πολύ να δούμε λίγο πιο οργανωμένο σύστημα.
nzeppos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Το πρώτο trailer για το Book 2. Άντε να ζεσταινόμαστε σιγά σιγά (να δω το πρώτο πότε θα το παίξω, που δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ούτε 2 ώρες!) 2
LeonhartGR Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Καινούριο βίντεο για τα patches του Voodooman (συνδυασμός των patches και προβολή του αντίστοιχου thread στο STEAM). Ανοίξτε με chrome για 1920x1080 60 fps:
Moderators Praetorian Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Περίεργο πάντως που δεν ανακοίνωσαν κάτι. Συνήθως βγάζουν μια ανακοίνωση λίγο πριν (γιατί τo patch δεν αφορά μόνο την Steam έκδοση, αλλά πρέπει να βγει και για την GOG και την Humble Bundle) και μια ταυτόχρονα με το release του patch για να δώσουν το changelog. Απο ό,τι καταλαβαίνω είναι το patch που ήταν στο ανοιχτό beta testing (μέσω Steam, αν επιλέξει κάποιος να συμμετέχει στις beta του παιχνιδιού) και κυρίως προσθέτει το V-synch. edit: Σήμερα το απόγευμα οι devs έκαναν ένα σχετικό thread στο steam forum Dreamfall Chapters has just received another patch, bringing the version number to 1.1.3, squashing a few more bugs and introducing a couple of new features. Here are the most important changes: Introducing 'exclusive' full-screen mode for Windows, which may improve performance for some users. Added option for vertical sync in visual settings. Improved memory usage in Europolis. Brought back missing ambient sounds in Europolis. The previous patch contained a bug where some sounds — mostly diegetic music — disappeared. Added link to our privacy policy. Exciting! http://steamcommunity.com/games/237850/announcements/detail/210872121484513668 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 10 Μαρτίου θα είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας για το 2ο "βιβλίο" του Dreamfall Chapters. https://www.kickstarter.com/projects/redthread/dreamfall-chapters-the-longest-journey/posts/1140594 2
nzeppos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Και screenshots από το δεύτερο κεφάλαιο: http://imgur.com/a/vphup#1 1
tidus666 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Ωραίες! Είδα και Abnaxus και μου έφυγε και ένα δάκρυ.
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Η κυκλοφορία του 2ου μέρους αναβάλλεται για 48 (περίπου) ώρες. Οπότε πάει για αυτή την Πέμπτη (12 Μαρτίου) https://www.kickstarter.com/projects/redthread/dreamfall-chapters-the-longest-journey/posts/1161033 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα