Προς το περιεχόμενο

Dreamfall Chapters

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και σκοπεύω να παίξω το θρυλικό TLJ μιας και μου είχε ξεφύγει ήθελα να ρωτήσω αν τα dreamfall chapters γενικώς αξίζουν σε σχέση με το πρώτο?

Επίσης το dreamfall το είχα ξαναπαίξει πολύ μικρός αλλά ψιλοθυμάμαι την ιστορία,  έχει νόημα 2ου playthrough μιας και είναι απλά spinoff ιστορία ή δεν κάνει καν reference σε αυτό το chapters?

Πάντως για να τρέξεις το TLJ χρειάζεται λίγο ψάξιμο με dgVoodoo, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει. 

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Μιας και σκοπεύω να παίξω το θρυλικό TLJ μιας και μου είχε ξεφύγει ήθελα να ρωτήσω αν τα dreamfall chapters γενικώς αξίζουν σε σχέση με το πρώτο?

Επίσης το dreamfall το είχα ξαναπαίξει πολύ μικρός αλλά ψιλοθυμάμαι την ιστορία,  έχει νόημα 2ου playthrough μιας και είναι απλά spinoff ιστορία ή δεν κάνει καν reference σε αυτό το chapters?

Πάντως για να τρέξεις το TLJ χρειάζεται λίγο ψάξιμο με dgVoodoo, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει. 

Σε σχέση με το πρώτο... είναι αρκετά κατώτερά του και το Dreamfall και τα Chapters. Χαρακτήρες, μυθολογία, storytelling, είναι πολύ πιο καλοδουλεμένα στο πρώτο. Από το dreamfall απλώνει η ιστορία (πολλές φορές μάλλον χωρίς να υπάρχει σχέδιο, και αυτό φάνηκε αργότερα). 

Αλλά το Chapters τουλάχιστον από άποψη χειρισμού είναι καλύτερο του Dreamfall, και ως παραγωγή δείχνει καλύτερο. Προσωπικά, δεν είμαι οπαδός της επιλογή να βάλουν το choice and consequence -- όπως η TellTale και χειρότερα εδώ, γιατί δεν έμεναν μόνο σε κείμενο "ο τάδε θα θυμάται το τάδε" αλλά σε κάποιες επιλογές χτυπούσαν και ένα *gong* "The balance has shifted". Που νομίζω ότι όχι μόνο δεν το χρειαζόταν καν αυτό το σύστημα, ούτε για κάποιες επιλογές είχαν σαφές σχέδιο τι θα κάνουν με αυτές, (ούτε νομίζω ο περισσότερος κόσμος παίζει ξανά αυτά τα παιχνίδια για να δει όλες τις διαφοροποιήσεις) αλλά και τους έκανε τη ζωή πολύ πιο δύσκολη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού (...). 

Τέλος πάντων, στην αρχή του Dreamfall Chapters έχουν βάλει ένα πολύ σύντομο video με σύνοψη των γεγονότων κυρίως του Dreamfall γιατί με αυτό έχει τη μεγαλύτερη σύνδεση. Προφανώς βοηθάει περισσότερο ένα replay για όποιον έχει το κουράγιο να το κάνει.

• Like 2
Δημοσ.

χειρότερα εδώ, γιατί δεν έμεναν μόνο σε κείμενο "ο τάδε θα θυμάται το τάδε" αλλά σε κάποιες επιλογές χτυπούσαν και ένα *gong* "The balance has shifted". Που νομίζω ότι όχι μόνο δεν το χρειαζόταν καν αυτό το σύστημα, ούτε για κάποιες επιλογές είχαν σαφές σχέδιο τι θα κάνουν με αυτές, (ούτε νομίζω ο περισσότερος κόσμος παίζει ξανά αυτά τα παιχνίδια για να δει όλες τις διαφοροποιήσεις) αλλά και τους έκανε τη ζωή πολύ πιο δύσκολη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού (...). 

Τέλος πάντων, στην αρχή του Dreamfall Chapters έχουν βάλει ένα πολύ σύντομο video με σύνοψη των γεγονότων κυρίως του Dreamfall γιατί με αυτό έχει τη μεγαλύτερη σύνδεση. Προφανώς βοηθάει περισσότερο ένα replay για όποιον έχει το κουράγιο να το κάνει.

Προσωπικά μου φαίνεται πολύ αστεία η συγκεκριμένη κατάσταση με το gong όπως την περιέγραψές...τουλάχιστον της telltale είναι  κάπως διακριτικό..θα μπορούσαν να είχαν και ένα:

:-D

Παρ' όλα αυτά το TLJ είναι καταπληκτικό μέχρι στιγμής (μόλις μπήκα arcadia) και έχει μπόλικες δόσεις καλού χιούμορ. Ενα remaster θα του πήγαινε ώστε να φαίνονται λίγο καλύτερα τα 3d μοντέλα γιατι το artwork είναι πολύ καλό!

Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση, to deamfall μου είχε αρέσει όπως το θυμάμαι οπότε λογικά θα μου αρέσει και το chapters. Βέβαια αφού έχει και το recap λογικά θα πάω κατευθείαν στα chapters τώρα που βγήκε και το final cut.  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...