IoNik Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 .. ή για να γίνω πιο συγκεκριμένος “γιατί τελικά δεν θα αγοράσω κάποια από τις νέες Windows Phone 8 συσκευές ακόμα“. Εάν έχετε την διάθεση αλλά και την όρεξη να διαβάσετε την άποψη μου σχετικά με το νέο mobile OS της Microsoft τότε “by all means” που λένε και οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι προχωρήστε στην περαιτέρω ανάγνωση. Όταν η “μαμά” Microsoft έκανε την πρώτη παρουσίαση του WP8 λίγους μήνες πριν έκανε το σωστό “λάθος” να χρησιμοποιήσει το επερχόμενο Lumia 920 της Nokia, μία συσκευή που συγκέντρωνε τον απαραίτητο “wow factor” στον υπερθετικότατο βαθμό. Εκείνη η παρουσίαση με έκανε να θέλω να αποκτήσω το Lumia 920. Καθότι ήμουν ήδη κάτοχος του πρωτοδιδάξοντα στο unibody polycarbonate industrial design Nokia N9, σε χρώμα Cyan μάλιστα, είχα σαγηνευτεί με τον συγκεκριμένο form factor και όαν έμαθα πως το νεο flagship της Nokia θα διέθετε και ένα OS με της ευλογίες της Microsoft κάτι μέσα μου ξεκίνησε να ανακινείται! Mε το πέρας της παρουσίασης του WP8 είχα αποφασίσει πως θέλω το 920. Ήθελα όμως το WP8 ή ήταν απλά η συσκευή που με είχε μαγέψει? Δεν ντρέπομαι να δηλώσω πως έχω τάσεις “fanboyισμού” όχι όμως προς τα προιόντα της Μηλοκρατορίας. Το Bugdroid είναι αυτό που έχει κυριεύσει τα δάχτυλα μου και τα χέρια μου από το σωτήριο έτος 2009 όταν και έγινα κάτοχος του HTC Hero, της πρώτης δηλαδή προσπάθειας της Google για μία mainstream Android συσκευής (το T-Mobile G1 το βγάζω εκτός). Παρόλα αυτά παράλληλα με τις διάφορες Android συσκευές που κατά καιρούς είχα (οι οποίες ήταν το HTC Hero, το Xperia X8, το ASUS Transformer TF101 και η συσκευή που χρησιμοποιώ κανονικα το Motorola RAZR) πέρασα και ένα σύντομο διάστημα με το iPhone 4 αλλά και με το Nokia N9 καθώς και με ουκ ολίγες webOS συσκευές όπως το Palm Pixi Plus και το HP pre 3. Το εν λόγο OS δε αποτελεί τον κρυφό μου πόθο καθώς δηλώνω webOS “UBER” fanboy! Δεν είχα όμως ασχοληθεί ποτέ σε ιδιαίτερο βαθμό με το WP7/7.5 και για να είμαι ειλικρινής δεν είχα και ιδιαίτερη επιθυμία να το κάνω. Είχα όμως αποφασίσει να το δοκιμάσω για χάρη του 920.. μέχρι που εμφανίστηκε το HTC 8X και τότε ως δια μαγείας το design του 920 μου φάνηκε “απλό” και παροχημένο. Ίσως να έφταιγε η πολύμηνη συμβίωση μου με το Nokia N9 αλλά το 8X φαινόταν εξαιρετικά φρέσκο! Είχε όμως κάποια μειονεκτήματα σε σχέση με το 920 με κυριότερα αυτών την έλλειψη LTE (θα μου πείτε που πας ρε Καραμήτρο που θες και LTE αλλά το κρίμα πάει στην τέχνη του marketing) καθώς και την απόφαση της Microsoft και της Nokia να κρατήσου το Nokia Drive και το Nokia City Lens αποκλειστικότητες της Nokia για κάποιο χρονικό διάστημα. Μέχρι και εχθές πραγματικά αμφιταλαντευόμουν μεταξύ του 920 και του 8Χ με το ζύγι να γέρνει υπέρ του 8Χ, ειδικά αφότου κατέληξα στο συμπέρασμα πως εν έτη 2012 δεν νοείται συσκευή με βάρος 180γρ. όπως είναι το 920. Και ναι, το βάρος όπως έχω αναφέρει σε διάφορους ιστότοπους για εμένα παίζει τεράστιο λόγο. Και μετά ήρθε η εγκατάσταση του Windows 8 στο desktop μου. Και η διαπίστωση πως, όπως ανέφερε και ο Link, το εν λόγο OS ΔΕΝ έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το ποντίκι αλλά τα δάχτυλα και τις οθόνες αφής. Παρόλες τις δηλώσεις της Microsoft πως στην Start homescreen, ή όπως αλλιώς λεγεται, θα περνάνε οι χρήστες την πλειονότητα του χρόνου τους με εμένα δεν ισχύει αυτό. Το Desktop Tile και το Weather Tile είναι τα μοναδικά που χρησιμοποιώ με το Weather να εξηγείται διότι διαθέτω μία περίεργη “λατρεία” προς τα weather apps. To Windows 8 δεν μου αρέσει όπως δεν μου αρέσει και το WP8!! Και μετά ήρθε το Nexus 4.. και αμέσως μετά το Nexus 7 (το οποίο και ήδη παρήγγειλα στην έκδοση με τα 16GB). Και κατάλαβα, ή μάλλον αποδέχτηκα, το γεγονός του ότι μου αρέσει πολύ το Android. Μου αρέσει το vanilla UI και το UI των Μotorola/ ASUS καθότι δεν είναι πολύ modified όπως είναι το TouchWiz ή το Sense. Μου αρέσει το customization που δίνει στον χρήστη, κάτι που όσο και να προσπαθεί η Microsoft και να ισχυρίζεται πως το WP8 δίνει τρελό personalization στον χρήστη απλά δεν υφίσταται. Στο WP8 μπορείς να αλλάζεις το μέγεθος και την διάταξη των διαφόρων tiles. Οκ.. what else? Μα πάνω από όλα μου αρέσουν τα apps icons! Ναι, είναι αλήθεια και το πιστεύω ακράδαντα πως τα icons είναι τέχνη! Οι γραφίστες και τα δημιουργικά τμήματα που φτιαχνουν τα app icons είναι μάγοι! Ας μην ξεχνάμε πως η Nokia όταν αποφάσισε να φτιάξει τις πρώτες της touch συσκευές είχε ολόκληρο τμήμα που απασχολιόταν μόνο με την φιλοσοφία των icons! Μου αρέσει αφάνταστα να χαζεύω τα εικονίδια των apps και είναι αλήθεια πως ο σχεδιασμός τους αποτελεί ένα πολύ βασικό παράγοντα για το αν θα προβώ στο κατέβασμα των apps ή όχι. Επιφανειακό? Δεν το νομίζω. Προσωπική “κόμπλα?”. Πάλι δεν το νομίζω. Τα εικονίδια στο iOS και στο Android είναι mini καλλιτεχνικές δημιουργίες! Το iOS δημιούργησε την δική του σχολή και το Android την δικιά του. Ακόμα και το webOS διαθέτει κουλτουρα άρρητα συνδεδεμένη με τα app icons. To WP8 τι προσφέρει στο συγκεκριμένο θέμα? Μονοδιάστατα, απλά (με την κακή έννοια), δίχως φαντασία, ξεπλυμένα, κακομοίρικα app icons. Τα εικονίδια των apps πρέπει να είναι φρέσκα! Πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους designers, εταιρικούς και μη, να δημιουργήσουν και να φτιάξουν τα δικά τους! Πρέπει σε ένα app να αντιστοιχούν δεκάδες εναλλακτικές! Πρέπει να είναι δροσερά και να δημιουργούν ένα αίσθημα μικροχαράς στον end user! Πρέπει να είναι όπως είναι η φέτα ενός καλοκαιρινού καρπουζιού!.. Φρέσκα, καλοκαρινά, δροσερά.. Ευφάνταστα αλλά και απλοικά!.. Πηγή: gadgeta.me
ektor7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Εγω,γιατι δε καταλαβα,ποιος ειναι ο λογος που δε θα παρει τελικα wp8 συσκευη! Ενα κατεβατο,αλλα εκτος θεματος! Ασχοληται με το design των εικονιδιων,αλλα απο την ουσια κ τη χρηση του λογισμικου,μηδεν!!! 3
arxaggelos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Ο αρθρογράφος θα προτιμήσει μια συσκευή-εργαλείο, με γνώμονα το πώς είναι σχεδιασμένα τα εικονίδια! Πιό fail, πεθαίνεις. Τί άλλο πιά θα διαβάσω εδώ μέσα.... 2
lexmark Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2012 Ρε παιδιά, αυτό είναι κλασσικό δείγμα ενός opinion article (λες και του τη ζήτησε κανείς!) που τόσο έχει γίνει μόδα στα ξένα news-blogs/sites και, επιτέλους, ήρθε και αυτή η μόδα στο Ελλάντα (κάτι καλό να αντιγράψουμε ίσως;! Hellooo!!). Σεβαστή η άποψη του καθενός, οπότε... Κατά τα άλλα, το θέμα του, όπως είπατε και εσείς, είναι περισσότερο τα εικονίδια (!!) παρά οι λειτουργίες/ευκολίες που σου προσφέρει μια πλατφόρμα! Κι εγώ είμαι υπέρ της πρακτικότητας, όπως και ο arxaggelos από πάνω, οπότε μάλλον θα πάω προς εκείνη την πλατφόρμα που μου κάνει τη ζωή μου ευκολότερη και όχι εκείνη που έχει πιο... ωραία εικονίδια. (άποψή μου το παραπάνω, και άμα γουστάρετε τη γράφω και σε σεντόνι, έτσι για να είμαστε μες στο πνεύμα της μόδας )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα