Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τον παραπάνω εξωτερικό δίσκο, σε εγγύηση μέσω serial μέχρι το 2014, που στο HDsentinel εμφανίζεται με 22% υγεία , κατακόκκινος, με ένδειξη για λίγες μέρες ζωής και σύσταση για άμεση αντικατάσταση του,

αλλά στο διαγνωστικό της Seagate ...περνάει.

Ούτε να τον εμπιστευτώ μπορώ, ούτε να τον επιστρέψω .

Τι προτείνετε?

Δημοσ.

Καλησπέρα φιλε και καλο μηνα. Πρώτα από όλα διόρθωσε το τίτλο σου (Seagate Free agent 500 Gb 22% health αλλά περνάει τα διαγνωστικά της Seagate). Τον δίσκο ποτε τον αγόρασες? Εγώ σου λέω να εμπιστευτείς το HDsentinel και όχι τα διαγνωστικά της seagate.

Δημοσ.

Ανέβασε φωτογραφία από το sentinel να δούμε τι ακριβός λέει.

George το θέμα δεν είναι μόνο η εμπιστοσύνη αλλά το ότι δεν του τον αλλάζουν αφού περνάει το διαγνωστικό τους.

Δημοσ.

Καλησπέρα φιλε και καλο μηνα. Πρώτα από όλα διόρθωσε το τίτλο σου (Seagate Free agent 500 Gb 22% health αλλά περνάει τα διαγνωστικά της Seagate). Τον δίσκο ποτε τον αγόρασες? Εγώ σου λέω να εμπιστευτείς το HDsentinel και όχι τα διαγνωστικά της seagate.

Δεν ξέρω πως διορθώνεται ο τίτλος ??

Ανέβασε φωτογραφία από το sentinel να δούμε τι ακριβός λέει.

George το θέμα δεν είναι μόνο η εμπιστοσύνη αλλά το ότι δεν του τον αλλάζουν αφού περνάει το διαγνωστικό τους.

Δεν είμαι σπίτι τώρα θα ανεβάσω μόλις πάω.

Αλλά αυτό ακριβώς είναι θέμα στην πράξη μου είναι άχρηστος γιατί δεν το εμπιστεύομαι αλλά δεν μπορώ να τον επιστρέψω.

Κάτι σαν τη γοργόνα δηλαδή ούτε να τη φας μπορείς αλλά ούτε να τη ....... (παλιό αλλά καλό )

Δημοσ.

Ε, το short test δεν λέει και πολλά,το κανονικό test του το έκανες;;;

Αν έχεις κρατήσει αντίγραφα από τα αρχεία σου και έχεις την πλήρη έκδοση του Sentinel μπορείς να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface που θα φτιάξει όσα bad sector φτιάχνονται,μπορεί όλα μπορεί κανένα,αν δεν βαριέσαι μπορείς να το δοκιμάσεις.

Αν δεν περάσει το long test μπορείς να τον στείλεις και για αλλαγή(μπας και σου επιστρέψουν και κάνα καλύτερο μοντέλο)

Δημοσ.

Ε, το short test δεν λέει και πολλά,το κανονικό test του το έκανες;;;

Αν έχεις κρατήσει αντίγραφα από τα αρχεία σου και έχεις την πλήρη έκδοση του Sentinel μπορείς να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface που θα φτιάξει όσα bad sector φτιάχνονται,μπορεί όλα μπορεί κανένα,αν δεν βαριέσαι μπορείς να το δοκιμάσεις.

Αν δεν περάσει το long test μπορείς να τον στείλεις και για αλλαγή(μπας και σου επιστρέψουν και κάνα καλύτερο μοντέλο)

Ευχαριστώ.

Κάνω το πρώτο και θα ενημερώσω..

Δημοσ.
2. Ένα από τα δυο test δεν είναι αξιόπιστο.

Ε,μην το λες,και το sentinel σου λέει ότι warranty replacement of the disk is not yet possible

Οπότε προφανώς δεν είσαι ακόμα μέσα στο όριο από bad sector που δίνει ο κατασκευαστής.

(σόρρυ που δεν το είδα από πριν)

Δημοσ.

Δες αν έχει μέσα baracuda 7200.11. Aν έχει, στείλε mail στη seagate με ερώτημα αν πρέπει να του αλλάξεις firmware. Αν σου πουν όχι και δε σε ενδιαφέρει η εγγύηση, βάλε τον σαν εσωτερικό σαν τελευταία λύση. Αυτό βοηθάει κυρίως όταν έχεις προκήματα με την τροφοδοσία του ρεύματος και κάτι τέτοιο δε σου λέει το sentinel αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Δημοσ.

Ε,μην το λες,και το sentinel σου λέει ότι warranty replacement of the disk is not yet possible

Οπότε προφανώς δεν είσαι ακόμα μέσα στο όριο από bad sector που δίνει ο κατασκευαστής.

(σόρρυ που δεν το είδα από πριν)

Και εγώ δεν το είδα, αλλά αν σου υπολογιζει 38 ημέρες και δεν είναι αξιόπιστος πότε πρέπει μα αντικατασταθεί?

Δες αν έχει μέσα baracuda 7200.11. Aν έχει, στείλε mail στη seagate με ερώτημα αν πρέπει να του αλλάξεις firmware. Αν σου πουν όχι και δε σε ενδιαφέρει η εγγύηση, βάλε τον σαν εσωτερικό σαν τελευταία λύση. Αυτό βοηθάει κυρίως όταν έχεις προκήματα με την τροφοδοσία του ρεύματος και κάτι τέτοιο δε σου λέει το sentinel αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Θα το κάνω αλλά να μη περιμένω μήπως τα φτύσει τελείως (έχει εγγύηση μέχρι το 2014) η να τον βοηθήσω λίγο να κοπεί στο τεστ?

Πως βλέπω το δίσκο που έχει μέσα?

τώρα είδα ότι η θερμοκρασία είναι στους 50, Λέει τίποτα αυτό?

Δημοσ.

Πηγαινε στο μαγαζι που τον πηρες με screenshot απτο HD Sentinel και ζητα να στον αλλαξουν κι αν σου πουν να τον αφησεις για ελεγχο και τον βγαλουν οκ τοτε δωστου τη χαριστικη βολη. ;)

Αν τον βγαλεις απτη θηκη νομιζω βγαινεις αυτοματα εκτος εγγυησης.

Δημοσ.

Έχω ξεκινήσει από το πρωί 11 μμ το Reinitialize disk surface με το Sentinel και μέχρι στιγμής βρίσκεται στη μέση του δίσκου.

Ξέρει κανείς αν το κόψω τώρα, αύριο θα αρχίσει από την αρχή η μπορώ να επιλέξω εγώ το σημείο που θα συνεχίσει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...