Προς το περιεχόμενο

overclocking failed! Enter setup

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ρωτήσει και στα γενικά αλλά δε λύθηκε το πρόβλημα:

Κατά την εκκίνηση ο υπολογιστής "νεκρώνει", ξαναξεκινάει και βγάζει το μν "overclocking failed! Enter setup"

στη συνέχεια ζητάει να κάνει επαναφορά συστήματος και αφού ολοκληρώσει συνεχίζει κανονικά.

Το κάνει μόνο στην αρχή και όχι πάντα.Έχει καμιά βδομάδα αυτή η ιστορία, δεν έχω επιχειρήσει overclocking και έχω βάλει τις default ρυθμίσεις πριν λίγες μέρες.

Καμιά ιδέα για το τι φταίει;

Διάβασα δυο τρεις συμβουλές στο internet και έκανα τα εύκολα, άλλαξα μπαταρία στη μητρική, το καθάρισα και τσέκαρα τις μνήμες μέσω των windows (δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα)

Καμιά άλλη ιδέα για το τι πρέπει να κάνω;

Έχω βαρεθεί να περιμένω 20' να ανοίξει και κάθε φορά να πρέπει να βάζω το flash

Δημοσ.

Bios update? :P

Δεν το έχω ξανακάνει γιαυτό θέλω να δοκιμάσω πρώτα άλλες λύσεις :-D

Υπάρχει περίπτωση να κολλάει λόγο κάποιας συσκευής usb; το λέω γιατί εκτός απο το θέμα με το flash που το επαναφέρει σε προηγούμεν έκδοση βγάζει και ένα μν για το λειτουργικό της κάμερας.

Αν βοηθάει το pc είναι τετραετίας και δεν έχω προσθέσει τίποτα το τελευταίο χρόνο

Δημοσ.

Εμένα για bios update μου μυριζει ότι θέλει. Τρέξε και ένα memtest (είπες ότι έτρεξες μέσω windows γι΄αυτό). Ή αν έχεις καλύτερα το gold memory test.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κατεβάζεις το τελευταίο BIOS από την Asus, δημιουργείς ένα bootable usb flash και κάνεις boot από αυτό.

Εναλλακτικά παίζει να μπορείς να το κάνεις σε περιβάλλον windows, κατεβάζοντας το σχετικό utility.

Προτείνεται μέσω DOS όμως (με τον πρώτο τρόπο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...