Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες ...

Λοιπόν μπαίνω στο θέμα ...

Μιας και η δουλειά μου είναι designer ήρθε η ώρα για ένα laptop ώστε να μπορώ να κάνω τα παρακάτω :

1. Σερφάρισμα (web, email κ.α.)
  2. Αρθρογραφία
    και το συμαντικότερο
  3. Photoshop (CS5+)

Επίσης με ενδιαφέρει να μην είναι βαρύ (μη μου πέφτει και η μέση) και να μην είναι ογκώδες. Θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα και για παρουσιάσεις.

Η χρήση του Photoshop θα είναι σε λογικά πλαίσια.

Δηλαδή δεν θα φτιάχνω ένα template/theme στο laptop (το πολύ κανά newsletter template), αλλά σίγουρα θα κάνω ρετουσάρισμα σε φωτογραφίες, μικρο διορθώσεις σε διάφορα psd αρχεία (τα οποία όμως θα έχουν δημιουργηθεί στο tower μου, το οποίο είναι στημένο για βαριές δουλειές).

Ουσιαστικά δεν θέλω να ανοίγω το Photoshop και να παρακαλάω να ανοίξει ή να φτιάχνω καφέ όσο θα προσπαθεί να σώσει το psd αρχείο.

Δεν είμαι άνθρωπος που μπορεί να περιμένει 2 λεπτά για να ανοίξει το Photoshop :rolleyes:

Επειδή δεν έχω ξανα ασχοληθεί με laptop, θα ήθελα τη γνώμη σας. Δεν ξέρω τι πρέπει να κοιτάξω, ούτε εάν τα 800€ είναι πολλά ή λίγα.

Οπότε help παίδες :P

υγ : είχα βάλει στο μάτι το Dell Inspiron 14z και το Lenovo IdeaPad U310 αλλά ανακάλυψα ότι το lenovo έχει σοβαρό πρόβλημα στο wifi

υγ 2 : δεν θα ήθελα να υπερβούμε τα 800€ ;)

Φιλικά

Θοδωρής

Δημοσ.

Thanks geopolit ...

Την έχω δει τη σειρά αυτή. Δυνατό και i7 ... θα μπορούσα όμως εύκολα να πέσω στο i5 και να του κοτσάρω άλλα 4 GB μνήμη για πέσει και η τιμή.

Δεν μου κάνει κλικ όμως :) ...

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/2269911/Samsung-530U3C-A01-i5-3317U-4GB-500GB.html

Κοιτα και αυτο.

Oυσιαστικα ιδια χαρακτηριστικα με το lenovo, εκτος απο τον msata ssd που δεν εχει το samsung.

Και αυτο: http://www.skroutz.gr/s/2425920/HP-4330s-i5-2450M-4GB-640GB.html

Μιας και το photoshop ειναι αρκετα βαρυ προγραμμα, καλο ειναι να κοιταξεις και καποιο λαπτοπ με κανονικο επεξεργαστη και οχι με low voltage οπως εχουν τα ultrabook

Δημοσ.

Μιας και το photoshop ειναι αρκετα βαρυ προγραμμα, καλο ειναι να κοιταξεις και καποιο λαπτοπ με κανονικο επεξεργαστη και οχι με low voltage οπως εχουν τα ultrabook

Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντησή σου xristoforos89. Τι εννοείς με το παραπάνω; Ποια η διαφορά στους επεξεργαστές;

Ουσιαστικά δεν θα γίνεται κανονική δουλειά στο Photoshop. Λίγα πράγματα on the air. Για παράδειγμα μπορεί να βρίσκομαι με έναν πελάτη σε εξωτερικό ραντεβού και να θέλει να αλλάξουμε επιτόπου κάτι. Οπότε γι αυτό θέλω κάτι ελαφρύ και να το κουβαλάω όλη την ώρα μαζί μου.

Την περισσότερη ώρα θα είναι στο σπίτι, όπου θα κάνει βασικές δουλειές (αρθρογραφία, email που έχω πει παραπάνω). Αξίζει να δώσω τόσα λεφτά; 700-900€ ή να πάω σε κάτι άλλο;

Εκτός ότι τα ultrabooks μου έχουν τραβήξει την προσοχή και θέλω να πάρω ένα, αξίζουν για τέτοια χρήση;

Δημοσ.

Low voltage ειναι επεξεργαστες χαμηλης καταναλωσης ουτως ωστε τα ultrabook να εχουν μεγαλυτερη αυτονομια.

Βεβαια για να ειναι χαμηλης καταναλωσης, δεν ειναι τοσο δυνατοι οσο οι mobile επεξεργαστες.

Για παραδειγμα ενας i5 mobile αρχιζει απο τα 2.3gGhz και ανω, ενω οι low voltage ειναι χρονισμενοι στα 1.6 ή 1.7 ghz.

Τωρα το αν αξιζει ή οχι θα το κρινεις εσυ.

Θα σου προτεινα να πηγαινες σε ενα καταστημα και να εβλεπες απο κοντα τα ultrabook και να δεις αν σε βολευουν ή οχι.

Δημοσ.

Πολύ καλό και δυνατό το Sony ... αλλά φεύγουμε από το budget και γενικά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά.

Κάπου στα 700 θα ήμουν ικανοποιημένος.

Έχω βρει και το Lenovo S400 http://www.skroutz.gr/s/2499204/Lenovo-IdeaPad-S400-i5-3317U-4GB-500GB-24GB-SSD.html αλλά δεν ξέρω αν μου κάνει. Γνωρίζει κάνεις;

Δημοσ.

To εχει βαλει και παραπανω το παιδι.

Υπερβολικα αδυναμη μπαταρια για ultrabook.

Γιατί στην μπαταρία θα το δουλεύει; και 5 ώρες έιναι λίγο ή ζήτησε να κρατάει 10άωρο και δεν το είδα... :S

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...