Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι σε μεγάλο δίλλημα. Είμαι σε ένα σπίτι 80 τετραγωνικών οπού έχει μικρά δωμάτια. Βασικά θέλω να ζεστάνω 2 δωμάτια που το καθένα είναι γύρω στα 12 τετραγωνικά. Πέρυσι χρησιμοποιούσα αερόθερμα, ζεσταινόμουν μεν αλλά ο λογαριασμός στα ύψη αφού το καθένα ήταν 2000 w

Σκέπτομαι να βάλω inverter 9000 ή 12000 btu στο κάθε δωμάτιο. Στο ένα δωμάτιο θέλω θέρμανση τουλάχιστον 12 ώρες Κάνουν οικονομία τα ινβερτερ?

Βρήκα ένα που λέει 780 watt

(Ψυκτικό Μέσο : R410A

Συνιστάται για Χώρους εως m2 : 18

Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση) : 0.62/0.78

Αυτά τα 780w είναι όταν λειτουργεί στο Max το κλιματιστικό? Όταν αρχίσει να συντηρεί την θερμοκρασία πόσα watt πηγαίνει. Σε χρήματα την ώρα πως μεταφράζετε?

Kαπου διαβασα οτι τα 9000btu ειναι 1kw , εδω πως ειναι 0,78 kw ?

Επισης αν υποθεσουμε οτι ο μεσος ορος ειναι 600w την ωρα καει 0,05, 5 λεπτα?

μισο ευρω καθε 12 ωρες?

Δημοσ.

780W ειναι η μεση, οταν περνει μπρος μπορει να καιει λιγο παραπανω ενω αμα ο χωρος ζεσταθει ριχνει την καταναλωση αλλα συνεχιζει να δουλευει συνεχεια. Δες και εδω http://coolweb.gr/texnologia-inverter-klimatistiko-aircondition/

Ουσιαστηκα αμα εχεις τα χρηματα να τα αγορασεις μην το σκεφτεσαι καθολου, σε σχεση με το αεροθερμο για την ιδια ζεστη θα καψεις 3+ φορες λιγοτερο ρευμα, μπορει και παραπανω. Ουσιαστικα τα κλιματιστικα ειναι η ποιο οικονομικη θερμανση σημερα απο ολες τις αποψεις, απλα αμα η θερμοκρασια πεσει στους -5 και κατω θα αρχιζουν να ζοριζονται και δεν θα σε ζεσταινουν.

Δημοσ.

Φίλε μου, το A/C θα σου κάψει λιγότερο από το αερόθερμο και το inverter θα σου κάψει λιγότερο από το συμβατικό. Εφόσον τα δωμάτια, όπως λες, είναι μικρά, τότε τα 9000 btu είναι αρκετά για καθένα δωμάτιο. Το κάθε κλιματιστικό έχει δύο διαφορετικές καταναλώσεις και δυο διαφορετικές ενεργειακές κλάσεις. Η μία είναι για την ψύξη και η άλλη για την θέρμανση. Αυτή η κατανάλωση που αναφέρεις είναι σίγουρα για την θέρμανση; Όπως και να έχει, θα κάψεις λιγότερο ρεύμα από τα αερόθερμα.

Δημοσ.

780W ειναι η μεση, οταν περνει μπρος μπορει να καιει λιγο παραπανω ενω αμα ο χωρος ζεσταθει ριχνει την καταναλωση αλλα συνεχιζει να δουλευει συνεχεια. Δες και εδω http://coolweb.gr/te...o-aircondition/

Ουσιαστηκα αμα εχεις τα χρηματα να τα αγορασεις μην το σκεφτεσαι καθολου, σε σχεση με το αεροθερμο για την ιδια ζεστη θα καψεις 3+ φορες λιγοτερο ρευμα, μπορει και παραπανω. Ουσιαστικα τα κλιματιστικα ειναι η ποιο οικονομικη θερμανση σημερα απο ολες τις αποψεις, απλα αμα η θερμοκρασια πεσει στους -5 και κατω θα αρχιζουν να ζοριζονται και δεν θα σε ζεσταινουν.

σε ενα που κοιταζω εχει τα χαρακτηριστικα Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση) : 0,26 - 0,76 - 0,97 /0,20 - 0,87 - 1,20

γιατι εχει τετοια διαβαθμιση?

ενα αλλο παλι στα ιδια btu εχει μεγαλη καταναλωση Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση) : 4.6

ινβερτερ και τα 2

δες και το παρακατω

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10104621

780w max καιει? Και πως αντιστοιχη δεν ευρω?

Δημοσ.

σε ενα που κοιταζω εχει τα χαρακτηριστικα Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση) : 0,26 - 0,76 - 0,97 /0,20 - 0,87 - 1,20

γιατι εχει τετοια διαβαθμιση?

ΓΙατι ρυθμιζει τις στροφες-αποδοση αναλογως την αναγκη. Οταν παρει μπρος καιει 1,2 και οταν ζεσταθει ο χωρος πεφτει στο .20 ,αυτη ειναι η λειτουργεια των ινβερτερ που τα κανει οικονομικα

ενα αλλο παλι στα ιδια btu εχει μεγαλη καταναλωση Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση) 4.6 ερτερ και τα 2

αυτο δεν ειναι η καταναλωση, 4.6 ειναι λογικα τα kw θερμοτητας που αποδιδει

δες και το παρακατω

http://www.kotsovolo...?catid=10104621

780w max καιει? Και πως αντιστοιχη δεν ευρω?

Λογικα ναι, 780w ειναι η μεση ονομαστικη, μπορει να παει και παραπανω για μικρο χρονικο διαστημα. Ουσιαστικα μην μπερδευεσαι με αυτα, θα κοιτας τον Βαθμός θερμικής απόδοσης (COP), αυτο σου λεει ποσο αποδοτικο ειναι. Cop 3.71 χονδρικα σημαινει πως για καθε 1kw ρευματος που καταναλωνει αποδιδει στον χωρο 3.71kw θερμοτητας.

Τα780w μεταφραζονται περιπου σε 13λεπτα την ωρα χρεωση, ουσιαστικα ειναι λιγοτερα γιατι δεν θα δουλευει εκει παντα.

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω τοποθετήσει σε χώρο 15 τμ ενα κλιματιστικο Daikin inverter 12btu. Κατα την γνώμη σας είναι φυσιολογικό να ανεβάζει σε 6-7 ώρες μόνο 5 βαθμούς τον χώρο;

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Δεν μας είπες εξωτερική θερμοκρασία, εσωτερική πριν τη χρήση και αν το σπίτι έχει τις κατάλληλες μονώσεις - αν είναι δώμα κλπ

Δημοσ.

Με θερμοκρασίες έως -5 έξω που συνήθως έχω...θα δουλεύει χωρίς προβλήματα ένα Inverter?.

Για ένα μικρό δωμάτιο θέλω να βάλω και το έψαχνα το θέμα...η Daikin μου είχε ζητήσει 720 για το ένα μοντέλο και 1000 ένα λίγο καλύτερο (μαζί με εγκατάσταση απο αυτούς). 12αρια βέβαια ήταν. Αλλά με προβληματίζει η λειτουργεία σε θερμοκρασίες κάτω του 0 μιας και κυμαίνομαι εκεί γύρω πάντα.

Και πάντα το είχα απορία...σε ΠΟΛΥ γενικές γραμμές...με 8ωρη λειτουργεία ένα Inverter για ένα μικρό δωμάτιο πόσο σχετικά θα μου βγαίνει το μήνα Plus στην ΔΕΗ?... Γενικά...30ε? 50ε? 80ε?

Δημοσ.

Με θερμοκρασίες έως -5 έξω που συνήθως έχω...θα δουλεύει χωρίς προβλήματα ένα Inverter?.

Για ένα μικρό δωμάτιο θέλω να βάλω και το έψαχνα το θέμα...η Daikin μου είχε ζητήσει 720 για το ένα μοντέλο και 1000 ένα λίγο καλύτερο (μαζί με εγκατάσταση απο αυτούς). 12αρια βέβαια ήταν. Αλλά με προβληματίζει η λειτουργεία σε θερμοκρασίες κάτω του 0 μιας και κυμαίνομαι εκεί γύρω πάντα.

Και πάντα το είχα απορία...σε ΠΟΛΥ γενικές γραμμές...με 8ωρη λειτουργεία ένα Inverter για ένα μικρό δωμάτιο πόσο σχετικά θα μου βγαίνει το μήνα Plus στην ΔΕΗ?... Γενικά...30ε? 50ε? 80ε?

30ευρω  το μήνα περίπου θα σου καίει για καθημερινή 8ωρη χρήση,......

Δημοσ.

Ζητα προδιαγραφες απο την εταιρια, η Daikin εχει πολυ καλη τεμηριωση στα μηχανηματα της. Ρωτα για συντελεστες αποδοσης στους -5 ή για ποια θερμοκρασια περιβαλλοντος πεφτει η αποδοση στο 60%. Πολλες εταιριες, φανταζομαι και η Daikin , εχουν συγκεκριμενα μοντελα που ειναι καταλληλα για χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες. Η daikin εχει και μοντελο που εχει μια εξωτερικη μοναδα και 2 εσωτερικες. Αφου θα τα σκασεις χοντρα παρε κατι που θα ειναι ιδανικο για εσενα και οχι οτι εχει stock στην αποθηκη ο πωλητης.

Δημοσ.

όπως τα λεει ο απο πάνω. Γενικά δεν έχει απόδοση το κλιματιστικό σε θερμοκρασίες <0c

η κατανάλωση είναι στα 12 btu περίπου 12 λεπτά / ώρα. Αυτό φυσικά παίζει απο πολλές παραμέτρους. Σαν Μ.Ο. κράτα αυτό και υπολογίζεις ανάλογα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...