nickts1 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα insomnia Έχω κάποια αρχεία με κωδικοποίηση GSM 6.10 στα 8khz τα οποία είναι ανάγκη να τα μετατρέψω σε κωδικοποίηση με τουλάχιστον 16khz, για να τα χρησιμοποιήσω στη διπλωματική μου. Από τα λίγα που γνωρίζω οι διάφοροι converters δε μπορούν να μετατρέψουν σε υψηλότερη ποιότητα, γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά; Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα ας ποστάρει, μου είναι πολύτιμη η οποιαδήποτε γνώμη/βοήθεια...!
Candlemass Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Το upsampling δεν είναι κάτι δύσκολο-ιδιαίτερο, οποιοσδήποτε audio converter το κάνει, απλά η ποιότητά του εξαρτάται από το FIR φίλτρο του εκάστοτε προγράμματος. Και επειδή θέλεις sample rate που θα είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του αρχικού, οι καλοί audio editors θα σου εξάγουν αρχείο με σχεδόν πανομοιότυπη ποιότητα με το αρχικό (τυπικά αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό). Απλά προσπάθησε να βρείς κάποιο καλό πρόγραμμα για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Δικές μου προτάσεις είναι τα Steinberg WaveLab και Adobe Audition.
parsifal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα. Το ανοικτού κώδικα Audacity διαθέτει φίλτρα για αλλαγή sampling rate και υποστηρίζει διάφορα input/output formats. Επίσης, σε περίπτωση που χρειαστείς έναν σκέτο sampling rate converter (για να τον ενσωματώσεις πιθανώς σε ένα custom decoding/encoding toolchain), μπορείς να δεις το SSRC...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα