Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να δημιουργήσει κανείς ένα αόρατο εικονίδιο πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

1. Ιδιότητες-->Μετονομασία-->ALT+160

2. Ιδιοτητες-->Προσαρμογή-->Αλλαγή εικονιδίου--> Επιλογή ενός αόρατου εικονιδίου

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ είναι πως επιλέγοντας ένα αόρατο εικονίδιο δεν έχει ως αποτέλεσμα ένα διαφανές εικονίδιο αλλά ένα μαύρο που τελικα φαίνεται.

Το λειτουργικό μου είναι Windows 7 Home Premium 64-bit.

Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

E, λογικό είναι σου δίνει την επιλογή να μπορείς να το επιλέξεις.

Μπορείς να αλλάξεις το χρώμα των επιλεγμένων στοιχείων σε αυτό που ταιριάζει με το φόντο που είναι τα αρχεία σου (συνήθως λευκό). Είναι στο χρώμα & εμφάνιση παραθύρου. Αλλά δε θα βλέπεις τα στοιχεία που επιλέγεις καθόλου.

Εναλλακτικά μπορείς να μετατρέψεις το αρχείο σου σε αρχείο συστήματος. Αλλά δε θα επιλέγεται.

Δημοσ.

E, λογικό είναι σου δίνει την επιλογή να μπορείς να το επιλέξεις.

Μπορείς να αλλάξεις το χρώμα των επιλεγμένων στοιχείων σε αυτό που ταιριάζει με το φόντο που είναι τα αρχεία σου (συνήθως λευκό). Είναι στο χρώμα & εμφάνιση παραθύρου. Αλλά δε θα βλέπεις τα στοιχεία που επιλέγεις καθόλου.

Εναλλακτικά μπορείς να μετατρέψεις το αρχείο σου σε αρχείο συστήματος. Αλλά δε θα επιλέγεται.

Μα δεν είναι μαύρο μόνο όταν το επιλέγω αλλά συνεχώς. Να κάνω ένα εικονίδιο τελείως διαφανές δεν γίνεται?

Δημοσ.

Μα δεν είναι μαύρο μόνο όταν το επιλέγω αλλά συνεχώς. Να κάνω ένα εικονίδιο τελείως διαφανές δεν γίνεται?

Επιδίωξα να κανω αυτό αλλά τελικά δεν προέκυψε διάφανο εικονίδιο αλλά μαύρο.

Δημοσ.

Όπως δείχνει αυτός με τον κύκλο,διαλέγει ένα μπλε πλαίσιο για να «κολλάει» με την μπλε επιφάνεια των XP,εσύ διάλεξε το ακριβώς από πάνω,ή από κάτω,που είναι πραγματικά διάφανα...

Δημοσ.

Όχι Elf, είναι κενό & αυτό, απλά είναι επιλεγμένο & το δείχνει μπλε.

Ναι σωστά. Οπότε πως δημιουργώ τελικά ένα αόρατο εικονίδιο?

Σε windows XP μόλις το δοκίμασα και δούλεψε. Σε Windows 7 είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.

Πάντως δουλεύει ο τρόπος, κάτι άλλο παίζει με τις ρυθμίσεις σου.

(Εννοεί άλλο εικονίδιο από τα 3)

Θα το επιβεβαιώσει κ ο επόμενος.

Δημοσ.

Πάντως δουλεύει ο τρόπος, κάτι άλλο παίζει με τις ρυθμίσεις σου.

(Εννοεί άλλο εικονίδιο από τα 3)

Θα το επιβεβαιώσει κ ο επόμενος.

εγώ είμαι ο επόμενος :-)

και επιβεβαιώνω στο δικό μου σύστημα Windows 7 Ultimate 64-bit το κολπάκι λειτουργεί εξ ολοκλήρου κανονικά!

Δημοσ.

εγώ είμαι ο επόμενος :-)

και επιβεβαιώνω στο δικό μου σύστημα Windows 7 Ultimate 64-bit το κολπάκι λειτουργεί εξ ολοκλήρου κανονικά!

Οπότε λογικά φταίνε κάποιες ρυθμίσεις μου.

Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Κατεβασε το δωρεαν greenfish icon editor

φτιαξε ενα νεο εικονιδιο και στις επιλογες χρωματων κατω δεξια βαλε το alpha (opacity) 0.

Σωσε το εικονιδιο (συνηθως καταληξη ico για μεμονωμενα εικονιδια) και θα δεις οτι ειναι τελειως διαφανες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατεβασε το δωρεαν greenfish icon editor

φτιαξε ενα νεο εικονιδιο και στις επιλογες χρωματων κατω δεξια βαλε το alpha (opacity) 0.

Σωσε το εικονιδιο (συνηθως καταληξη ico για μεμονωμενα εικονιδια) και θα δεις οτι ειναι τελειως διαφανες

Έφτιαξα ένα διαφανές εικονίδιο με το IconFX 1.6 που το είχα στο pc.

Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο:

Στο netbook με τα Windows XP το εικονίδιο φαίνεται απόλυτα διαφανές. Μόλις το μετέφερα στο Laptop με τα Windows 7 και όρισα έναν φάκελο με αυτο φαίνεται μαύρο.

Ανεβάζω εδώ το εικονίδιο που έφτιαξα. Αν σε κάποιον άλλον δουλέψει σε Windows 7 τότε σημαίνει πως φταίνε κάποιες ρυθμίσεις στο pc μου.

trasparent.ico

Επεξ/σία από funbreaker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...