Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

εχω το netgear dg834g εδω και 8 χρονια απο το οποιο σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος. Το προβλημα ειναι οτι μετα απο διακοπες ρευματος το ρουτερ δεν αναβει καθολου και πρεπει να του βγαλω το καλωδιο τροφοδοσιας για μερικα δευτερολεπτα και να το ξαναβαλω ωστε να παρει ρευμα. Και επειδη οι διακοπες ρευματος εχουν αρχισει να γινονται πολυ συχνες στο μερος που ζω, εχω βαρεθει να βγαζω/βαζω το καλωδιο (τουλαχιστον 3 φορες τη μερα). Υπαρχει καποια λυση γι αυτο ή ειναι εγγενες προβλημα του ρουτερ; Αν δεν υπαρχει λυση θα αγορασω άλλο, αλλα θελω να μου προτεινετε καποιο που να μην εχει αυτο το προβλημα (εγγυημενα).

Ευχαριστω...

Δημοσ.

Aν έχεις συχνές διακοπές ρεύματος από ΔΕΗ, και άλλο να πάρεις το ίδιο θα γίνεται. Βέβαια σε αυτό το φαινόμενο, συντελεί και η μεγάλη παλαιότητα του εξοπλισμού σου... :)

Το καλύτερο που θα είχες να κάνεις είναι να πάρεις μια πρίζα ασφαλείας και ένα φθηνό, Line Interactive UPS με όχι πολλά watt / va, μιας και ένα modem/router δεν τραβά και τόσο πολλά watt και δεν χρειάζεται να έχεις ups με πολλά watt / va

Λόγω αυτού, θα έχεις μεγάλη αυτονομία (το modem/router σου θα λειτουργεί αρκετά πιο πολύ χωρίς το Ρεύμα της ΔΕΗ αν υπάρξει διακοπή), και θα έχεις συγχρόνως προστασία από τάσεις, βυθίσεις, διακοπές, κεραυνούς και λοιπές καταστάσεις, και έτσι θα αποφύγεις και το συγκεκριμένο φαινόμενο που μας περιγράφεις (που σημειωτέον, δεν είμαι σίγουρος ότι οφείλεται στον εξοπλισμό σου, η ειδικά στον μετασχηματιστή που του δίνει ρεύμα. Μου φαίνεται παράξενο λιγάκι. Ομολογώ βέβαια πως δεν είμαι και αρκετά καλός γνώστης στα ηλεκτρολογικά)

Αγοράζοντας ένα νέο modem/router δεν θα σε βοηθήσει απέναντι στις συχνές διακοπές/μη σταθερού δικτύου ρεύματος. Ότι κίνδυνος/φαινόμενο έχεις τώρα με το παλιό modem/router, θα το έχεις και με το επίδοξο νέο :) :)

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας,

εχω το netgear dg834g εδω και 8 χρονια απο το οποιο σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος. Το προβλημα ειναι οτι μετα απο διακοπες ρευματος το ρουτερ δεν αναβει καθολου και πρεπει να του βγαλω το καλωδιο τροφοδοσιας για μερικα δευτερολεπτα και να το ξαναβαλω ωστε να παρει ρευμα. Και επειδη οι διακοπες ρευματος εχουν αρχισει να γινονται πολυ συχνες στο μερος που ζω, εχω βαρεθει να βγαζω/βαζω το καλωδιο (τουλαχιστον 3 φορες τη μερα). Υπαρχει καποια λυση γι αυτο ή ειναι εγγενες προβλημα του ρουτερ; Αν δεν υπαρχει λυση θα αγορασω άλλο, αλλα θελω να μου προτεινετε καποιο που να μην εχει αυτο το προβλημα (εγγυημενα).

Ευχαριστω...

α.δεν ειναι φυσιολογικο αυτο που γινεται με τον ρουτερ.κανονικα αμα κοπει το ρευμα και ξαναρθει το ρουτερ πρεπει να ξεκινησει απευθειας το ιδιο και αμα το βγαλεις απο το ρευμα.οποτε η εχει χαλασει το τροφοδοτικο του και κανει νερα η εχει χαλασει το ρουτερ αμα λες οτι δεν παιρνει ρευμα.μπορει πχ το τροφοδοτικο να βγαζει λιγοτερη ταση.και να παρεις αλλο ρουτερ κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι δεν θα χαλασει απο τις διακοπες ρευματος και παλι.ολα αντεχουν μεχρι καποιο οριο.οκ το δικο σουαντεξε και 8 χρονια δεν ειναι λιγο.απλα παρε ενα πολυπριζο ασφαλειας πχ κανα apc surge arrest η αν εχεις παραπανω λεφτα παρε κανα ups με σκοπο να προστατευσεις και το ρουτερ αλλα και το pc σου η λαπτοπ η οτι αλλο εχεις εκει.δεν ειναι εγενες προβλημα του ρουτερ.κανενα ρουτερ δεν πρεπει να βαλεις/βγαλεις 2-3 φορες το ρευμα για να ξεκινησει.αν ειναι να αγορασεις κατι αλλο καλο θα ηταν να παρεις πχ το vigor 2700vg με 25 ευρω απο το www.ebw.gr και να του αλλαξεις το firmware απο της altec Που εχει με καποιο generic.ειναι 10 λεπτα δουλεια και υπαρχουν οδηγιες εδω στο Insomnia.αξιζει η αγορα του γιατι ειναι παρα πολυ καλη τιμη.το ρουτερ αυτο η κανονικη του τιμη ηταν οταν κυκλοφορουσε πανω απο 70 ευρω.απλα θελει την αλλαγη του firmware για αυτο και το δινουν φτηνα.

Aν έχεις συχνές διακοπές ρεύματος από ΔΕΗ, και άλλο να πάρεις το ίδιο θα γίνεται. Βέβαια σε αυτό το φαινόμενο, συντελεί και η μεγάλη παλαιότητα του εξοπλισμού σου...

Το καλύτερο που θα είχες να κάνεις είναι να πάρεις μια πρίζα ασφαλείας και ένα φθηνό, Line Interactive UPS με όχι πολλά watt / va, μιας και ένα modem/router δεν τραβά και τόσο πολλά watt και δεν χρειάζεται να έχεις ups με πολλά watt / va

Λόγω αυτού, θα έχεις μεγάλη αυτονομία (το modem/router σου θα λειτουργεί αρκετά πιο πολύ χωρίς το Ρεύμα της ΔΕΗ αν υπάρξει διακοπή), και θα έχεις συγχρόνως προστασία από τάσεις, βυθίσεις, διακοπές, κεραυνούς και λοιπές καταστάσεις, και έτσι θα αποφύγεις και το συγκεκριμένο φαινόμενο που μας περιγράφεις (που σημειωτέον, δεν είμαι σίγουρος ότι οφείλεται στον εξοπλισμό σου, η ειδικά στον μετασχηματιστή που του δίνει ρεύμα. Μου φαίνεται παράξενο λιγάκι. Ομολογώ βέβαια πως δεν είμαι και αρκετά καλός γνώστης στα ηλεκτρολογικά)

Αγοράζοντας ένα νέο modem/router δεν θα σε βοηθήσει απέναντι στις συχνές διακοπές/μη σταθερού δικτύου ρεύματος. Ότι κίνδυνος/φαινόμενο έχεις τώρα με το παλιό modem/router, θα το έχεις και με το επίδοξο νέο

απλα αν ειναι να παρει Ups ας παρει για να βαλει και οτι αλλο εχει πανω και ας παρει κατι επωνυμο και ας το πληρωσει παραπανω παρα να παρει κανα ups του πλαισιου tuvlo-x τα οποια ειναι χειροτερα και απο πολυπριζο ασφαλειας.υπαρχουν και ups της apc με λιγα va και υπαρχει και απλο πολυπριζο apc οπως υπαρχει και σταθεροποιητης τασης με avr απο την apc.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...