KilliK Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι ο fanboισμος της γενιας μας, για κατι που δεν εζησε σε ολο του το μεγαλειο. σου απαντησα ηδη: http://www.youtube.com/watch?v=1gpXMGit4P8
demessakis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Με την ίδια ευκολία, που ακόμη μιλάμε για τον Νονό, που ήταν παλιότερης εποχής, και δεν μιλάμε για το Αμέρικαν Πάι ή το Σκέρι Μούβι της δικής μας. Με την ίδια ευκολία, που σε οποιονδήποτε τομέα, καθε τι καινούργιο, δεν ξεπερνά το παλιό. Με την ίδια ευκολία, που η Οδύσσεια του Διαστήματος, παρά τα 44 της χρόνια, ακόμη θεωρείται από αρκετούς ως η καλύτερη σάι φάι ταινία, ασχέτως αν πέρυσι βγήκε το Τρανσφόρμερς 3, ή φέτος η Ναυμαχία. Αντιθέτως με τον φανποισμό, για τον Νονό και την Οδύσσεια, δεν μπορώ να εξηγήσω τον αντίστοιχο των Αμέρικαν Πάι, Σκέρι Μούβι, Τρανσφόρμερς και Ναυμαχίας. 1
..MementoMori.. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Με την ίδια ευκολία, που σε οποιονδήποτε τομέα, καθε τι καινούργιο, δεν ξεπερνά το παλιό. Εκ των πραγματων αυτο ειναι λαθος. Ειναι πολυ απολυτο για να ειναι σωστο. Ειδικα απο την στιγμη που λες "σε οποιονδηποτε τομεα". Ασε που ποτε δεν υποστηριξα οτι οι καινουριες ταινιες ειναι καλυτερες απο τις παλιες γενικοτερα. Δεν ηταν αυτο το νοημα του post μου. Killik οσες φορες και να βαλεις αυτην την σκηνη, εμενα προσωπικα δεν μου λεει κατι. Καλως ή κακως μου εχουν μεινει αλλες σκηνες χαραγμενες στην μνημη μου. Θα προσπαθω να εξηγησω λιγο καλυτερα την θεση μου. Ας παρουμε τις τριλογιες που λιγο πολυ ολοι μας προλαβαμε. LotR, Dark Knight και Matrix. Χρησιμοποιω τριλογιες καθως αφου ειδαμε την πρωτη ταινια, μετα περιμεναμε με ανυπομονησια τις επομενες. Αυτες λοιπον τις τριλογιες τις ζησαμε οπως επρεπε. Τις ειδαμε οταν βγηκαν μαζι με ενα μεγαλο μερος του πληθυσμου. Τις συζητησαμε και μαθαμε τα μυστικα τους ολοι μαζι. Βιωσαμε ολο το hype μεχρι την προβολη τους. Ολα αυτα για εμενα, παιζουν πολυ μεγαλο ρολο στο να τις θυμαμαι και να τις αγαπαω για τα επομενα χρονια της ζωης μου. Μπορει να μην ειναι καλυτερες απο το SW, αλλα αυτο δε με ενδιαφερει. Αναγνωριζω την αξια που ειχε το SW αλλα αυτες τις βιωσα και ειναι κομματι του εαυτου μου κατα καποιο τροπο. Για αυτους τους λογους λοιπον, εμενα προσωπικα μου ειναι δυσκολο να καταλαβω προς τι ολος αυτος ο χαμος με τα SW. Μπορει να το βλεπω λαθος το ολο θεμα, αλλα για εμενα ειναι μια λογικη εξηγηση του γιατι δεν συγκινουμαι απο αυτες τις ταινιες. 1
demessakis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Εκ των πραγματων αυτο ειναι λαθος. Επισης δεν βλεπω καν τον λογο να συγκρινεις Νονο και SW' date=' με το American Pie. Δεν ηταν αυτο το νοημα του post μου. ... Χρησιμοποιω τριλογιες...[/quote'] Αναφέρθηκες σε διαφορετική εποχή, γι' αυτό ήθελα να κάνω μια σύγκριση ανάμεσα σε ταινίες με επεισόδια, γιατί ήξερα πως προς τα εκεί θα κατέληγες. Πιο κάτω, δίνω και παράδειγμα που αφορά ταινίες ίδιου είδους. Αν δε σου είναι κόπος, τι σε κάνει να νομίζεις πως η φράση μου, είναι λάθος;
..MementoMori.. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Ναι απλα το θεμα μου δεν ειναι η παλαιοτητα αυτη καθ'αυτη, αλλα το γεγονος οτι δεν προλαβαμε το hype στην ουσια. Απο εκει και περα υπαρχουν καλες και κακες ταινιες που ζησαμε το hype. Η φραση σου ειναι λαθος γιατι ειναι απολυτη. Ετσι οπως το ειπες δεν αφηνεις περιθωρια λαθους. Μιλας για ολους τους τομεις. Αν δεν αναφερεσαι στους τομεις του κινηματογραφου, αλλα γενικοτερα στους τομεις της ζωης μας, τοτε καταλαβαινεις και ο ιδιος γιατι ειναι λαθος. Μονο και μονο την τεχνολογια να παρεις, σχεδον ο,τι καινουριο βγαινει ειναι καλυτερο του παλιοτερου, με ελαχιστες εξαιρεσεις. Αν εννοουσες μονο τον κινηματογραφο, παλι ειναι λαθος. Για παραδειγμα εχουμε πολυ καλυτερη ποιοτητα σε κινηματογραφικες μεθοδους, επεξεργασια ηχου, οπτικα εφε οπου αυτα χρειαζονται, καλυτερη διανομη σε ολες τις χωρες. Και σιγουρα εχουμε πολυ καλες ταινιες στην εποχη μας, οπως υπηρχαν και πολυ κακες ταινιες πριν απο 30-40 χρονια. Εσυ τι ακριβως εννοουσες με αυτην την φραση?
KilliK Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Killik οσες φορες και να βαλεις αυτην την σκηνη, εμενα προσωπικα δεν μου λεει κατι. Καλως ή κακως μου εχουν μεινει αλλες σκηνες χαραγμενες στην μνημη μου. και; η ερωτηση σου απευθυνοταν σε εμας, τι εμεις οι νεοιτεροι βρισκουμε στην τριλογια και την αγαπαμε τοσο πολυ, παρολο που δεν την "ζησαμε" οταν πρωτοβγηκε το 70. το τι σου εχει μεινει χαραγμενο απο αλλες ταινιες ειναι ασχετο και αδιαφορο με την ερωτηση που εκανες. την απαντηση σε αυτο που ρωτησες την πηρες.
demessakis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ναι απλα το θεμα μου δεν ειναι η παλαιοτητα αυτη καθ'αυτη' date=' αλλα το γεγονος οτι δεν προλαβαμε το hype στην ουσια.Απο εκει και περα υπαρχουν καλες και κακες ταινιες που ζησαμε το hype. Η φραση σου ειναι λαθος γιατι ειναι απολυτη. Ετσι οπως το ειπες δεν αφηνεις περιθωρια λαθους. Μιλας για ολους τους τομεις. Αν δεν αναφερεσαι στους τομεις του κινηματογραφου, αλλα γενικοτερα στους τομεις της ζωης μας, τοτε καταλαβαινεις και ο ιδιος γιατι ειναι λαθος. Μονο και μονο την τεχνολογια να παρεις, σχεδον ο,τι καινουριο βγαινει ειναι καλυτερο του παλιοτερου, με ελαχιστες εξαιρεσεις. Αν εννοουσες μονο τον κινηματογραφο, παλι ειναι λαθος. Για παραδειγμα εχουμε πολυ καλυτερη ποιοτητα σε κινηματογραφικες μεθοδους, επεξεργασια ηχου, οπτικα εφε οπου αυτα χρειαζονται, καλυτερη διανομη σε ολες τις χωρες. Και σιγουρα εχουμε πολυ καλες ταινιες στην εποχη μας, οπως υπηρχαν και πολυ κακες ταινιες πριν απο 30-40 χρονια. Εσυ τι ακριβως εννοουσες με αυτην την φραση?[/quote'] Καταρχήν, για το hype, συμφωνώ. Και δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη τριλογία, ή ακόμη και ταινία, που θα θέλαμε να τις ζήσουμε στην εποχή της (όπου η συγκεκριμένη, ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της, και κρίνοντας την με τα σημερινά δεδομένα, σίγουρα την αδικούμε). Για την φράση μου, έπρεπε να διευκρινίσω πως αναφερόμουν σε όλους τους τομείς της τέχνης. Παρόλ' αυτά, το καινούριο, αν και πιο καλό, σε σπουδαιότητα, δεν ξέρω αν και κατά πόσο, ξεπερνά το παλιό. Γιατί οι αρχικές ιδέες με την εξέλιξή τους μας έχουν φτάσει στο σήμερα. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2012 από demessakis 1
..MementoMori.. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Για την τεχνη γενικοτερα συμφωνω μαζι σου. Τα μεσα βελτιωνονται αλλα το ταλεντο και το οραμα ειναι διαχρονικο. Το SW ομως ειναι μια πολυ συγκεκριμενη περιπτωση. Εχει δημιουργησει την δικη του κουλτουρα, εχει ενα τεραστιο franchise και πολλα εκατομμυρια φανατικους οπαδους. Ειναι ισως η πιο επιτυχημενη επιχειρηση-ταινια. Απλα δεν μπορω να καταλαβω τον λογο. Ολοι μας εχουμε δει απιστευτες ταινιες που αφησαν το σημαδι τους πανω μας, αλλα για καποιο λογο αυτη η τριλογια εχει θεοποιηθει απο μια γενια που ειχε στην διαθεση της ταινιες ανωτερες σε αρκετα σημεια. Killik σε καταλαβα και με την σειρα μου σου εξηγησα οτι δεν μου αφησαν τιποτα τετοιο αυτες οι ταινιες. Ισως επειδη τις ειδα αρκετα μεγαλος, εχοντας δει αλλες σαν πιτσιρικι που με εντυπωσιασαν. Χαρακτηριστικο παραδειγμα το "Hook" που οταν το βλεπει ενα παιδι 8-9 χρονων στο σινεμα, ειναι εντυπωσιακο. Αντικειμενικα ειναι πολυ μετρια ταινια αλλα στα ματια μου τοτε ηταν υπερθεαμα. 1
KilliK Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Killik σε καταλαβα και με την σειρα μου σου εξηγησα οτι δεν μου αφησαν τιποτα τετοιο αυτες οι ταινιες.Ισως επειδη τις ειδα αρκετα μεγαλος, εχοντας δει αλλες σαν πιτσιρικι που με εντυπωσιασαν. Χαρακτηριστικο παραδειγμα το "Hook" που οταν το βλεπει ενα παιδι 8-9 χρονων στο σινεμα, ειναι εντυπωσιακο. Αντικειμενικα ειναι πολυ μετρια ταινια αλλα στα ματια μου τοτε ηταν υπερθεαμα. ωραια και τι σημαινει αυτο; οτι το star wars δεν εχει μαγεια επειδη εσυ εντυπωσιαστηκες με αλλες τιανιες και οχι με αυτο; δεν λεει κατι αυτο. αυτο σου εξηγω.
..MementoMori.. Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Ναι για εμενα δεν εχει. Το ειδα και δεν μου φανηκε τιποτα παραπανω απο μια ωραια ταινια. Ή μαλλον τρεις. Γι'αυτο και προβληματιζομαι και αναρωτιεμαι μηπως αυτη η λατρεια εχει τις βασεις της στην κουλτουρα που δημιουργησε το SW και οχι αποκλειστικα στις ταινιες. Στις συνεχεις αναφορες σε σειρες και ταινιες, στα βιντεοπαιχνιδια και γενικοτερα στο franchise. Γενικοτερα αναρωτιεμαι αν δεν υπηρχαν αυτα και ηταν οι ταινιες μονες τους, αν θα υπηρχε τοση λατρεια. Τελος παντων την συζητηση την κανουμε απλα για να την κανουμε και ειμαστε και τραγικα offtopic. Δεν προσπαθω να πεισω καποιον, και σιγουρα δεν θα πεισει καποιος εμενα. Ειναι απο αυτα τα πραγματακια που ο καθενας το αισθανεται με τον τροπο του και δεν μπορει να αλλαξει γνωμη.
demessakis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Για την τεχνη γενικοτερα συμφωνω μαζι σου. Τα μεσα βελτιωνονται αλλα το ταλεντο και το οραμα ειναι διαχρονικο. Το SW ομως ειναι μια πολυ συγκεκριμενη περιπτωση. Εχει δημιουργησει την δικη του κουλτουρα, εχει ενα τεραστιο franchise και πολλα εκατομμυρια φανατικους οπαδους. Ειναι ισως η πιο επιτυχημενη επιχειρηση-ταινια. Απλα δεν μπορω να καταλαβω τον λογο. Ολοι μας εχουμε δει απιστευτες ταινιες που αφησαν το σημαδι τους πανω μας, αλλα για καποιο λογο αυτη η τριλογια εχει θεοποιηθει απο μια γενια που ειχε στην διαθεση της ταινιες ανωτερες σε αρκετα σημεια. Το LOTR, είναι το SW της γενιάς μας (κατ' αντιστοιχία). Κι εφόσον υπάρχει κέρδος, και από τις εταιρίες (φράγκα) και από τους θεατές (θέαμα), θα υπάρξει και SW (ή LOTR), και των επόμενων γενεών. Σχετικά με την θεοποίηση, σκέψου μόνο τον αριθμό των λέξεων, που ακούγοντάς τες, ταξιδεύει το μυαλό σου στους κόσμους αυτών των ταινιών.
..MementoMori.. Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Οσο και αν αγαπαω το LotR δεν νομιζω να φτασει ποτε τα επιπεδα του SW. Νομιζω οτι οσο περναει ο καιρος τοσο περισσοτερο ο κοσμος το "ξεχναει". Κριμα γιατι για εμενα ειναι κατα πολυ ανωτερο απο το SW σε ολους τους τομεις, εκτος απο την υστεροφημια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Θα ειναι ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ τριλογια που χρονικα θα συμβει μετα τα γεγονοτα της original τριλογιας. Που σημαινει δεν προκειται να βασιστε στο ΕU, αρα μην ελπιζετε για Τhrawn Trilogy κτλ. god damn it? Οσο και αν αγαπαω το LotR δεν νομιζω να φτασει ποτε τα επιπεδα του SW. Νομιζω οτι οσο περναει ο καιρος τοσο περισσοτερο ο κοσμος το "ξεχναει". Κριμα γιατι για εμενα ειναι κατα πολυ ανωτερο απο το SW σε ολους τους τομεις, εκτος απο την υστεροφημια who cares, books... 1
Kasrith Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 who cares, books... you mean like paper and ink? who does that?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα