ManKal Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και δεν μπορώ να βρω άκρη. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια, μιας και οι γνώσεις μου δεν είναι εξαιρετικές. Έχω αυτή τη mobo: GA P31-DS3L Αυτές τις μνήμες: Kingston 2GB DDR2 800MHz (Χ2) Και θέλω όπως καταλαβαίνετε να έχω στο σύστημά μου συνολικά 4gb. Για κάποιο λόγο «βλέπω», όμως, μόνο 3gb, αντί για 4gb. Αν λάβω υπόψη μου τις προδιαγραφές της μητρικής κανονικά θα έπρεπε να «βλέπω» κανονικά τη μνήμη. Όχι; Το λειτουργικό μου είναι: Windows 7 (64bit) και CPU: INTEL 2.4G 1MB 800FSB E2220 Υ.Γ.: Το bios έχει γίνει update. Πρέπει να κάνω κάτι;
GP7 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Το ιδιο ειχα παθει κι εγω στο παλιο μου συστημα με την ιδια ακριβως μητρικη.. Τοτε ειχα αλλαξει τις θεσεις των ram μεταθετοντας τες σε διαφορετικα dimm slots, και (πραγματικα δεν ξερω το πως) το συστημα διαβασε και τα 4gb.. Δοκιμασε το μηπως εισαι τυχερος και συμβει το ιδιο.. Επισης κανε κι ενα τσεκαρισμα των ram με το memtest!
ManKal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Το ιδιο ειχα παθει κι εγω στο παλιο μου συστημα με την ιδια ακριβως μητρικη.. Τοτε ειχα αλλαξει τις θεσεις των ram μεταθετοντας τες σε διαφορετικα dimm slots, και (πραγματικα δεν ξερω το πως) το συστημα διαβασε και τα 4gb.. Δοκιμασε το μηπως εισαι τυχερος και συμβει το ιδιο.. Επισης κανε κι ενα τσεκαρισμα των ram με το memtest! Το δοκίμασα 4-5 φορές. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Θα κάνω σήμερα το βράδυ memtest...
GP7 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δοκιμασε επισης να βαλεις μια-μια τις ραμ ξεχωριστα και δες αν διαβαζει κανονικα τα 2gb!
ManKal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δοκιμασε επισης να βαλεις μια-μια τις ραμ ξεχωριστα και δες αν διαβαζει κανονικα τα 2gb! Το έκανα. Η κάθε μία παίζει ξεχωριστά μόνη της. Μέχρι σήμερα έπαιζα με δύο μνήμες 1gb η κάθε μία χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Σήμερα δοκίμασα, μετά από αρκετές μπλε οθόνες τις τελευταίες μέρες να το ανεβάσω στα 4gb με τις προαναφερθείσες μνήμες. Δεν θέλει όμως... Κάτι πρέπει να παίζει με τη μητρική...
GP7 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Το έκανα. Η κάθε μία παίζει ξεχωριστά μόνη της. Μέχρι σήμερα έπαιζα με δύο μνήμες 1gb η κάθε μία χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Σήμερα δοκίμασα, μετά από αρκετές μπλε οθόνες τις τελευταίες μέρες να το ανεβάσω στα 4gb με τις προαναφερθείσες μνήμες. Δεν θέλει όμως... Κάτι πρέπει να παίζει με τη μητρική... Δηλαδη οταν ειναι η καθεμια ξεχωριστα, τις διαβαζει και τις δυο κανονικα για 2gb? (To memtest το εκανες?)
ManKal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δεν βλέπεις τη φωτογραφία; Δεν έχω βάλει σωστά το link. Εγώ τη βλέπω...
GP7 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δεν βλέπεις τη φωτογραφία; Δεν έχω βάλει σωστά το link. Εγώ τη βλέπω... Τωρα φαινεται κανονικα.. Για δες αυτο που δειχνει ο τυπος στο βιντεο: http://www.youtube.com/watch?v=VNIz_Omn-e4
ManKal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Το έκανα και ανέβηκε μισό γίγα. Είναι δυνατόν; Τι γίνεται;
GP7 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Ελα ντε!! Λογικα θα επρεπε να ανεβει 1 γιγα... .. Εγω παντως δεν εχω κατι αλλο στο μυαλο μου που να μπορει να βοηθησει.. Προς το παρον τουλαχιστον..
ManKal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Όπως και να έχει... Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Να 'σαι καλά. 1
ManKal Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Έχεις ανεξάρτητη κάρτα γραφικών? Ναι έχω κάρτα γραφικών. Μια Gigabyte 8500GT 512MB
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα