DeadOrganPlayer Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Αν σου έλεγαν να φας με 10€ Goodys ή στη Σπονδή τι θα διάλεγες? Εγώ φίλε το club των goodys δε το αλλάζω με τίποτα.
SpirosKerkyra Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δε ξερω τι λετε μάγκες. Άλλους σας αρέσει άλλους σας ξυνιζει. Εγω θα παω να το δω ως φαν του σύμπαντος του star wars και ξέροντας οτι θα δω μια ωραια περιπέτεια. Δε ξέρω αν θα ειναι στο κλίμα των sequels ή στο κλίμα της παλιάς τριλογίας αλλά ξέρω ότι θα παω να δω το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας όπιο και να ειναι αυτό. Προσωπικά και οι 6 ταινίες μου άρεσαν με εξαίρεση λίγο λιγότερο τη 2η (clone wars) 1
Alithinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δε ξερω τι λετε μάγκες. Άλλους σας αρέσει άλλους σας ξυνιζει. Εγω θα παω να το δω ως φαν του σύμπαντος του star wars και ξέροντας οτι θα δω μια ωραια περιπέτεια. Δε ξέρω αν θα ειναι στο κλίμα των sequels ή στο κλίμα της παλιάς τριλογίας αλλά ξέρω ότι θα παω να δω το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας όπιο και να ειναι αυτό. Προσωπικά και οι 6 ταινίες μου άρεσαν με εξαίρεση λίγο λιγότερο τη 2η (clone wars) Εμένα να ακούσεις. Συνολικά αφήνει καλή αίσθηση. Μπορεί να μη σου τινάξει τα μυαλά στον αέρα, αλλά μπορούσε να ήταν χειρότερη, και για αυτό που είναι, είναι καλή. Και καταφέρνει να σε βάλει στο τριπάκι να δεις τι θα γίνει στη συνέχεια. Για τη σύγκριση με τα prequels, αρκεί να πω πως δεν πάσχει από το πρόβλημα αυτών. Τα prequels υπέφεραν από το ότι ορισμένες σκηνές σερνόντουσαν, που δεν εξέλισσαν καθόλου την ιστορία, και προσπαθούσαν να σε εντυπωσιάσουν με χιλιάδες πράγματα να γίνονται στο background. Σε αυτή τη ταινία το σενάριο και η δράση εξελίσσονται με πιο γρήγορους ρυθμούς, και άρα δεν υπάρχει πρόβλημα με το pacing, ούτε είναι υπερκορεσμένη η οθόνη με χίλια πράγματα να συμβαίνουν ταυτόχρονα. Το πρόβλημα της ταινίας είναι ότι προσπαθεί να σε ενθουσιάσει με το να σου παρουσιάσει μεγαλύτερα, δυνατότερα πράγματα, και κάπου εκεί χάνει λίγο την ουσία. Πέφτει στη παγίδα της νοοτροπίας ότι για να είναι ένα sequel καλύτερο απ' το προηγούμενο, πρέπει οι κακοί να είναι πιο μεγάλοι και κακοί, η απειλή πιο μεγάλη και κακή, τα όπλα πιο μεγάλα και περίπλοκα, οι δυνάμεις πιο δυνατές και ουάου, οι εκρήξεις πιο μεγάλες και κακές... Και έτσι καταλήγουν να κάνουν σημαντικότατα γεγονότα που συνέβησαν σε προηγούμενες ταινίες να φαίνεται πως δεν έχουν και τόση σημασία τελικά, και χαρακτήρες να έχουν δυσανάλογες δυνάμεις / δεξιότητες με βάση τη κατάσταση τους / background τους. Σαν να βλέπεις μαθητούδι padawan να νικά Yoda και Palpatine για πλάκα ένα πράμα... (τυχαίο παράδειγμα) Αν παραμερίσεις την αχρείαστη επικέντρωση του νέου σκηνοθέτη να θέλει να κάνει τα πάντα μεγαλύτερα και δυνατότερα, και κάποια κλισέ εδώ και εκεί, έχεις μια καλή περιπέτεια με μια αίσθηση γνωριμίας και οικειότητας, χωρίς να λείπουν και οι αστείες, ή οι συγκινητικά φορτισμένες στιγμές, και οι ανατροπές... Σίγουρα αξίζει να τη δεις και στο σινεμά μια φορά. (y) 1
V for Vagelis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 really? αμφισβητουμε τωρα την ιδιοφυια του Lucas; ο ανθρωπος που ως filmmaker και businessman αλλαξε το σινεμα για παντα; τι μας λες τωρα. αντι να πετας 5-6 ασχετα ονοματα για να μας ψαρωσεις, γιατι δεν κανεις μια μικρη ερευνα για το ποσο σημαντικη ειναι η προσφορα του Lucas στον κινηματογραφο; να μην στα λεω εγω, ιντερνετ εχεις. η ακομη καλυτερα δες τις ταινιες του, μπας και καταλαβεις γιατι ο ανθρωπος ηταν πρωτοπορος. Γνωρίζω το background του Λούκας. Είναι, όπως περίπου λες, ένας εξαιρετικά ικανός businessman/παραγωγός. Δεν αμφιβάλλω για αυτό, ούτε για τη γενικότερη του προσφορά στον κινηματογράφο, κυρίως όσον αφορά τη τεχνολογία οπτικών εφέ. Ομως η όλη του προσφορά / επιτυχία / ιδιοφυία αν θες, έχει να κάνει με το ρόλο του ως επενδυτή/παραγωγού. Γιατί αν τον κρίνουμε στο καλλιτεχνικό κομμάτι, ο ίδιος απλά δεν είναι μεγαλοφυία, δε μετράει μια μπροστά στα ονόματα που ανέφερα προηγουμένως, δε κατέχει κάποια τέχνη σε αντίστοιχα σημαντικό βαθμό... Εχει καλές ιδέες και ξέρει να επενδύει σε αυτές, αλλά μέχρι εκεί. Επίσης καρφώνεσαι... Από τη μια θεωρείς μεγαλοφυϊα τον Λούκας που είναι businessman παρά καλλιτέχνης και από την άλλη τα χώνεις σε Abrams και Nolan για τον ίδιο λόγο, κάτι που φανερώνει τα double standards σου και τη μη αντικειμενικότητα στις κριτικές σου, λόγω της εμπάθειας σου στους δεύτερους στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η πλάκα είναι ότι, αντίθετα με τον Λούκας, οι Nolan και Abrams τουλάχιστον είναι και αξιοπρεπέστατοι σκηνοθέτες. 1
Skylined Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Το παράδειγμά σου όμως είναι άστοχο καθώς η επιτυχία των mcdonalds δεν οφείλεται στην ποιότητα αλλά στη χαμηλή τιμή αφού με 7-8 δολάρια που τρως εκεί δεν τρως πουθενά αλλού ειδικά στο USA. Τα εισιτήρια έχουν την ίδια τιμή για όλες τις ταινίες άρα είναι στο χέρι σου να καταναλώσεις το καλό προιόν εφόσον δεν είναι παράγοντας η τιμή.Δηλαδή όλοι τρώνε στα μακ ντόναλντς επειδή είναι φτηνά και μόνο, αλλά το φαγητό δε τους αρέσει ή έστω τους ψιλοαρέσει αλλά δε το απολαμβάνουν κιόλας! Απλά είναι το φαΐ των φτωχών. Σωστά; Οτι η επιτυχία τους δεν οφείλεται στην ποιότητα είναι το δεδομένο Οπότε... maybe just maybe και εφόσον εδώ μιλάμε για μια μορφή τέχνης όπου πέρα από κάποια αντικειμενικά κριτήρια μπαίνουν και πολλά υποκειμενικά, ίσως να σκεφτείς πως δεν άρεσε σε ΕΣΕΝΑ η ταινία αλλά αυτό δε σημαίνει αυτομάτως πως είναι άσχετοι ή ηλίθιοι αυτοί στους οποίους άρεσε? Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν βαλθεί 2-3 εδώ μέσα με μένος να πείσουν τους υπολοίπους πως πρόκειται για κακή ταινία (ή όχι... whatever) Οι χαρακτηρισμοί ανήκουν αποκλειστικά σε σένα. Εγώ έγραψα ότι η ταινία είναι μέτρια και απορώ σοβαρά όταν διαβάζω για καλές ερμηνείες ή για πλοκή που ρέει γρήγορα και για συνταρακτικές σκηνές. Να γραψω καμια 5-6 κομβικές "συνταρακτικές" σκηνές να γελάσουμε; Η -θεωρητικά- πιο συνταρακτική σκηνή της ταινίας στη γέφυρα είναι όσο πιο προβλέψιμη γίνεται και οι ερμηνείες δεν πείθουν, είναι απλά forgettable. Οπως είπα κανένας ηθοποιός δε πρόκειται να δει σοβαρό nomination για την ερμηνεία του, και το τονίζω. Τα υπόλοιπα αρνητικά έχουν γραφτεί ήδη στο νήμα, λίγο πολύ, από ενθουσιώδεις υποστηρικτές της ταινίας ως υποσημειώσεις. Αξίζει να κάνω το κολάζ κάποια στιγμή 1
coffeex Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Επιτέλους την είδα και θα την βαθμολογήσω με 7,5/10 για ταινία Star Wars.
Wayward Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή όλοι τρώνε στα μακ ντόναλντς επειδή είναι φτηνά και μόνο, αλλά το φαγητό δε τους αρέσει ή έστω τους ψιλοαρέσει αλλά δε το απολαμβάνουν κιόλας! Απλά είναι το φαΐ των φτωχών. Σωστά; Οτι η επιτυχία τους δεν οφείλεται στην ποιότητα είναι το δεδομένο Οι χαρακτηρισμοί ανήκουν αποκλειστικά σε σένα. Εγώ έγραψα ότι η ταινία είναι μέτρια και απορώ σοβαρά όταν διαβάζω για καλές ερμηνείες ή για πλοκή που ρέει γρήγορα και για συνταρακτικές σκηνές. Να γραψω καμια 5-6 κομβικές "συνταρακτικές" σκηνές να γελάσουμε; Η -θεωρητικά- πιο συνταρακτική σκηνή της ταινίας στη γέφυρα είναι όσο πιο προβλέψιμη γίνεται και οι ερμηνείες δεν πείθουν, είναι απλά forgettable. Οπως είπα κανένας ηθοποιός δε πρόκειται να δει σοβαρό nomination για την ερμηνεία του, και το τονίζω. Τα υπόλοιπα αρνητικά έχουν γραφτεί ήδη στο νήμα, λίγο πολύ, από ενθουσιώδεις υποστηρικτές της ταινίας ως υποσημειώσεις. Αξίζει να κάνω το κολάζ κάποια στιγμή Ναι η μεγάλη επιτυχία των mcdonalds οφείλεται στην τιμή. Αν ήταν πιο ακριβά απλά θα πουλούσαν. Και εμένα μου αρέσει το cheese των goodys αλλά αν είχε 20€ πίστεψέ με δε θα το έτρωγα. Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο μιλούσα γενικότερα και κακώς έκανα quote εσένα, συγγνώμη για αυτό.Εσύ είπες πως είναι το χειρότερο star wars και μέτρια ταινία. Όσον αφορά στις ερμηνείες προφανώς δε θα πάει καμία για nomination (αν και το genre γενικά δε φημίζεται για τις υποψηφιοτητες που παίρνει σε αυτον τον τόμεα) αλλά είναι αξιοπρεπέστατες. Προσωπικά πάντα ο Adam Driver μου άρεσε αρκετά όσο και αν οι περισσότεροι γελάνε με τη φάτσα του.
totalius Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Η ταινία ειναι μία άξια συνέχεια της πρώτης τριλογίας με ωραίες ερμηνείες και εφέ και μια ιστορια που δένει πολυ όμορφα και ομαλά το παλιό με το καινούριο.Πιστεύω οτι μια χαρά θα την ευχαριστηθουν και οι μη φανατικοί των Star Wars οπως εμένα.
billstamaniac Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 αν καποιος δεν εχει δει καμια από τις προηγούμενες θα καταλαβει τιποτα ;
coffeex Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 αν καποιος δεν εχει δει καμια από τις προηγούμενες θα καταλαβει τιποτα ; Κατά 95% όχι. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 αν καποιος δεν εχει δει καμια από τις προηγούμενες θα καταλαβει τιποτα ; Εγώ πάλι φαντάζομαι πως ναι. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τη γνώμη κάποιου που δεν έχει άλλη επαφή με τις υπόλοιπες ταινίες.
Rockavlon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 To χειροτερο star wars μακραν απο τα υπολοιπα,ο driver ειναι για να παζει κανα shaggy στο scooby doo οχι για κακος,Ο uwe bol να τη σκηνοθετουσε θα εκανε καλυτερη δουλεια απο τον abrams,η επομενη για κανα Bluray μονο. 6/10 3
Skylined Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Όσον αφορά στις ερμηνείες προφανώς δε θα πάει καμία για nomination (αν και το genre γενικά δε φημίζεται για τις υποψηφιοτητες που παίρνει σε αυτον τον τόμεα) αλλά είναι αξιοπρεπέστατες. Προσωπικά πάντα ο Adam Driver μου άρεσε αρκετά όσο και αν οι περισσότεροι γελάνε με τη φάτσα του.Ο Driver.. με το που έβγαλε τη μάσκα δε γέλασα αλλά έμεινα έκπληκτος γιατί θα περίμενα οτιδήποτε αλλο. Η ερμηνεία του με έπεισε ακόμα λιγότερο: το ξέσπασμα οργής με το φωτόσπαθο ήταν αστείο και η εσωτερική διαμάχη στο κεφάλι του ήταν αόρατη, αν δε μας το έλεγε ότι την είχε χαμπάρι δε θα πέρναμε. Ο Χάμιλ απλά καλύτερος. Αλλη κορυφαια σκηνή χασμουρητού η συνάντηση Χαν Σόλο με .... μετά από χρόνια Οταν διαβάζω για 8.5 βαθμολογίες και συναφή κάποιος πρέπει να πει ότι η ταινία δε θα δει ούτε ένα σοβαρό nomination για τις ερμηνείες ή για οτιδήποτε άλλο, εκτός ίσως για τα ειδικά εφέ και αυτό γιατί η Ντίσνεϊ είναι ένα από τα μεγάλα στούντιο. Είναι απλά καλή προς μέτρια, 6/10 και από μένα με δοση επιείκειας, σε τίποτα δεν αρίστευσε, σε τίποτα δεν πρωτοπόρησε. Αν και ποτέ δεν ξέρεις, εδώ τη βάλανε εκπρόθεσμα με το ζόρι στα critics awards, δυο μέλη παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενα για compromised integrity of the body, ενώ η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι διαμαρτυρήθηκαν γιατι μπήκε στη λίστα μια βδομάδα εκπρόθεσμα. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2015 από Skylined 2
drpaneas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Το καλύτερο Star Wars μακράν από τα υπόλοιπα. Μόλις το είδα για 3η φορά. Άψογη δουλιά ο J.J. Abrams ενώνοντας το παλιό με το καινούριο, προετοιμάζοντας την νέα γενιά 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα