Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Θέλεις να μιλήσουμε αντικειμενικά, τη στιγμή που διαφωνείς με το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που είδαν την ταινία; Πώς θα το κάνουμε αυτό ακριβώς; Θα βαφτίσουμε τις απόψεις σου σπουδαιότερες όλων των υπολοίπων; Και επί τη ευκαιρία, δε χρειάζεται να γράφεις "προσωπική μου άποψη". Όλα όσα έγραψες είναι προσωπική σου άποψη και όλα όσα έγραψα είναι προσωπική μου άποψη. Αν θέλεις να μιλήσουμε για οτιδήποτε αντικειμενικό, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να γίνει αυτό χωρίς να ακυρώσουμε την εμπειρία των ανθρώπων που είδαν την ταινία, τους χαρακτήρες, τις ερμηνείες και συνδέθηκαν με αυτά. Γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό, ποιο είναι το νόημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Πριν ξεκινήσω να διαβάζω το thread φαντάζομαι ότι έχει γίνει ξεκάθαρο από τους Mods ότι τα spoilers είναι ban, έτσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Rain man, τίποτα άλλο. Συνεχίστε παρακαλώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Rain man, τίποτα άλλο. Συνεχίστε παρακαλώ Ας πάμε με τα νερά σου: ο Mark Hamill ήταν καλύτερος στο επεισόδιο 4 από ότι ο Dustin Hoffman στο Rain Man; Ή οποιοσδήποτε άλλος ηθοποιός; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Σύγκρινα με το 4 του οποίου είναι αντιγραφή, όπως και συ άλλωστε. Οσο για τις ερμηνείες βαζουμε στοιχημα 20 ευρω, θα στα δωσω μεσω PayPal αν υπάρξει εστω και ένα σοβαρό nomination. Μερικά πράγματα είναι θέμα γούστου όπως π.χ. ότι σε κάποιον μπορεί να μην αρέσει το rain man ενώ άλλα λιγότερο θέμα γούστου και περισσότερο αντικειμενικά όπως π.χ. ότι Τομ Κρουζ και Ντάστιν Χόφμαν έκαναν εξαιρετικές ερμηνείες στην εν λόγω ταινία. Την οποία αναφέρω σαν παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι μια καλή ερμηνεία. Αν εσύ και 5 δις άλλοι κριτικοί -ούτε εγώ είμαι- είδατε κάτι που βλέπει εστω και με κυάλια ερμηνείες τέτοιου επιπέδου με γεια σας με χαρά σας. Η πρωταγωνίστρια είναι καλούτσικη (και νοστιμούτσικη) ενώ οι υπόλοιποι απλά δεν πείθουν Η ταινία δεν είναι κακή είναι μέτρια. Και προσωπική μου άποψη η χειρότερη της σειράς. Μόνο η αναφορά στα μιντικλόριανς μου άρεσε λιγότερο Δεν κατανοώ την μλκ του σεναρίου που βγήκε τόσο εκτός του lore/βιβλίων, προσπαθώντας να αντιγράψει την πρώτη τριλογία. Γιατί στην επόμενη ταινία θα δούμε την Rey να λεει στον Kylo ότι είναι η αδελφή του. Να με θυμηθείτε... και όλοι θα είναι "σοκαρισμένοι". Όπως ήταν σοκαρισμένοι με τον Kylo που σκότωσε τον Han, και ήμουν ο μόνος που το είδε από την αρχή που πάει η φάση χωρίς να μου κάνει εντύπωση. (θα μου έκανε αν δεν). Είπα τα Episodes 1-3 είχαν πρωτότυπο σενάριο, όπως και τα 4-6. Αυτό εδώ είναι μία κακή αντιγραφή του New Hope. Και να μην πιάσω τις λεπτομέρειες για το αίσχος που λέγεται Kylo Ren που ακόμα και ο Alan Rickman (μου τον θύμησε) είχε παίξει καλύτερα τον "κακό" στο Robin Hood : Prince of Thieves. Και σαν κακομαθημένο να κλαίει ότι "the Light is pulling me towards it" και να έχει fits καταστρέφωντας κονσόλες ή την καρέκλα, αντί να πετσοκόψει τους άθλιους υπεύθυνους που ήταν δίπλα του. Ή για το ότι η άλλη με απλή αναφορά στο "the Force" χειριζόταν το φωτόσπαθο λες και ήταν ο Palpatine και ο Count Duku μαζί, ενώ απέκτησε την δύναμη της υποβολής του Obi μέσα σε δύο λεπτά. Ή το "death planet" που κατέστρεφε πλανήτες σε άλλα ηλιακά συστήματα!! μέσα σε δευτερόλεπτα, ενώ η καταστροφή του μακρινου πλανήτη ήταν ορατή από άλλους σε άλλο ηλιακό σύστημα Ή η βλαμένη σκηνή με το "ηρωϊκό ΒΒ" που του έδωσε ο άλλος τον χάρτη για να τον βάλει ως κομμάτι του πάζλ στον χάρτη που έκανε προβολή ο R2D2. Ή για το φωτόσπαθο του Luke/Anakin που βρέθηκε χωρίς καμμιά εξήγηση στο μπαούλο, καλώντας την άλλη με μαγική φωνή, λες και ήταν κάποιο από τα παραμύθια της Disney Ή η αναφορά σε Republic σε μερικές σκηνές, σε Resistance σε άλλες και σε Rebels σε άλλες. Λες και τρεις διαφορετικοί συγγραφείς από τρεις διαφορετικές ταινίες έγραψαν τους διαλόγους.... Και αφήνω τις αντιπαραβολές μεταξύ New Hope και Force Awakens για επόμενη μέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vrwmiaris Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Ο Killik δε χρειάζεται να τις βλέπει, ξέρει πριν γραφτεί το σενάριο αν θα είναι σκουπίδια ή όχι Δεν έχει γράψει κάτι και ανησυχώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Πριν ξεκινήσω να διαβάζω το thread φαντάζομαι ότι έχει γίνει ξεκάθαρο από τους Mods ότι τα spoilers είναι ban, έτσι? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό το είχαμε βάλει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Θέλεις να μιλήσουμε αντικειμενικά, τη στιγμή που διαφωνείς με το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που είδαν την ταινία; Πώς θα το κάνουμε αυτό ακριβώς; Θα βαφτίσουμε τις απόψεις σου σπουδαιότερες όλων των υπολοίπων; 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Killik την είδες την ταινία; αν ναι Θα ήθελα να διαβάσω την κριτική σου (δεν ειρωνεύομαι). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, έχεις δυσκολία να κατανοήσεις πολύ πιο απλά θέματα και το συγκεκριμένο είναι πολύπλοκο, αλλά: Προφανώς και είναι αφελές να συζητάμε για το πόσο αντικειμενικά καλή είναι η ταινία, έξω από τη σφαιρά του κατά πόσο άρεσε. Δεν είμαι, όμως, εγώ αυτός που έβαλε στην κουβέντα την αντικειμενικότητα, ούτε προσπάθησα να πείσω κάποιον που δεν του άρεσε η ταινία ότι θα έπρεπε να του αρέσει, ούτε είπα για κανέναν ότι οι απόψεις του βγάζουν μάτι εξαιτίας κάποιας αντικειμενικής πραγματικότητας που εγώ κατέχω και ακόμη δεν ξέρουμε από πού. Εφόσον λοιπόν κάποιος επικαλείται την αντικειμενικότητα στην τέχνη, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να στηρίξει αυτά που λέει με κάποιον τρόπο που να ΜΗΝ αντιτίθεται στο βασικό στόχο της διαδικασίας: να μεταδώσει ιδέες, να συγκινήσει, να συνδέσει ανθρώπους και ιδέες, να βοηθήσει στην επικοινωνία κτλ. Προφανώς όταν μιλάμε για πολιτική ή επιστήμη, όπου οι στόχοι είναι διαφορετικοί, μπορεί κάλλιστα να πει κάποιος "αυτές οι πολιτικές ιδέες που είχε πολύς κόσμος οδήγησαν σε αρνητικά αποτελέσματα" ή "η ιδέα που είχε πολύς κόσμος ότι η γη είναι επίπεδη αποδείχθηκε λανθασμένη". Στην τέχνη, αυτό πως μεταφράζεται; "Η ταινία αυτή απέτυχε στους στόχους της ως καλλιτεχνικό δημιούργημα γιατί δεν κατάφερε να δημιουργήσει σύνδεση με πολύ κόσμο και να γεννήσει συναισθήματα, γιατί... ε..." Δεν ξέρω τι να γράψω μετά από αυτό, γιατί αυτό συνέβη. Δεν έγραψα πως ότι αρέσει στους πολλούς είναι αντικειμενικά καλό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία αντικειμενικότητα στην τέχνη. Και ο Τιτανικός άρεσε σε πολλούς, εγώ δε συνδέθηκα. Ότι δε σε αφορά, απλά δε σε αφορά. Αυτοί που θέλετε να βάλετε την αντικειμενικότητα στη συζήτηση, πρέπει όμως να βρείτε πολύ καλύτερα επιχειρήματα και ταυτόχρονα να ξεπεράσετε το εμπόδιο που δημιουργεί το γεγονός πως αυτή η ταινία εκπλήρωσε τους στόχους της σε τεράστιο βαθμό. Άσχετα αν δεν τα κατάφερε με εσάς προσωπικά. Αλλιώς, απλά πείτε τη γνώμη σας, την προσωπική σας γνώμη, όμορφα και μετρημένα, χωρίς να προσβάλλετε τους άλλ.... χαχαχαχαχα, ΟΚ, δεν μπόρεσα να το γράψω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, έχεις δυσκολία να κατανοήσεις πολύ πιο απλά θέματα και το συγκεκριμένο είναι πολύπλοκο, αλλά: Προφανώς και είναι αφελές να συζητάμε για το πόσο αντικειμενικά καλή είναι η ταινία, έξω από τη σφαιρά του κατά πόσο άρεσε. Μάλλον τη δυσκολία βρίσκεται στο ότι εσύ δεν μπορείς να κατανοήσεις γιατί κάποιοι θεωρούν την ταινία ότι είναι αίσχος, και τους κατακρίνεις γιατί δεν συμφωνούν με τους άλλους. Σε πληροφορώ η "μάζα" δεν έχει ιδέα τί είναι Star Wars εκτός από τις ταινίες. Για όσους από εμάς έχουμε διαβάσει κάμποσα βιβλία, η ταινία απλά γκρεμίζει ότι υπήρχε 30+ χρόνια τώρα (με την έγκριση του Lucas), αντιγράφει κακόγουστα στο σενάριο του New Hope και προσπαθούν να τυπώσουν κανένα δολλάριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μάλλον τη δυσκολία βρίσκεται στο ότι εσύ δεν μπορείς να κατανοήσεις γιατί κάποιοι θεωρούν την ταινία ότι είναι αίσχος, και τους κατακρίνεις γιατί δεν συμφωνούν με τους άλλους. Σε πληροφορώ η "μάζα" δεν έχει ιδέα τί είναι Star Wars εκτός από τις ταινίες. Για όσους από εμάς έχουμε διαβάσει κάμποσα βιβλία, η ταινία απλά γκρεμίζει ότι υπήρχε 30+ χρόνια τώρα (με την έγκριση του Lucas), αντιγράφει κακόγουστα στο σενάριο του New Hope και προσπαθούν να τυπώσουν κανένα δολλάριο. Ποιον κατέκρινα εγώ μωρέ; Θα συγκεντρωθείς ή θα γράφεις ότι σου κατεβαίνει; Με γειά σου με χαρά σου, σκασίλα μου κι αν σου άρεσε και αν δε σου άρεσε. Δε θα βάζεις λόγια στο στόμα μου. Μια χαρά κατάλαβα γιατί δε σας άρεσε. ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ, το καταλαβαίνεις αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, έχεις δυσκολία να κατανοήσεις πολύ πιο απλά θέματα και το συγκεκριμένο είναι πολύπλοκο, αλλά: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Χαχαχαχαχα, ναι, όπως καθένας μπορεί να διαπιστώσει, ΔΕΝ το χρησιμοποίησα αυτό το επιχείρημα, αλλά αντίθετα έκατσα και έγραψα αναλυτικά σοβαρούς λόγους, δηλαδή σου απάντησα σαν να μιλάω σε σοβαρό άνθρωπο. Παρόλα αυτά, για άλλη μια φορά... Παρεπιπτόντως, το παραπάνω δεν είναι ο λόγος που έχεις άδικο και δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Είναι απλά ο λόγος που δεν ανοίγει κανένας μαζί σου σοβαρή κουβέντα. Και προφανώς έπρεπε να ακολουθήσω το αρχικό μου ένστικτο και να ακολουθήσω το γκρουπ. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα