Προς το περιεχόμενο

Star Wars: Episode 7 [2015]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτη φορά βλέπω ταινία μετά το Fountain (με τραβολογησε σε εκείνο η πρώην σύζηγος) που αναρωτιέμαι αν ο neuralizer από το MιΒ υπάρχει για να μου καθαρίσει το μυαλό αυτό αυτό το αίσχος.

To Phantom Menace ΔΕΝ είναι πλέον η χειρότερη ταινία Star Wars. Και αν το δει κάποιος σκεπτικά, το Phantom Menace είναι ετη φωτός καλύτερο, τουλάχιστον λόγο του προτότυπου σεναρίου.

Ένα κακογραμμένο συνοθύλευμα του New Hope είναι το Force Awakens.

Ωραία εγώ το λάτρεψα το Fountain οπότε μια χαρά θα είναι και το Star Wars 

Δημοσ.

Επιτέλους πήραμε ένα πραγματικό Star Wars με τα όλα του!

Χαρακτήρες που αγαπάς (δηλαδή καλές ερμηνείες), κάθε σκηνή είχε ενδιαφέρον (όχι ηλίθιες βαρετές πολιτικές συζητήσεις που δήθεν χτίζουν saga) και προχωρούσε τα πράγματα συνεχώς, βάθος αλλά και χώρος στο σενάριο για να σου εξάπτει τη φαντασία (όχι μιντικλόριανς, έλεος!), χιούμορ, συγκίνηση και εξαιρετική οπτικά, δηλαδή σωστή και μετρημένη χρήση CGI, αναμεμειγμένη με πραγματικά σκηνικά, makeup κτλ όχι ένα ατελείωτο ψεύτικο καρτούν. Γενικότερα αυτό που θα έλεγα ότι μου άρεσε περισσότερο από όλα, ήταν το πόσο μετρημένα ήταν όλα. Λίγο οπτικό/action, λίγο ανάπτυξη χαρακτήρων, λίγα πράγματα για τον κόσμο του Star Wars, λίγο χιούμορ κτλ κτλ. Έτσι ήταν και οι πρώτες ταινίες! Το υπόλοιπο κομμάτι ήταν extended universe, και αυτό δημιουργήθηκε γιατί υπήρχε χώρος για κάτι τέτοιο (μα μιντικλόριανς;!).

Τα ελαττώματα της ταινίας, είναι παρόμοια με αυτά που είχαν οι αυθεντικές ταινίες. Δηλαδή κάποια πράγματα στο σενάριο είναι κάπως "παιδικά", αλλά όπως δε μας πείραζε τότε, έτσι δε θα έπρεπε να μας πειράζει και τώρα. Άλλωστε παιδικές ταινίες είναι και οι παλιές και οι καινούργιες, δεν είναι Κουροσάβα.

Επίσης βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες τις παραλλαγές από το αυθεντικό Star Wars. Ναι ισχύει αυτό που λένε πολλοί, έχει παραλληλισμούς (εμφανείς) με τις παλιές ταινίες, αλλά οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες για να λες ότι είναι το ίδιο πράγμα. Και είναι και καλοστημένες και έξυπνες. Αν μάλιστα συνυπολογίσω ότι όταν βγήκαν τα τρέιλερ άκουσα από τη συντριπτική πλειοψηφία ακριβώς τις ίδιες θεωρίες για τους χαρακτήρες και τελικά δεν ίσχυαν, απορώ πως τολμάνε κάποιοι να λένε ότι ήταν προβλέψιμη.

Εκτός αν εννοούν την εξέλιξη κατά τη διάρκεια της ταινίας, γιατί αν μιλήσουμε για αυτό το θέμα, εγώ θα πω ότι προτιμώ να βλέπω μια ταινία που καταλαβαίνω που πάει το πράγμα, αλλά είναι καλοφτιαγμένη, παρά να μου έρχεται μια ανατροπή από το πουθενά (όπως ότι ο Anakin έφτιαξε τον C3PO) που για να μην μπορέσω να τη μαντέψω δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα.

Η ταινία με έκανε να αισθανθώ 12 χρονών και αυτό ακριβώς ήταν που ήθελα και περίμενα!

Δημοσ.

Ο φίλος από πάνω ανέφερε το λόγο που βαρέθηκα και πήγα τουαλέτα με όλη την άνεσή μου. Είναι πολύ απλόϊκό σε αρκετά σημεία λες και απευθύνεται σε παιδάκια 5 χρονών, και όχι το πρωτότυπο του 77 ούτε παιδικό ούτε βαρετό είναι. Μια μέτρια αντιγραφή του είναι το force awakens. Υπογραμμίστε τη λέξη αντιγραφή, αν περιμένετε κάτι καινούριο

Αν και σέβομαι τις απόψεις μερικές βγάζουν μάτι. Καλές ερμηνείες; Πού; Μέτριοι είναι όλοι

• Like 2
Δημοσ.

Η κοπέλα είναι μ_ _ _ άρα όπως στις φωτογραφίες;

Δημοσ.

Καλές ερμηνείες; Πού;

Πού; Να, εκεί είχε μια καλή ερμηνεία. Δε θα την είδες γιατί θα είχες πάει τουαλέτα.

Ο καθένας με τα γούστα του φίλε μου. Αν εσένα σε πείθουν για καλύτερες οι ερμηνείες από τα 1,2,3 (όπως έγραψες), ίσως έχεις διαφορετικές εμπειρίες στη ζωή σου από τις δικές μου για το πως μιλάνε οι άνθρωποι ή ποιοι έχουν ενδιαφέρον.

Εγώ πάλι εκεί νόμιζα ότι έβλεπα άψυχες χάρτινες φιγούρες και εδώ έβλεπα ανθρώπους με προσωπικότητες και νεύρο, που δε με έβγαλαν ούτε στιγμή από την ταινία, αντίθετα με έκαναν να θέλω να μάθω περισσότερα για αυτούς. Η συντριπτική πλειοψηφία συνδέθηκε με αυτούς τους χαρακτήρες. Ε, δε γίνεται να συμβεί αυτό με όλους, τι να κάνουμε; Δε χρειάζεται να σου βγαίνει το μάτι.

Δημοσ.

Σύγκρινα με το 4 του οποίου είναι αντιγραφή, όπως και συ άλλωστε. Οσο για τις ερμηνείες βαζουμε στοιχημα 20 ευρω, θα στα δωσω μεσω PayPal αν υπάρξει εστω και ένα σοβαρό nomination. Μερικά πράγματα είναι θέμα γούστου όπως π.χ. ότι σε κάποιον μπορεί να μην αρέσει το rain man ενώ άλλα λιγότερο θέμα γούστου και περισσότερο αντικειμενικά όπως π.χ. ότι Τομ Κρουζ και Ντάστιν Χόφμαν έκαναν εξαιρετικές ερμηνείες στην εν λόγω ταινία. Την οποία αναφέρω σαν παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι μια καλή ερμηνεία. Αν εσύ και 5 δις άλλοι κριτικοί -ούτε εγώ είμαι- είδατε κάτι που βλέπει εστω και με κυάλια ερμηνείες τέτοιου επιπέδου με γεια σας με χαρά σας. Η πρωταγωνίστρια είναι καλούτσικη (και νοστιμούτσικη) ενώ οι υπόλοιποι απλά δεν πείθουν

Η ταινία δεν είναι κακή είναι μέτρια. Και προσωπική μου άποψη η χειρότερη της σειράς. Μόνο η αναφορά στα μιντικλόριανς μου άρεσε λιγότερο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...