Προς το περιεχόμενο

Star Wars: Episode 7 [2015]

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν το συγκρίνουμε με το Phantom Menace ως την αντίστοιχη πρώτη ταινία της νέας τριλογίας, θα σας αρέσει (fans και μη) 500... χιλιάδες φορές περισσότερο, δεν τίθεται θέμα. Βέβαια η ταινία δεν θέλει να έχει καμία σχέση με εκείνη την προσέγγιση του Λούκας αλλά περισσότερο με την αρχική τριλογία.

Οι ομοιότητες, τα easter eggs και οι αναφορές με το New Hope λοιπόν και την αρχική τριλογία είναι προφανώς επιτηδευμένες, και γι' αυτό ίσως κάποιος να πει το fan service ότι έγινε σε υπερθετικό βαθμό (βέβαια με το hype να είναι τόσο ψηλά, μάλλον δεν το βλέπεις αρνητικά την πρώτη φορά).

Φυσικά, όπως και στα αρχικά Star Wars, υπάρχουν απλουστεύσεις στο σενάριο, ευκολίες κ.λπ. κ.λπ.

Κοπιάρω από το wired

(...) In fact, it’s hard not to see the metaphor here. For decades, since Return of the Jedi, it has seemed like everything good about Star Wars would be consigned to live only in our memories. Three lousy prequel movies and ill-conceived “special editions” of the original films marred the legacy. Enough books and comics to warrant entire sections at Barnes and Noble continued the tale, but they were empty calories. Legos didn’t help. (OK, maybe they helped a little.)

But now, at last, JJ Abrams and his Resistance have flown to the rescue. Star Wars—the real Star Wars, with grand destinies and planet-killing weapons and black-masked villains fighting young people who yearn to see the galaxy—is back. The Force is strong with this one.

Realistically, nobody thought Abrams would make a bad movie. Backed by OG Star Wars screenwriter Lawrence Kasdan, eleventy bazillion dollars, the visual prowess of Industrial Light and Magic, and the fully armed and operational firepower of the Walt Disney Company, it would be nearly impossible to fashion a dud.

But The Force Awakens has to do more than not disappoint. It has to redeem. It has to clear out the chaff of decades of misfires, to evoke not the reality of the first three movies but the memory of how they felt. It has to let a whole demographic of Gen-Xers reclaim a singular master narrative while simultaneously bringing a new audience into the fold. That’s heavy stuff.

The movie, thankfully, bears the weight. (...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε σύμφωνα με το παραπάνω αγγλόφωνο review πάμε για όσκαρ. Εκτός των άλλων λέει "The Force is strong with this one."

I don't think so... Κάτι που όπως και δήποτε υποβάθμισαν είναι ο ρόλος της Δύναμης σε απλές ατάκες και χαζές σκηνές. Ενώ οι παλιές ταινίες βασιζόταν στην ιδέα

Στα δύο τρίτα της ταινίας (πριν την τελική επίθεση των ρέμπελων) πήγα στην τουαλέτα με την άνεσή μου, έκανα τη δουλειά μου, έπλυνα τα χέρια μου, τα έβαλα στο dryer να στεγνώσουν καλά καλά και γύρισα πίσω με κανονικό βήμα. Ούτε καν με απασχολεί τί έχασα σε αυτά τα πέντε λεπτά     :-D

Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό (χωρίς το λίγο) :P

βαρέθηκα σε κάποια στιγμή, έχασα ενδιαφέρον

Τα star wars είτε το γνωρίζετε είτε όχι είχαν θρησκειολογική - πνευματική ραχοκοκαλιά. Ειδικά τα τρία πρώτα. Ο Λούκας μετέφερε την ιδέα της δύναμης αυτούσια από ανατολικές θρησκείες και την έντυσε με σενάριο για τη μάχη καλού-κακού. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία υφαινεται όλη η δράση. Όταν υπάρχει δράση χωρίς Δύναμη το παλιό Star Wars δεν υπάρχει, είναι κάτι καινούριο που απλά φέρει τον ίδιο τίτλο και μιμείτε σκηνές για να πείσει τους πάντες ότι όντως είναι  Star Wars 

• Like 1

Δε θέλω να ξέρω λεπτομέριες πριν το δω, αλλά θα πάω για να γουστάρω και θα γουστάρω. Τέλος. Δεν είμαι κριτικός κινιματογράφου, πάω για τη φάση, για να τιμήσω τις προηγούμενες ταινίες, για να δω κάτι καλοφτιαγμένο, ωραίους ηθοποιούς... Αυτά.

Τώρα για να ξενερώσω θα πρέπει να είναι μεγάλη φόλα, ε δε το πιστεύω να είναι....

• Moderators

Εγώ όπως είπα στο άλλο thread, του βάζω ένα οχτάρι (σημείωση: δεν είναι κακός βαθμός).

Είχα φοβίες και ελπίδες. Οι φοβίες δεν επαληθεύτηκαν, αλλά οι ελπίδες έφτασαν αυτά που ήθελα. Γενικά την ευχαριστήθηκα, αλλά έχει κάποια "αλλά...".

Πιστεύω στο VIII να δούμε να φεύγει από την φωλιά το φιλμ. ;)

βασίστηκαν σε μεγαλο βαθμο στη νοσταλγία των 4,5,6 και απ'ότι φαίνεται τους βγήκε, για εμάς που χαρήκαμε και με τα 1,2,3 ειδικά το 3! μας φάνηκε μέτριο, η μπορεί απλά να είναι γνώμη μου

No DoTF no party :P

• Like 1

βασίστηκαν σε μεγαλο βαθμο στη νοσταλγία των 4,5,6 και απ'ότι φαίνεται τους βγήκε, για εμάς που χαρήκαμε και με τα 1,2,3 ειδικά το 3! μας φάνηκε μέτριο, η μπορεί απλά να είναι γνώμη μου

Πρώτη φορά βλέπω ταινία μετά το Fountain (με τραβολογησε σε εκείνο η πρώην σύζηγος) που αναρωτιέμαι αν ο neuralizer από το MιΒ υπάρχει για να μου καθαρίσει το μυαλό αυτό αυτό το αίσχος.

To Phantom Menace ΔΕΝ είναι πλέον η χειρότερη ταινία Star Wars. Και αν το δει κάποιος σκεπτικά, το Phantom Menace είναι ετη φωτός καλύτερο, τουλάχιστον λόγο του προτότυπου σεναρίου.

Ένα κακογραμμένο συνοθύλευμα του New Hope είναι το Force Awakens.

• Like 3

Η τριλογια του 1977-1983 ειναι ενα φαινομενο που δεν προκειται να επαναληφθει ποτέ για χιλιαδες λογους, οπως πχ το ειδος των αναλογικων εφφε που εχει εκλειψει εδω και πολλα χρονια.

Ειναι αδικη και ακυρη για μενα οποιαδηποτε συγκριση της παλιας τριλογιας με τις καινουργιες, εφοσον προκειται για ανομοιες καταστασεις.

H τριλογια 1999-2005 μαλλον εγινε γιατι βαρεθηκε την απραξια δεκαετιων ο Λουκας συν το πρηξιμο που ετρωγε απο στουντιο και φανς για νεες ταινιες.

Τη νεα τριλογια 2015-2019 τη βλεπω περισσοτερο ως επιχειρηματικο προσοδοφορο προιον της Disney που εξαργυρωνει φυσικα, την επενδυση που εκανε αγοραζοντας τα δικαιωματα απο τον Λ. προς $4 δις. Αυτο ισως μοιαζει ως αρπαχτη, αλλα δεν ειναι. Η disney θελει corporate εσοδα και θα το επιδιωξει χωρις να βαλει την τεχνη μπροσταρη. Οι ταινιες σχεδιαζονται να φερουν εσοδα, και η καλλιτεχνια ερχεται μετα.

Δεν εχω δει ακομα το swtfa αλλα οτι εντυπωση και να αποκομισω ξερω και δεν θα το συγκρινω με το 1977 που ηταν μια ιδεαλιστικη καλλιτεχνικη ταινια που δουλευτηκε με ολη την ψυχη του filming crew (δειτε τα documentary και θα καταλαβετε).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...