Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, :-D

Μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα κατα την εγκατάσταση του νέου μου SSD...

Πάνω στο μηχάνημα λειτουργούσε ο μηχανικός μου δίσκος κανονικά και πρόσθεσα τον SSD έτσι ώστε να κάνω νέα εγκατάσταση των Windows σε αυτόν, και στον μηχανικό να κάνω format για να τον έχω ως extra...

Πρωτού κάνω boot απο το cd, μπήκα στο bios για να αλλάξω την λειτουργία του sata σε AHCI (όπως παροτρύνουν τα tips).

Αφού φόρτοσαν τα windows κανονικά και όλα κομπλέ και ανοίγει ο υπολογιστής κανονικά, μου πετάει ένα Error πριν το bootarisma των windows ότι Sata Port 2 Failure, Press F1 to resume και μετά αφού φορτώνουν τα windows κανονικά, o μηχανικός μου (παλιός) δίσκος έχει εξαφανιστεί απο το My Computer (και υπάρχει ενας Local Disk που είναι 99ΜΒ)...

Τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση? :cry:

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Το παλιό τον θέλεις με τα Windows έχεις αρχεία μέσα που θέλεις να πάρεις ? Τι έχεις σκοπό να τον κάνεις από εδώ και πέρα ?

Δημοσ.

Τάσβησα όλα με format και τον έχω σα καβάτζα για αποθηκευτικό χώρο.

Για να καταλάβετε καλύτερα, μούχε βγάλει εδώ και κάμποσο καιρό μήνυμα πριν το Boot, ότι και καλά υπάρχουν κάποια bad sectors και το status του ειναι Bad και να προβώ σε backup.

Ε πήρα τώρα τον SSD και τον παλιό θα τον κρατήσω για temporary αρχεια, μέχρι να τα φτύσει...

Είναι κρίμα απλά να πάνε χαμένα 500g, δηλαδή να τον αφερέσω τελείως απο τώρα.

Δημοσ.

Τότε η σωστότερη διαδικασία που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις πάλι μόνο αυτόν τον δίσκο στο Pc να τρέξεις από bootcd το regenerator να στον φρεσκάρει,μετά να τον βάλεις όπως τον έχεις και τώρα δευτερεύων,και μέσα από τα Admin tools να τον φορμάρεις ξανά και να τον κάνεις λογικό δίσκο. Αν βαριέσαι η νομίζεις ότι δεν αξίζει ο κόπος πας κατ'εθειαν στο βήμα 2 > My Computer > δεξί κλικ manage > storage > disk management

Δημοσ.

Επειδή είμαι απο λίγο εως πολύ noobas σε αυτά τα θέματα, μου το εξηγείς λίγο περισσότερο? :unsure:

Το regeneratior τι είναι και που το βρίσκω?

Τον SSD να αφήσω μόνο στο pc ή τον παλιό μου?

Επίσης όταν επέλεξα για το που θα εγκαταστήσω τα windows τον παλιό μου δίσκο τον είχε ως System και τον SSD ως Primary.

Μήπως έπρεπε να κάνω κάτι σχετικά με αυτά.

Εγώ εκεί απλά πατισα format στον παλιό και εγκατάσταση στον SSD.

Δημοσ.

To regenerator άστο αφού είσαι νέος κ δεν είσαι σίγουρος,μην γίνει και κανένα λάθος.Πήγαινε κατευθείαν στο βήμα 2.

My Computer > δεξί κλικ manage > storage > disk management δεξί κλικ και new simple volume.

Δημοσ.

Δεν βλέπω κάπου new simple volume.

Βλεπω τον παλιό μου δίσκο απλά χωρίς letter.

Να πατίσω δεξί κλικ πάνω του > Change driver letter and Paths > Assign the following driver letter > OK ?

Δημοσ.

Υπέροχαααα :D

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα, τα 100 ΜΒ που εμφανίζονται, χρειάζονται σε κάτι? Εννοώ μπορώ να τα σβήσω, να τα αφήσω? τι να κάνω?

+ και το μήνυμα στο boot screen παραμένει, πειράζει?

Δημοσ.

Τα 100 είναι στον SSD Μην τον αγγίξεις ! το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι να σβήσεις το γραμμα για να μην στον εμφανίζει ? στον Explorer δηλαδη change drive letter > remove

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...