Stelis90 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα σας, θέλω να γράψω μερικά CD ήχου, τα γνωστά Audio CD που αναπαράγονται από όλες τις συσκευές. Το θέμα είναι ότι θέλω να τα προστατεύσω ώστε να μην αντιγράφονται. Ξέρω πως "ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει" το θέμα μου είναι πως εγώ θέλω να μην μπορεί να τα αντιγράψει ένας άσχετος έως μέτριος/απλός/fb χρήστης και να φτιάξει άλλα 100 δισκάκια από το δικό μου(πχ με το nero) Δεν θέλω να έχει κωδικό πρόσβασης το δισκάκι, θέλω να μπορεί ο παραλήπτης να το βάλει στο στέρεο στο σπίτι ή αμάξι του και να το ακούσει. Ευχαριστώ Προκαταβολικά
Haldol Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Το πρότυπο του CD-DA δεν επιτρέπει καμία προστασία κατά της αντιγραφής. Φυσικά, δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολυοθήσεις πιστά το πρότυπο, όπως έκαναν και κάποιες εταιρείες στο παρελθόν... εάν όμως το CD σου δεν είναι Red Book, δε σου εγγυάται κανείς ότι θα παίζει παντού. Α, επίσης τέτοιες μέθοδοι κοστίζουν, δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις εύκολα και ανέξοδα... 2
Stelis90 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δεν ξερω τι ειναι το προτυπο CD-DA. Τι εννοεις οτι δεν ειμαι υποχρεωμενος να ακολουθησω πιστα το προτυπο?? Δεν ξερω τι ειναι το Red Book. Και τελικα υπάρχει κανενα προγραμμα ή καποιος τροπος να κανω αυτο που θέλω??
haris013 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δεν ξερω τι ειναι το προτυπο CD-DA. Τι εννοεις οτι δεν ειμαι υποχρεωμενος να ακολουθησω πιστα το προτυπο?? Δεν ξερω τι ειναι το Red Book. Και τελικα υπάρχει κανενα προγραμμα ή καποιος τροπος να κανω αυτο που θέλω?? για τα παραπανω ψαξε στο google να προσανατωληστεις περιπου,τωρα δωρεαν τροπος που να εχει ενα στοιχιωδη κλειδωμα οχι δεν υπαρχει... επι πληρωμης ναι αλλα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο να σκασεις τοσα χρηματα. 1
Stelis90 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστω παρα πολυ παιδια. Να σας ρωτησω τουλαχιστον μπορω να βαλω κωδικο που να το ζηταει μονο αμα καποιος παει να το αντιγραψει?
Haldol Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Όχι. Τόσο η "αντιγραφή", όσο και η απλή "ανάγνωση δεδομένων" (για να ακούσεις τη μουσική) στο επίπεδο του hardware είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα: "διάβασμα" των pits και lands του CD, το ένα μετά το άλλο, σε συνέχεια. Ούτε ο δίσκος, αλλά ούτε και το μηχάνημα μπορεί να "καταλάβει" αν η προσπέλαση γίνεται με σκοπό την αντιγραφή ή την αναπαραγωγή μουσικής. Άρα εάν βάλεις κωδικό, ή οποιοδήποτε "κλείδωμα" στην ανάγνωση, αυτό θα ισχύσει για κάθε "είδος" προσπέλασης των δεδομένων. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα