Προς το περιεχόμενο

Megahalems vs H80.... i5-3570k

barca10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

Εδώ και λίγο καιρό έχω έναν i5-3570k.

Θα ήθελα τώρα να βάλω και μία ψήκτρα για να «ανεβώ» λίγο...

Δυστυχώς δεν έχω «καλό» κουτί. Έχω αυτό.

Διαστάσεις: 45 cm x 18.5 cm x 41.1 cm.

Επίσης έχω αυτήν την μητρική: MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z77 Pro4-M GLan Audio Raid

Είχα στο μυαλό μου να πάρω ή την megahalems (+2fans) ή την corsair h80, αλλά απ' ότι βλέπω έχω πρόβλημα με τον χώρο του κουτιού.

Μάλλον η megahalems χωράει ίσα-ίσα. (λέω να το «ρισκάρω» και να την πάρω!)

bugdet όπως (καταλάβατε!) = 80-100€.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω στην Η100 γιατί δεν έχω θέσεις για 2 fans.

Για την Η80 διαβάζω στα ξένα forums ότι είναι θορυβώδης. Ισχύει κάτι τέτοιο; (μήπως έχουν βγει πολλά ελαττωματικά κομμάτια;)

Περιμένω τις απόψεις σας.

Είναι μικρό το κουτί για την megahalems τελικά;

Υ.Γ. κάποιοι μου λένε για την noctua, την θεωρώ επίσης κορυφαία με την megahalems αλλά άσχημη! Αν χωράει στο κουτί μου προτιμώ την megahalems.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι γνωστό ότι δεν ασχολουμαι με το άθλημα, αλλά με αυτά που διαβάζω και μαθαίνω μπορώ να πω ότι με τη μητρική που έχεις αυτή: http://www.skroutz.gr/s/417171/Thermalright-TRUE-Spirit-120.html ή αυτή: http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html?keyphrase=212+evo θα σου είναι υπεραρκετές. Με την έννοια ότι πρώτα θα σε κόψει το mobo και μετά η ψύκτρα. Τα επιπλέον 50-60 ευρώ, επένδυσέ τα κάπου αλλού.

• Like 1

Η αλήθεια είναι οτι σε σχέση με τους Sandy οι Ivy έχουν ένα θέμα με τις θερμοκρασίες (πράγμα που είναι γνωστό πρίν ακόμα κυκλοφορήσουν). Με αυτό το δεδομένο + το οτι ο 3570κ μου με την Η100 έχει ένα 32αρι σε idle (στα 4.3ghz) θα σου πρότεινα την H80.

Απο κει και πέρα, και ο Σαύρας σωστά στα λέει. Πρώτα θα σε κόψει η mobo παρά το cooler.

Αποφασίζεις πως θα επενδύσεις τα λεφτά σου. Για μένα, καλύτερα τη 212 και τα ρέστα + κάτι ακόμα για ένα καλύτερο κουτί.

Oταν λετε θα τον κοψει η mobo, να υποθεσω ως προς τις ram?

Παντως περα απο το χωροταξικο του θεματος (που ειναι και το πρωτευον φυσικα), στην περιπτωση που διαπιστωθει οτι υπαρχει χωρος για την megahalems την προτεινω (και την προτιμω) αντι της Η80. Διοτι μπορει να εχουν παρομοια αποδοση, αλλα σαφως ο αερας ειναι προτιμοτερος απο νερα-ψυγεια-κυκλωματα-σωληνακια μπλαμπλαμπλα.

Καλη περιπτωση ειναι και η 212 που εχω στον sandy bridge μου, αλλα ετη φωτος μακρια απο την αποδοση της megahalems που εχω στον 750 μου :P

Γενικα οταν μιλαμε για megahalems μιλαμε για ψυκτρα μεταξυ αυτων στην κορυφη της αεροψυξης που βαζει απο κατω entry level συστηματα με νερο...

tip: Δεν χρειαζεται 2ος ανεμιστηρας. Εναν να σπρωχνει αερα (push) μεσα στην ψυκτρα και εισαι οκ. Ο 2ος (pull) ανεμιστηρας απλα πιανει χωρο και κανει φασαρια και σου αποφερει ενα κερδος της ταξεως 2-3C (δοκιμασμενο). Eαν κανεις και λαθος συνδυασμο ανεμιστηρων που κανουν διαφοροι μπακαληδες τυπου (εισαγωγη αερα με fan περισσοτερων στροφων αποτι αυτου της εξαγωγης), τοτε ριχνεις κι αλλο την αποδοση της εξαιρετικης αυτης ψυκτρας.

tip2: Αν ειναι εφικτο, συνενοησου με το καταστημα που εχει την megahalems αν μπορεις να την παρεις να την δοκιμασεις αν χωραει. Και αν δεν χωραει να την επιστρεψεις Η να την αλλαξεις με καποια αλλη (αρκει να εχει αλλες που να θες). Εναλλακτικα προτεινε τους να τους πας το κουτι σου "αυτορποσωπως" εξηγωντας τους οτι εισαι οριακα με το θεμα χωρου και δεν θες να ρισκαρεις, so να δοκιμασουν αυτοι εαν θελουν, πριν την παρεις. Προσωπικα αν ημουν μικρο καταστημα, δε θα εχανα τον πελατη για να του πω "οχι δε γινεται να σε εξυπηρετησω" για μια δοκιμη 20 λεπτων στο μαγαζι μου.

• Like 1

Στην περίπτωση σου η h80 ειναι προτιμότερη χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σε ένα καλό κουτί με ικανοποιητικό airflow οι δύο ψυκτρες είναι στα ίδια περίπου με προβάδισμα την h80 όσο ανεβαίνουν τα ρολόγια. Σε μικρό κουτί η ψύξη του ψυγείου της h80 γίνεται με τον αερα να ερχεται από έξω χωρίς να επηρεάζεται από το ελιπές airflow.

Πιο μπερδεμένος δεν μπορούσα να βγω από τις παραπάνω απαντήσεις! :-D

Για τις be quiet! τι έχετε να πείτε; Συγκεκριμένα για αυτή http://www.bequiet.com/en/cpucooler/309

Διαβάζω πολύ καλά σχόλια.

Ευχαριστώ για τις (διαφορετικές) απαντήσεις σας!

Στην περίπτωση σου η h80 ειναι προτιμότερη χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σε ένα καλό κουτί με ικανοποιητικό airflow οι δύο ψυκτρες είναι στα ίδια περίπου με προβάδισμα την h80 όσο ανεβαίνουν τα ρολόγια. Σε μικρό κουτί η ψύξη του ψυγείου της h80 γίνεται με τον αερα να ερχεται από έξω χωρίς να επηρεάζεται από το ελιπές airflow.

Εγω με τον 2500k στο HAF-X και την H80 την εχω να βαζει αερα απο εξω μεσα, ειναι αναποδα δλδ??

Για τις be quiet! τι έχετε να πείτε; Συγκεκριμένα για αυτή http://www.bequiet.c...n/cpucooler/309

εγω θα σου ελεγα να πας κατευθειαν σε Η80 μιας και βαζοντας μια γομαροψυκτρα στο κουτι μεσα περιοριζεσαι δραματικα σε περιπτωση που θες κατι να φτιαξεις κλπ..

απο την στιγμη δε που ειναι και καλυτερη η Η80 θα σου λυσει τα χερια...και το να μπορεις να βαζεις χερι μεσα στο κουτι πιστεψε με ειναι κατι του οποιου η αξια ειναι ανεκτιμητη :)

Εγω με τον 2500k στο HAF-X και την H80 την εχω να βαζει αερα απο εξω μεσα, ειναι αναποδα δλδ??

όχι ρε συ μια χαρά είναι αυτό είπα και εγώ ( η ψύξη του ψυγείου της h80 γίνεται με τον αερα να ερχεται από έξω )

Για τις be quiet! τι έχετε να πείτε; Συγκεκριμένα για αυτή http://www.bequiet.c...n/cpucooler/309

Eγω παντως σε αυτην την ψυκτρα θα παω,τωρα που θα μου ερθει ο 3570Κ,διοτι διαβασα πανω απο 10 reviews και κατεληξα οτι προς το παρων ειναι η καλυτερη ψυκτρα στον κοσμο και μαλιστα σε καλη τιμη κιολας http://www.amazon.co...51832565&sr=8-1 Παταει κατω την Η100(κανει απειρο θορυβο η συγκεκριμενη) ποσο μαλλον την Η80. Αυτην ειναι η γνωμη εμενα,εκει κατεληξα επειτα απο ερευνα που εκανα εγω προσωπικα.

που την παταει ακριβως πες μας...μαλλον ποσταρε λινκ με συγκριση ...κανει θορυβο αλλαζεισ ανεμιστηρια απλα...και δεν υπαρχει πιστευω χρηστης που εχει αφησει την Η100 με μαμα ανεμιστηρια

που την παταει ακριβως πες μας...μαλλον ποσταρε λινκ με συγκριση ...κανει θορυβο αλλαζεισ ανεμιστηρια απλα...και δεν υπαρχει πιστευω χρηστης που εχει αφησει την Η100 με μαμα ανεμιστηρια

κοιτα καλη, χρυση, η H100 αλλα να δινεις 100+ για ψυξη και να πρεπει να αλλαζεις ανεμιστηρες ειναι λιγο αξιολυπητο εκ μερους της Corsair.

Eγω παντως σε αυτην την ψυκτρα θα παω,τωρα που θα μου ερθει ο 3570Κ,διοτι διαβασα πανω απο 10 reviews και κατεληξα οτι προς το παρων ειναι η καλυτερη ψυκτρα στον κοσμο και μαλιστα σε καλη τιμη κιολας http://www.amazon.co...51832565&sr=8-1 Παταει κατω την Η100(κανει απειρο θορυβο η συγκεκριμενη) ποσο μαλλον την Η80. Αυτην ειναι η γνωμη εμενα,εκει κατεληξα επειτα απο ερευνα που εκανα εγω προσωπικα.

Απο την αλλη, εχεις δει απο κοντα τη συγκεκριμενη ψυκτρα; ειναι σαν να βαζεις ενα τουβλο μεσα στο case σου. Το μονο που σου ευχομαι ειναι να μην χρειαστει να βαλεις χερι για οποιοδηποτε λογο στο κουτι αφου την εγκαταστησεις. Θα μνημονευσεις την H100 πριν το καταλαβεις :-)

κοιτα καλη, χρυση, η H100 αλλα να δινεις 100+ για ψυξη και να πρεπει να αλλαζεις ανεμιστηρες ειναι λιγο αξιολυπητο εκ μερους της Corsair.

Απο την αλλη, εχεις δει απο κοντα τη συγκεκριμενη ψυκτρα; ειναι σαν να βαζεις ενα τουβλο μεσα στο case σου. Το μονο που σου ευχομαι ειναι να μην χρειαστει να βαλεις χερι για οποιοδηποτε λογο στο κουτι αφου την εγκαταστησεις. Θα μνημονευσεις την H100 πριν το καταλαβεις :-)

εννοειται οτι αποτελει βασικο μειον αλλα απο την αλλη υπαρχουν και πολλοι που θελουν push pull οποτε μια η αλλη...

και εγω της ιδιας αποψης ειμαι για τις γομαροψυκτρες ...θεωρω οτι σου δενουν τα χερια και δεν εχεις ελευθερια κινησεων μεσα στο κουτι σου σε περιπτωση που θες να κανεις το οτιδηποτε.

εννοειται οτι αποτελει βασικο μειον αλλα απο την αλλη υπαρχουν και πολλοι που θελουν push pull οποτε μια η αλλη...

και εγω της ιδιας αποψης ειμαι για τις γομαροψυκτρες ...θεωρω οτι σου δενουν τα χερια και δεν εχεις ελευθερια κινησεων μεσα στο κουτι σου σε περιπτωση που θες να κανεις το οτιδηποτε.

• Like 1

Να διευκρινησω οτι εννοουσα οτι την θεωρω το καλυτερο perfomance:price:noise ratio ετσι? Best Value for Money δλδ. Καταταλα εψαξα ξανα για reviews και ομολογω οτι δεν ηταν τοσο γαματα οσο την τελευταια φορα,οποτε μαλλον θυμομουν λαθος. Συγνωμη για την παραπληροφορηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...