Προς το περιεχόμενο

Αγορα dslr φωτογραφικης μηχανης

Maraki30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και καταγραφει στην φωτο την ημερομηνια

Τί εννοείς; Τυπώνει μόνιμα ΠΑΝΩ στην εικόνα την ημερομηνία, όπως έκαναν κάποιες παλιές φιλμάτες point-and-shoot ? Δηλαδή θα έχεις μια φωτογραφία από ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα και στην κάτω γωνία, πάνω από την ακροθαλασσιά θα γράφει με κίτρινα γράμματα "15-08-2012 20:32" ?

Εκτός του ότι καταστρέφει την αισθητική, στην εποχή της ψηφιακής φωτογραφίας αυτό είναι εντελώς άχρηστο.

Την ημερομηνία τη βλέπεις στο EXIF info του αρχείου της φωτογραφίας (μαζί με στοιχεία για τη φωτογραφική μηχανή, το φακό και τις ρυθμίσεις ISO, διαφράγματος, ταχύτητας κλπ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα εχω ξαναπει.....ΔΕΝ ειναι ολοι επαγγελματιες.........χρειαζεται η αυτοματη εστιαση στον ερασιτεχνη.καποιος ψαχνει ενα οχημα να κανει τις βολτες του,του πΡΟΤεινουμε ενα με αυτοματο κιβωτιο,και του λετε οτι οι επαγγελματιες οδηγαρες πανε πιο γρηγορα με χειροκινητο???ημαρτον και ελεος μαζι..........

και ναι,το να σου δινει η μηχανη την δυνατοτητα να εκτυπωνεις την ημερομηνια στην φωτο,ειναι ενα εξτρα πλεονεκτημα.δεν εχουν ολοι,την ορεξη να ανοιγουν εξιφ και να επεξεργαζονται την φωτο.και ναι,ειναι ωραιο να βλεπεις την εκτυπωμενη φωτο με το ηλιοβασιλεμα ,μετα απο 5-10 χΡονια και να βλεπεις κατω δεξια την ημερομηνια,και να σου ερχονται θυμισες.γιατι,φωτογραφια ειναι αυτο το εκτυπωμενο χαρτι,το αλλο που εχει και το εξιφ,ΔΕΝ ειναι φωτογραφια.........

Επεξ/σία από LOULATRANS

Θα καταλάβαινα τη θέση σου ΑΝ μιλούσαμε για point-and-shoot μηχανές.

Εδώ όμως μιλάμε για DSLR. Αν δεν έχεις όρεξη να ανοίγεις το EXIF ή/και να επεξεργαστείς τη φωτογραφία, τότε γιατί κουβαλάς μαζί σου μια μηχανή 1 κιλού (περίπου, αν υπολογίσουμε και το βάρος ενός μέσου φακού) με δεκάδες κουμπάκια και λειτουργίες;

Στο κάτω-κάτω, το EXIF μπορείς πλέον να το δεις και με απλό δεξί κλικ του αρχείου στα Windows. Δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Άλλωστε, αν τόσο πολύ το θέλεις, άνοιξε τη φωτογραφία με ένα Windows Paint και γράψε μόνος σου την ημερομηνία. Αντίθετα, αν η ημερομηνία είναι μόνιμα τυπωμένη πάνω στη φωτογραφία από την ίδια τη μηχανή, τί γίνεται αν θέλεις να την αφαιρέσεις; Δεν μπορείς, εκτός κι αν περάσεις πολύ ώρα στο Photoshop.

Τέλος πάντων, σίγουρα ο καθένας μας έχει άλλες προτεραιότητες και αυτό είναι πολύ λογικό. Απλώς η συγκεκριμένη επιλογή εμένα μου φαίνεται περίεργη. Φυσικά, δεν μπορώ ούτε θέλω να αναγκάσω κανέναν να ακολουθήσει τη δική μου γνώμη. Κουβέντα κάνουμε.

.........

Η D3100 ειναι αρκετα καλη και σε καλουτσικη τιμη τη βρισκω με δοσεις

..............................

Μηπως ειναι προτιμωτερο να ψαξω καμια Canon ή Sony?

H Canon EOS 1100 18-55 IS ειναι καλυτερη/χειροτερη απο την Nikon ας πουμε?(ειναι στα ιδια λεφτα)

.................................

Πήγαινε σε ένα κατάστημα που τις έχει και τις δύο (Nikon D3100 και Canon 1100D) πάρε την κάθε μία στο χέρι σου και σύγκρινε. Δεν θα χρειαστείς πολύ να καταλάβεις ότι μία από τις δύο δεν αξίζει καν να ασχοληθείς μαζί της παρα μόνο αν είσαι κολλημένος με την μάρκα.

+1

και γώ πρίν πάρω την D3100 έψαχνα χαρακτηριστικά, συγκριτικά κ.α.

εντέλει ακολούθησα μία παρόμοια συμβουλή και πήγα σε ένα κατάστημα να τις δώ απο κοντά

όσο αστείο κι αν ακουστεί, η νίκον με βόλευε πολύ καλύτερα στο χέρι μου απ'ότι η κάνον οπότε θέλω να πιστεύω ότι ένας καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή μου ήταν κι αυτός!

γεια σας!!

και γω είμαι εδώ και καιρό στο ψάξιμο και κατέληξα τελικά στην D5100. Εδώ στα μαγαζιά του κέντρου τη βρίσκω γύρω στα 550 με κάρτα μνήμης και τσάντα. Ψάχνοντας όμως χθες στο ebay βρήκα αυτή με 463 e.

Aξίζει λέτε το ρίσκο ή καλύτερα από μαγαζί?

http://viewitem.eim.ebay.gr/Nikon-D5100-DSLR-Body--AFS-DX-1855mm-f3556-G-VR-Lens-Kit--Black--NEW/140698178982/item

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...