jim_p Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Καλημερα σε ολους. Εχω μια eizo s1701 πανω στην οποια συνδεονται ταυτοχρονα μια 7800gtx, απο το δικο μου pc, στην dvi, και μια gforce mx 440 απο το μπρικι (= παλιο pc που εκτελει χρεη torrent client, samba server, ftp server, pxe server κλπ), στην dsub. Το μπρικι εχει μονο λινουξ και επειδη το γραφικο περιβαλλον σπανια χρειαζεται, απλα υπαρχει εγκατεστημενο χωρις να χρησιμοποιειται. Την προηγουμενη εβδομαδα ομως με πιασανε οι νοσταλγιες και ξεκινησα να ψαχνω emulators, frontends, roms κλπ για το μπρικι. Και επειδη πολλοι απαιτουνε γραφικο περιβαλλον ή εστω framebuffer*, ξανανοιξα το γραφικο περιβαλλον. Και παραλιγο να χρειαστω γυαλια ηλιου απο την ανεβασμενη φωτεινοτητα που ειχε! Η φωτεινοτητα της οθονης ειναι στο 0 και η "θερμοκρασια" της στο off και για τις 2 εισοδους, ακομα και στο ιδιο preset (text), αλλα τα οσα δειχνει το μπρικι ειναι τουλαχιστον 2 φορες ποιο φωτεινα. Πχ εχω αυτο για wallpaper (το μπλε) και φαινεται γαλαζιο! Το ιδιο συμβαινει και οταν βαζω να δω την εικονα στο framebuffer (εκτος γραφικου περιβαλλοντος δηλαδη)! Εβγαλα ενα τυχαιο screenshot, το εστειλα να το δω στο κανονικο pc, και εκει τα χρωματα φαινονται κανονικοτατα. Αρα κατι παιζει με την καρτα ή την οθονη, οχι με το λειτουργικο, αλλα τι? Επισης δοκιμασα και τον nouveau, τον opensource driver για τις nvidia που γενικα τον βριζω, αλλα και εκει τα ιδια κανει. Επιπλεον, δεν μπορω με καποιο τροπο να μειωσω τη φωτεινοτητα ακομα και εντος του γραφικου περιβαλλοντος (δεν εχει πχ nvidia control panel ή κατι αναλογο). * Framebuffer ειναι μια λειτουργια του πυρηνα του λινουξ που οριζει την αναλυση και το βαθος χρωματος ΕΞΩ απο το γραφικο περιβαλλον. Πολυ χρησιμο feature, φτανει να υποστιριζεται και απο την εφαρμογη. Σημ. Δεν εχω κατι αλλο να βαλω στην dsub, ουτε το ανταπτορακι απο dvi σε dsub, για να δω αν κανει τα ιδια με αλλο συστημα.
rounsmith Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Με το λειτουργικό/drivers πρόβλημα. Για κάποιο λόγω οι Drivers για linux είναι σάπιοι
Ntinaras Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 το dsub ειναι σαπιλα ρε. δοκιμασε καμια αλλη καρτα γραφικων με dvi.
TheELF Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Πάνε σε αυτόν τον φάκελο /proc/acpi/video/ και ψάξε αν έχει έναν φάκελο σχετικά με την mx, εκεί μέσα θα έχει ένα config αρχείο όπου θα μπορείς να αλλάξεις την φωτεινότητα.
rounsmith Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Εχεις linux και ξερεις να φανταστω? Ναι είχα Linux γραφικό περιβάλλον(Debian Lenny) και είχα παρόμοια κάρτα. Τελικά δεν είχα βρει πώς να αλλάξω φωτεινότητα και το γυρισα σε απομακρυσμένη διαχείρηση με ssh το dsub ειναι σαπιλα ρε. δοκιμασε καμια αλλη καρτα γραφικων με dvi. Δεν έχει σημασία. Είναι οι drivers.
jim_p Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Αν βαλω καρτα που να εχει και dvi, που ακριβως θα τη συνδεσω πανω στην οθονη? Προφανως οχι εκει που συνδεω το δικο μου pc, οποτε απορριπτεται σαν ιδεα. Ο φακελος /proc/acpi/ εχει μονο ενα αρχειο, το wakeup, που ειναι ασχετο με την καρτα. Εκει σκεφτηκα να ψαξω και εγω. Κατι που δεν ανεφερα ειναι πως η φωτεινοτητα ηταν μια χαρα προχτες που μπηκα σε γραφικο περιβαλλον για να δω κατι ασχετο με emulators κλπ. Τελος, το debian lenny ειναι εποχης mid-2008 (2009 released), τοτε που το gnome ηταν μια χαρα, το kde ελαφρυ, το ext4 στα σπαργανα και εγω με ati Αχ γερασα!
rounsmith Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Αν βαλω καρτα που να εχει και dvi, που ακριβως θα τη συνδεσω πανω στην οθονη? Προφανως οχι εκει που συνδεω το δικο μου pc, οποτε απορριπτεται σαν ιδεα. Ο φακελος /proc/acpi/ εχει μονο ενα αρχειο, το wakeup, που ειναι ασχετο με την καρτα. Εκει σκεφτηκα να ψαξω και εγω. Κατι που δεν ανεφερα ειναι πως η φωτεινοτητα ηταν μια χαρα προχτες που μπηκα σε γραφικο περιβαλλον για να δω κατι ασχετο με emulators κλπ. Τελος, το debian lenny ειναι εποχης mid-2008 (2009 released), τοτε που το gnome ηταν μια χαρα, το kde ελαφρυ, το ext4 στα σπαργανα και εγω με ati Αχ γερασα! Παίρνεις ανταπτοράκι και εκεί που βγάζει dvi τον βάζεις και κοτσάρεις το dsub καλώδιο πάνω. http://us.estore.asu...l&p=3422�� (Κάτι τέτοιο είναι φαντάσου).
jim_p Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Ωραια εστω οτι το κανω, παραβλεποντας το κοστος μιας νεας καρτας γραφικων και τη διαδικασια αλλαγης driver (γιατι δεν νομιζω να υπαρχει καρτα που να υποστηριζεται απο τον 96.x της nvidia και να εχει και dvi!) κλπ. Αν το προβλημα το εχει τελικα η οθονη, παλι δεν θα φαινονται ξεθωριασμενα?
rounsmith Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Ωραια εστω οτι το κανω, παραβλεποντας το κοστος μιας νεας καρτας γραφικων και τη διαδικασια αλλαγης driver (γιατι δεν νομιζω να υπαρχει καρτα που να υποστηριζεται απο τον 96.x της nvidia και να εχει και dvi!) κλπ. Αν το προβλημα το εχει τελικα η οθονη, παλι δεν θα φαινονται ξεθωριασμενα? Αν είχε πρόβλημα η οθόνη θα στο έβγαζε και στο πισί που συνδέεις πάνω στην DVI εκτός αν ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΤΥΧΟΣ και εχει χαλάσει το dsub της οθόνης που δεν το βλέπω γιατί η φωτεινότητα παίζει με την οθόνη μέσα πάντα. Αυτά Εκτός αν έχεις dvitovga adapter να δοκιμάσεις την dsub της οθόνης.
jim_p Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Αμα εισαι μεγαλος μαστορας Βρηκα dvi to dsub ανταπτορακι, εβαλα τον δικο μου εκει και εκανε τα ιδια, οποτε σιγουρα ηταν η οθονη. Αφου εψαξα στις ρυθμισεις, βρηκα μια επιλογη phase που την εχει μονο στην dsub. Την ετρεξα μια φορα, δεν εγινε τιποτα. Την ετρεξα ξανα και τα χρωματα επανηλθαν στα κανονικα τους. Ειπε κανεις τιποτα για τον driver?
rounsmith Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Αμα εισαι μεγαλος μαστορας Βρηκα dvi to dsub ανταπτορακι, εβαλα τον δικο μου εκει και εκανε τα ιδια, οποτε σιγουρα ηταν η οθονη. Αφου εψαξα στις ρυθμισεις, βρηκα μια επιλογη phase που την εχει μονο στην dsub. Την ετρεξα μια φορα, δεν εγινε τιποτα. Την ετρεξα ξανα και τα χρωματα επανηλθαν στα κανονικα τους. Ειπε κανεις τιποτα για τον driver? Εγώ αλλά είπαμε 'ΕΠΕΣΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Οπότε dvi Από εδώ και πέρα μέχρι να...βαφτεί μπλε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα