Προς το περιεχόμενο

Netgear DGND3700V2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να προσθεσω αμα μου επιτρεπεται οτι σε μερικα ρουτερακια θα δεις και Ids .Που εκει ειναι καποιες σαν επιθεσεις που το ρουτερ σου προσπαθει να τις καταλαβει και να τις κοψει.

πχ το Thomson ξερω ο dave θα παρει ενα φτυαρι να με βαραει που λεω για το Thomson εχει idsκαι απο κατω εχει πχ

fragment_sweep

zero-length_fragment_size

small_fragment_size

fragment_size_overrun

fragment_overlap

fragment_out-of-order

ip_protocol_scan

tcp_port_scan

tcp_syn_scan

stealth_tcp_null_scan

stealth_tcp_fin_scan

και αλλα τοσα

http://en.wikipedia.org/wiki/Intrusion_detection_system

Δημοσ.

To IDS είναι σχεδόν κοινό χαρακτηριστικό/δυνατότητα σε πολλά router της αγοράς... :) Ναι το "thomson" έχει, αλλά μέσω web gui δεν σου παρέχει και τόσο μεγάλη.... παραμετροποίηση...

Σε CLI επίσης, μπορείς να κάνεις πιο πολλά, αλλά και πάλι, η υλοποίηση του δεν είναι η... "ιδανική"... Όταν το web gui του είναι τόσο φτωχό και ελλιπή, και τα θαύματα μπορείς να τα κάνεις μόνο με CLI, δεν νομίζω ότι διεκδικεί τις δάφνες ως προς user friendly modem/router... Δεν είναι όλοι "φρικιά" που μπορούν να τα βγάλουν πέρα με CLI... :) Σαν modem/router τόσο στην broadcom εκδοχή του, όσο και στην infineon/lantiq εκδοχή του, είναι αρκετά σταθερό, σχεδόν τίμιο για την αξία του (η οποία δεν είναι ακριβή ---> ότι πληρώνεις παίρνεις...)

Δεν έχω κάποιο μένος με τα thomson, τα θεωρώ απλώς "καλά" και μέχρι εκεί... Υπάρχουν καλύτερα στα ίδια λεφτά, υπάρχουν καλύτερα σε ακριβότερες (όχι και τόσο) τιμές, και σίγουρα καλύτερα σε ακριβότερες τιμές. Μην τρελαινόμαστε με τα μηχανάκια των ISP... :)

Δημοσ.

To IDS είναι σχεδόν κοινό χαρακτηριστικό/δυνατότητα σε πολλά router της αγοράς... Ναι το "thomson" έχει, αλλά μέσω web gui δεν σου παρέχει και τόσο μεγάλη.... παραμετροποίηση...

Σε CLI επίσης, μπορείς να κάνεις πιο πολλά, αλλά και πάλι, η υλοποίηση του δεν είναι η... "ιδανική"... Όταν το web gui του είναι τόσο φτωχό και ελλιπή, και τα θαύματα μπορείς να τα κάνεις μόνο με CLI, δεν νομίζω ότι διεκδικεί τις δάφνες ως προς user friendly modem/router... Δεν είναι όλοι "φρικιά" που μπορούν να τα βγάλουν πέρα με CLI... Σαν modem/router τόσο στην broadcom εκδοχή του, όσο και στην infineon/lantiq εκδοχή του, είναι αρκετά σταθερό, σχεδόν τίμιο για την αξία του (η οποία δεν είναι ακριβή ---> ότι πληρώνεις παίρνεις...)

Δεν έχω κάποιο μένος με τα thomson, τα θεωρώ απλώς "καλά" και μέχρι εκεί... Υπάρχουν καλύτερα στα ίδια λεφτά, υπάρχουν καλύτερα σε ακριβότερες (όχι και τόσο) τιμές, και σίγουρα καλύτερα σε ακριβότερες τιμές. Μην τρελαινόμαστε με τα μηχανάκια των ISP...

μεσα απο το Web gui πραγματι το Thomson δεν εχει τιποτα.

ουτε καν enable disable δεν το κανεις.μονο counters βλεπεις .μεχρι και το On/off το εχουν βαλει σε cli.Ειναι τραγικο λιγακι.

πραγματι το Thomson κανει πολλα αλλα ειναι ολα απο cli>να ηταν cisco θα ελεγα οκ αλλα για τετοιο ρουτερ ειναι λιγο βλακια.

τωρα για αυτο που λες

Δεν έχω κάποιο μένος με τα thomson, τα θεωρώ απλώς "καλά" και μέχρι εκεί... Υπάρχουν καλύτερα στα ίδια λεφτά, υπάρχουν καλύτερα σε ακριβότερες (όχι και τόσο) τιμές, και σίγουρα καλύτερα σε ακριβότερες τιμές. Μην τρελαινόμαστε με τα μηχανάκια των ISP...

δεν θα διαφωνησω.το Thomson ειναι ωραιο γιατι ειναι σταθερο και οπως ειπες τιμιο για τα λεφτα του και ενα απο τα ωραια δωρεαν ρουτερακια.σιγουρα υπαρχουν πολυ καλυτερα αλλα απο τα δωρεαν που δινουν οι isp ειναι απο τα πολυ καλα αντιθετα με αλλα τοσα σαπια που εχουν δωσει κατα καιρους.huawei,crypto,microcom,zte κτλ.

αν ειναι να πληρωσεις θα βρεις πολυ καλυτερα αλλα για δωρεαν ειναι λουκουμι πιστευω το Thomson.οπως το ειπες.τιμιο για την αξια του.παιρνεις κατι που λες οκ εδωσα 40 ευρω αλλα θα παιξει μια χαρα για τα 40 ευρω.για το crypto εδινες 50-60 και πχ crypto 320 ,330 απλα καηκαν ολα μα ολα.το ιδιο και τα microcom 2636 το ιδιο και τα siemens cl110.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

επανερχομαι να πω οτι δε βρηκα τροπο να παω σε Annex A απο Annex M τωρα συγχρονιζω στα 16 με snr 3.8 το εχω κατεβασει με dmt τωρα στη γραμμη του ΟΤΕ με snr στο 6 συγχρονιζω και εκει 16 που σημαινει οτι στην πρωτη περιπτωση ειμαι σε Annex M

Δημοσ.

εισαι σε annex m στα bits per tone αλλα με 1 mbit upload.ουτε μεσα απο cli ειδες μηπως γινεται να το ρυθμισεις να ειναι annex a?

επανερχομαι να πω οτι δε βρηκα τροπο να παω σε Annex A απο Annex M τωρα συγχρονιζω στα 16 με snr 3.8 το εχω κατεβασει με dmt τωρα στη γραμμη του ΟΤΕ με snr στο 6 συγχρονιζω και εκει 16 που σημαινει οτι στην πρωτη περιπτωση ειμαι σε Annex M

η πρωτη δοκιμη σε τι γραμμη ειναι?σε οτε δεν ειναι παλι?γιατι καπου σε εχασα.λες οτι εισαι 16 Mbit με 3.8 και μετα λες παλι 16 Mbit?το ενα ειναι annex m το αλλο annex a.αλλα annex a με αλλο ρουτερ??

Δημοσ.

οχι εχω 2 adsl σπιτι η μια ειναι με ΟΤΕ αυτη με το 6 snr και αλλη ειναι forthnet μεσω ΧΕΓ ουσιαστικα παλι ΟΤΕ δηλαδη εδω εχω παλι16 mbps αλλα με snr στα 3.8 πειραγμενο με dmt

Δημοσ.

απλα μπορει και η διαφορα ταχυτητας να οφειλεται και στην ποιοτητα τουχαλκου.εκτος αν με το ιδιο ρουτερ εχεις τον ιδιο συγχρονισμο και στις 2.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα!

Μιας και πηρα τηλεφωνο την τεχνικη υποστηριξη της Forthnet για το Bandwidth στο DGND3700v2 και η απαντηση που μου δωσανε ηταν οτι παραπανω απ'οσο ειναι τωρα δεν μπορουν να μου το ανεβασουνε, και αν θελω να το ανεβασω εγω να το κανω με την βοηθεια καποιου προγραμματος που θα βρω στο internet.Τελος τις παλιες καλες μερες αν θυμαμαι καλα ηταν πολυ καλυτερο απ'οσο ειναι τωρα....Τι μπορω να κανω για να ανεβει?

Δημοσ.

Καλησπερα!

Μιας και πηρα τηλεφωνο την τεχνικη υποστηριξη της Forthnet για το Bandwidth στο DGND3700v2 και η απαντηση που μου δωσανε ηταν οτι παραπανω απ'οσο ειναι τωρα δεν μπορουν να μου το ανεβασουνε, και αν θελω να το ανεβασω εγω να το κανω με την βοηθεια καποιου προγραμματος που θα βρω στο internet.Τελος τις παλιες καλες μερες αν θυμαμαι καλα ηταν πολυ καλυτερο απ'οσο ειναι τωρα....Τι μπορω να κανω για να ανεβει?

η forthnet Περα απο 6 margin στο down δεν μπορει να στο παει πιο κατω.απλα αν πεφτεις σε alcatel dslam δηλαδη brcd(broadcom) chipset υπαρχει ενα profile που θα σου δωσει παραπανω ταχυτητα.απλα με καποιο τροπο πρεπει να δεις αν πεφτεις σε αυτο το dslam η οχι.στα thomson πχ φαινεται σε μια καρτελλα που λεει vendor (local/remote).στο netgear δεν ξερω που φαινετε.οποτε και αυτο θα βοηθησει για μεγαλυτερη ταχυτητα περα απο το να ριξεις εσυ το margin αν γινεται με καποιο τροπο.

Δημοσ.

Αν δειχνει αυτο υπαρχει ελπιδα?

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

yes μπορεις να πας παραπανω.τωρα ποσο παραπανω εξαρτατε ποσο συγχρονιζεις.αν εχεις καλο συγχρονισμο θα κερδισεις περισσοτερο απο οτι αν εχεις χαλια συγχρονισμο.

για το τυπικο της υποθεσης.κερδισε 2 mbit ο φιλος μας απο πανω απο το profile.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το μονο αρνητικο που εχουν τα 5ghz, ειναι οτι θελουν πιο πολυ οπτικη επαφη, κατα τα αλλα ειναι σε ολα καλυτερο (παρεμβολες, επιδοσεις, αποστασεις, κ.λ.π.)

Δημοσ.

τα 5ghz στο wifi προσφερουν κατι παραπανω?

για home use οχι πολλα πραγματα εκτος αν εχεις αλλα 202 δικτυα πανω απο το κεφαλι σου οποτε τρως τοσες παρεμβολες που δεν μπορεις να παιξεις οποτε εκει τα 5 ghz ειναι σωτηρια.τετοια κατασταση ειναι στο the mall που τα 2,4 ghz εχουν γινει πιτα απο 800 wifi εκειμεσα.απο εκει και περα τα 5 ghz προσφερουν σε Link ειδικα σε περιοχες που τα 2,4 ειναι ψιλοπιτα και εχεις παρεμβολες στο Link.

εκει ναι θα παιξεις καλυτερα.δεν πανε πιο μακρυα τα 5ghz αλλα μπορει στην πραξη να φτασεις εκει που θες πιο ευκολα απο τα 2,4 ghz λογω οτι δεν θα εχεις παρεμβολες.τωρα αν ολες οι συσκευες σου υποστηριζουν 5 ghz τοτε δεν χανεις κατι να παρεις και ρουτερ να ειναι dual band .καλο ειναι βεβαια να μπορει το ρουτερ να παιζει και στα 2 bands ταυτοχρονα και οχι μονο σε ενα απο τα 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...