Προς το περιεχόμενο

Netgear DGND3700V2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μαλλον εννοεις firewall>αν ειναι antivirus λογικα δεν σου κοβει καμια πορτα.παντως παραξενο .τελος καλα ολα καλα αφου το ελυσες.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εχω και εγω το ιδιο ρουτερ αλλα οπως και το προηγουμενο thomson με το που το εβαλα σγχρονισε σε annex m πως μπορω να το αλλαξω? επισης πως κατεβαζω το snr μεσω dmt?

Δημοσ.

στον οτε δεν εχεις θεμακαι να συγχρονισει annex m στην ουσια θα συγχρονισεις το ιδιο με annex a αμα ηταν.τωρα γιατι ο οτε το κανει ετσι δεν ξερω.το ειχα δει και εγω σε ρουτερ και μου εκανε εντυπωση.το annex m κανονικα ειναι μεχρι 2-3 mbit upload.2 δινουν οι παροχοι συνηθως αλλα στον οτε ειναι σαν το απλο annex a.αν θες να μην τοβλεπεις τωρα πρεπει μεσα στο Netgear να βρεις που εχει με ποια πρωτοκολλα θα συγχρονιζει το ρουτερ.εκει λογικα θα εχει η Multimode και το αλλαζεις σε annex a η θα σου εχει να ξετσεκαρεις οποτε ξετσεκαρεις τα παντα εκτος απο το annex a η μπορει να το λεει σαν adsl2+ annex a η να το leei san g.992.5.για το dmt δεν ξερω ρωτα το dave murray .

Δημοσ.

εχει μονο ADSL ADSL2 ADSL2+ δεν εχει για Annex παντως εμενα με annex A συγχρονιζει με 1mbps παραπανω το upload ειναι το ιδιο 1023

Δημοσ.

τι να πω μου φαινεται παραξενο.δεν μπορω να θυμηθω αλλα αμα ξαναπετυχω τετοια γραμμη με annex m θα κανω δοκιμες.το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι το παρακατω,

οταν συγχρονιζει annex m να τα Upload bits ειναι παραπανω απο οταν εισαι annex a με σκοπο το up να γινει 2 Mbit αλλα η οτενετ μπορει να να βαζει φρενο στο 1mbit οποτε τα υπολοιπα bits που ηταν για download αλλα εχουν γινει για upload να πανε χαμενα.ισως για αυτο και ο φιλος απο πανω να εχασε 1 mbit σε annex m.εγω οταν ειχα annex m σε forthnet πραγματι εχασα και σε download αλλα κερδισα σε upload.τωρα για ποιο λογο ο οτε να το εχει βαλει να συγχρονιζει σε annex m δεν το ξερω.ειχα υποθεσει οτι παρολο που εγραφε annex m εφοσον ο οτε δεν υποστηριζει annex m οτι απλα θα ηταν κατι στο dslam τους και οτι στην πραξη δεν θα ειχε πειραχτει κατι παραπανω(οπως το ποσα bits ειναι για Upload).

για του λογου το αληθες αυτο το σχημα στη wikipedia

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=File:ADSL_annex_overview.svg&page=1

δειχνει αυτο που λεμε.στο annex m χανες bits απο το φασμα Toy download γιατι τα εχεις για up.ομως ο οτε δεν σε αφηνει να πας παραπανω απο 1021 οποτε πανε χαμενα.λογικα με dmt πρεπει να φαινεται αυτο.

τωρα για το Netgear δεν ξερω αν απο Telnet μπορεις να κανεις καποια παραπανω αλλαγη στο annex που ισως αυτη η επιλογη να μην υπαρχει στο στο web interface.πχ στο Thomson δεν υπαρχει στο interface αυτη η επιλογη αλλα υπαρχει απο Telnet .αλλιως δεν ξερω αν πραγματι εχεις αυτην την διαφορα να μιλησεις με οτε να σε βαλουν σε annex a.

Δημοσ.

δεν μπορω να βρω καποια σχετικη εντολη telnet τωρα θελω και ενα δευτερο modem για την δευτερη συνδεση θελω να ειναι φθηνο και να αλλαζει το snr

Δημοσ.

ρωτα τον dave murray για το netgear γιατι στο 2200 και εγω που νομιζα οτι δεν γινεται και ελεγαν ολοι οτι δεν γινεται μου ειπε οτι γινεται.ισως να υπαρχει κατι παρομοιο και στο 3700.διαβασε εδω το Post 7

http://www.insomnia.gr/topic/464404-netgear-dgn2200/ και αμα ειναι ρωτησε τον.

Δημοσ.

μιλησα χθες μεσω live chat με το support της Netgear και μου ειπαν οτι το 3700 ειναι μονο Annex M και αληθεια ειναι οτι μου φανηκε περιεργο αυτο

Δημοσ.

Για το θέμα του SNR, στο dgn2200 και dgn3700 ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.adslgr.com/forum/downloads.php?do=file&id=1972

Έχει οδηγίες και το απαραίτητο αρχείο που πρέπει να κατεβάσεις...

Για το dgn3700 η διαδικασία είναι παρόμοια με του dgn2200.

Εναλλακτικά μπορείς πάντα να κάνεις update στο custom firmware από ModFS (δες το link που σου έδειξε ο poulinos), αν θυμάμαι καλά σε αυτό το firmware το έχουν ξεκλείδωτο εξ ορισμού το telnet.

Eναλλακτικά πάλι δοκίμασε το συγκεκριμένο: http://ip_tou_router_sou/setup.cgi?todo=debug , και προσπάθησε να δεις αν το telnet ξεκλειδώθηκε...

Όσο για την αλλαγή του AnnexM σε AnnexA στο dgn3700 μπορείς να μας δείξεις με screenshot τι υπάρχει στην επιλογή "ADSL Settings" ; Θα πρέπει να υπάρχει κάπου η επιλογή: "DSL Mode", εκεί που ρυθμίζεις τις VPI/VCI η LLC/VC-MUX ρυθμίσεις. Γενικά θέλουμε screenshot με τις επιλογές εκεί.

Δεν το έχω το συγκεκριμένο αλλά δεν γίνεται να είναι AnnexM μόνο. Αυτό που σου είπαν ήταν μεγάλη βλακεία... Ωραίους υπαλλήλους έχουν... Βέβαια κρατώ μια επιφύλαξη γιατί ίσως και να τους απεύθυνες με λάθος διατύπωση το ερώτημα σου... Πάντως σίγουρα αλλάζει σε Annex A, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάζει...

Γνωρίζω καλά πως έχεις πρόβλημα αν συγχρονίζεις με Annex M. Ακόμα και αν ο πάροχος σου (ΟΤΕ) δεν στο έχει ενεργοποιήσει, συγχρονίζοντας σε AnnexM, (πράγμα περίεργο) θα χάσεις λίγο από το download σου προς χάρην του upload, που όμως εσύ δεν έχεις μιας και κατά τα λεγόμενα σου δεν έχεις ενεργοποιήσει την Annex M υπηρεσία (δεν έχεις κάνει αίτημα στον πάροχο σου δλδ. Πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα σου)

Δημοσ.

Στο dsl mode τι επιλογές έχει;

Βασικά μήπως είναι ιδέα σου ότι κλειδώνεις σε Annex M ; Δεν μου φαίνεται να είναι και τόσο πιθανό....

Όσο για το snr, μπράβο σου, χαιρόμαστε που βοηθήσαμε... :)

Δημοσ.

Auto,ADSL,ADSL2,ADSL2+ και δεν ειναι η ιδεα μου γιατι και το πρηγουμενο ρουτερ κλειδνε σε annex m και μεσω telnet το εκανα annex a

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό δεν νομίζω να κλειδώνει σε Annex M... Μάλλον ιδέα σου είναι λόγω της προηγούμενης εμπειρίας σου με τον προηγούμενο εξοπλισμό που χρησιμοποιούσες (και που πάλι και με αυτόν, θα ήταν τρομερά παράξενο να κλειδώνει σε Annex M που δεν έχεις ενεργοποιήσει καν...)

Το ότι συγχρόνιζε σε Annex M ο προηγούμενος εξοπλισμός σου, δεν σημαίνει αυτόματα και πως ο νέος, διαφορετικός εξοπλισμός (dgn3700) θα συγχρονίζει έτσι. Μην το δένεις και όλας....

Δείξε μας ένα screenshot από DMT που λες ότι μπήκες να δούμε....

Εξακολουθώ να νομίζω ότι ιδέα σου πρέπει να είναι... Εκτός και αν έχει συμβεί καμιά εξωγήινη καραμπόλα και συγχρόνισες όντως σε Αnnex M.

Στους ενναλακτικούς, τουλάχιστον σε όσους έχω γυρίσει εγώ, και στις δικές μου περιπτώσεις, αν δεν σου έχει ενεργοποιήσει το Annex M o πάροχος, που να χτυπάς τον πωπό σου, δεν θα συγχρόνιζες ποτέ με την καμία... Αυτό έλειψε να συγχρόνιζες... και σε Annex J, Annex L και άλλα που υποστηρίζουν αρκετά modem/router... έτσι τόσο απλά, χωρίς να έχουν ενεργοποιηθεί....

Το ότι με το DGN3700 συγχρονίζεις λιγότερο, δεν σημαίνει πως συγχρόνισες/κλείδωσες σε Annex M....

Αυτά...

Επεξ/σία από DaveMurray
Δημοσ.

Στο dsl mode τι επιλογές έχει;

Βασικά μήπως είναι ιδέα σου ότι κλειδώνεις σε Annex M ; Δεν μου φαίνεται να είναι και τόσο πιθανό....

Όσο για το snr, μπράβο σου, χαιρόμαστε που βοηθήσαμε... :)

και ομως το εχω πετυχει και εγω σε οτε να βλεπεις να σου λεει το router annex m για οσα ρουτερ υποστηριζουν annex m.ο οτε δεν δινει annex m σιγουρα απλα αν ειναι πραγματι annex m τοτε χανει σε download υποχρεωτικα οποτε καλο θα ηταν να το γυρισει σε annex a

μιλησα χθες μεσω live chat με το support της Netgear και μου ειπαν οτι το 3700 ειναι μονο Annex M και αληθεια ειναι οτι μου φανηκε περιεργο αυτο

δεν υπαρχει αυτο που λενε.συνηθως ολα τα ρουτερ που παιζουν annex m παιζουν annex a και annex m.px to thomson υποστηριζει annex a παντου annex l se adsl2 και annex m επισης σε adsl2 kai se adsl2+.οποτε απο την Netgear λενε βλακειες γιατι αμα υποστηριζετια μονο annex m τοτε απλα δεν θα επαιζε σχεδον πουθενα.συνηθως τα περισσοτερα ειναι Multimode>αν βρουν δηλαδη annex m πανε annex m αν βρουν annex a Πανε annex a.σε καποια thomson αναλογα το firmware αν θυμαμαι καλα το δινεις καρφωτα το annex m ενω σε αλλα παιζει αυτοματα απο το Multimode.στα gennet πρεπει να το τσεκαρεις εσυ το annex m manually ωστε να δοκιμασει Training και εκει.

εδω λενε και για το annex m

http://www.adslgr.com/forum/threads/652345-%CE%A0%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B7-Netgear-DGND3700V2/page4

Αυτό δεν νομίζω να κλειδώνει σε Annex M... Μάλλον ιδέα σου είναι λόγω της προηγούμενης εμπειρίας σου με τον προηγούμενο εξοπλισμό που χρησιμοποιούσες (και που πάλι και με αυτόν, θα ήταν τρομερά παράξενο να κλειδώνει σε Annex M που δεν έχεις ενεργοποιήσει καν...)

Το ότι συγχρόνιζε σε Annex M ο προηγούμενος εξοπλισμός σου, δεν σημαίνει αυτόματα και πως ο νέος, διαφορετικός εξοπλισμός (dgn3700) θα συγχρονίζει έτσι. Μην το δένεις και όλας....

Δείξε μας ένα screenshot από DMT που λες ότι μπήκες να δούμε....

Εξακολουθώ να νομίζω ότι ιδέα σου πρέπει να είναι... Εκτός και αν έχει συμβεί καμιά εξωγήινη καραμπόλα και συγχρόνισες όντως σε Αnnex M.

Στους ενναλακτικούς, τουλάχιστον σε όσους έχω γυρίσει εγώ, και στις δικές μου περιπτώσεις, αν δεν σου έχει ενεργοποιήσει το Annex M o πάροχος, που να χτυπάς τον πωπό σου, δεν θα συγχρόνιζες ποτέ με την καμία... Αυτό έλειψε να συγχρόνιζες... και σε Annex J, Annex L και άλλα που υποστηρίζουν αρκετά modem/router... έτσι τόσο απλά, χωρίς να έχουν ενεργοποιηθεί....

Το ότι με το DGN3700 συγχρονίζεις λιγότερο, δεν σημαίνει πως συγχρόνισες/κλείδωσες σε Annex M....

Αυτά...

τωρα το netgear το κοβω λιγο χλωμο να μην υποστηριζει annex m αφου ειναι σχετικα νεο μοντελο.

dave μην σε παραξενευει.αν δεν το ειχα δει και εγω με τα ματια μου θα ελεγα κατι δεν παει καλα και ομως για καποιο λογο γινεται.οποτε αν το netgear υποστηριζει annex m και δεν εχει επιλογη να το βγαλει και ειναι αυτοματα σε κατι σαν multimode ισως να τον πηγαινει εκει.για αυτο και του ειπα να μιλησει με σενα μπας και μεσα απο Telnet μπορει να το αλλαξει καπως αυτο.

ναι σε forthnet που ειχα annex m επρεπε να σου γυρισουν το dslam σε annex m και εσυ τον εξοπλισμο μετα αναλογα.αν στο γυριζαν σε annex m και δεν το ειχες ενεργοποιημενο στο ρουτερ τοτε δεν συγχρονιζε.δηλαδη επαιζε μονο annex m.τωρα στον οτε το παραξενο ειναι οτι σου δειχνει annex m αλλα αμα το βαλεις να παιξει annex a παιζει κανονικα.δενξερω τι εχουν κανει.

οριστε το dmt

Με βαση αυτα που βλεπω και με βαση το Link πιο πανω που εδωσα δεν φαινεται σαν annex m>το Upload το βλεπω σε Tones Λιγοτερο απο 172 tones ενω στο annex m το Upload φτανει μεχρι το 276 τονο.τωρα αμα ο dave εχει καποιο τροπο να σου πει πως να το κανεις annex m θα ειναι μια καλη δοκιμη.μπορει παντως πραγματι απλα το ρουτερ να μην πηγαινει παραπανω η να θελει κανα πιο νεο firmware.

επισης εδω

http://www.cnet.com.au/netgear-dgnd3700-339322776.htm

βλεπω οτι υποστηριζει annex m κανονικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...