RTouris Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα στο φόρουμ. Αν και είναι καιρός που παρακολουθώ το Insomnia, σήμερα είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να ποστάρω καθότι αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με κάρτα που αγόρασα από τις αγγελίες εδώ...στην παρούσα φάση προσπαθώ να καταλάβω αν ευθύνεται η κάρτα ή το τροφοδοτικό για τα συμπτώματα και κατόπιν να επικοινωνήσω με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη για τα καθέκαστα..Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το μακροσκελές της περιγραφής, αλλά θέλω να είμαι όσο αναλυτικότερος και συνάμα περιεκτικός γίνεται. ..λοιπόν, η κάρτα είναι όπως βλέπετε και στον τίτλο μια TwinTech GTS250 1GB Green Edition η οποία έχει υποστεί όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο "εργοστασιακό" downclocking με το graphics core να "τρέχει" στα 675Mhz αντί για τα 738Mhz, τα shaders στα 1836Mhz (όπως και το reference) και την μνήμη στα 900Mhz (effective 1800) αντί για 1000Mhz (effective 2000Μhz)...Υπό τις αυτές συνθήκες λοιπόν η κάρτα έχει tdp της τάξης των 110watt, κατά τι χαμηλότερα από τα 125-130 του reference board. Για την τροφοδοσία της απαιτείται η σύνδεση ενός 6pin 12v PEG (το οποίο παρέχεται σαν έξοδος από το τροφοδοτικό). Η κάρτα αγοράσθηκε για να αντικαταστήσει σε ένα low-end home pc για απλό gaming μια Sapphire Radeon HD2600XT η οποία έχει tdp της τάξης των 45watt. Specs: Το σύστημα "φοράει" έναν Athlon 64 X4 3.0Ghz (AM3) tdp ~105watt και όλα τροφοδοτούνται από ένα PSU Corsair 430CX, το οποίο στο +12v rail δίνει max. 28Α (δηλαδή 336watt). Συμπτώματα: Α. Κατά την εκκίνηση μερικές φορές η κάρτα αρνείται να "δώσει" σήμα...όταν δίνει με το καλό προβλήματα δημιουργούνται ΜΟΝΟ κατά την λειτουργία επιτάχυνσης "3D", οπότε η κάρτα βγάζει "παράξενους" θορύβους, οι στροφές του ανεμιστήρα πέφτουν και το σύστημα μετά από λίγο χρόνο "πέφτει" με αποτέλεσμα να χρειάζεται επανεκκίνηση. Κατά την επανεκκίνηση ΔΕΝ βγαίνει σήμα, παρά πρέπει να γίνει cold reset (αναμονή ~30'') για να τροφοδοτηθεί κανονικά και πάλι με σήμα η οθόνη..Τα συμπτώματα ΔΕΝ παρατηρούνται κατά την χρήση επιτάχυνσης γραφικών 2D πολύωρη χρήση εφαρμογών γραφείου κλπ καθότι λογικά και επόμενα η κάρτα προφανώς δεν "τραβάει" πολλά A κατά την συνθήκη αυτή. Β. Κατά το scrolling παραθύρων για παράδειγμα στον chrome / firefox κλπ και γενικά όπου υπάρχει περισσότερο περιεχόμενο από αυτό που χωράει στην οθόνη βγαίνει ένα "μουγκρητό" στα ηχεία, ένας "βόμβος" που ακολουθεί την κίνηση των γραφικών. Εννοείται πως τα παραπάνω ΔΕΝ παρατηρούνται με την χρήση της 2600XT... Πως θα εξηγούσατε τα παραπάνω; Εντός των επομένων ημερών θα προσπαθήσω με τη βοήθεια φίλου να δοκιμάσω την κάρτα σε άλλο PC με μεγαλύτερο τροφοδοτικό μήπως και τα 336W του +12v δεν είναι αρκετά (θεωρητικά θα έπρεπε ακόμα και αν χρησιμοποιήσουμε συντελεστή απόδοσης 70-80% = 235-265W)..
artshadows Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 τελευταιους drivers και απεγκατασταση των παλιων (ΑΤΙ) εκανες?
RTouris Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Βεβαίως, ό'τι είχε σχέση με ATi έχει πλέον απεγκατασταθεί...όπως και εγκαταστάθηκαν οι τελευταίοι/φρέσκοι drivers της nVidia..
RTouris Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 follow-up στο θέμα κατόπιν περαιτέρω ανάλυσης... ...η κάρτα έχει πρόβλημα και συγκεκριμένα σε ένα από τα capacitors / πυκνωτάκια λείπει το καπάκι (είναι γυμνό - προφανώς έσκασε λόγω ζέστης ή OC και το αφαίρεσε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης) με αποτέλεσμα από το σημείο εκείνο να δημιουργείται απίστευτος θόρυβος κατά την λειτουργία επιτάχυνσης 3D γραφικών που σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην το είχε αντιληφθεί ακόμαι και κομπρεσέρ να χτυπούσε δίπλα του...Πέραν αυτού πρόβλημα έχουν και τα καλώδια του ανεμιστήρα τα οποία στην βάση τους για την ένωση με το πινάκι στην μητρική έχουν σχεδόν κοπεί από το πέρα δώθε με αποτέλεσμα άλλες φορές το ανεμιστηράκι να δουλεύει και άλλες όχι με ότι αυτό συνεπάγεται για τις θερμοκρασίες της κάρτας. Έχω έρθει σε επικοινωνία με τον πωλητή δίχως να έχω νεότερα του ακόμα...στο ενδιάμεσο έχω ήδη προμηθευτεί εναλλακτικό πυκνωτάκι και ανεμιστήρα (καθότι το προηγούμενο παρέδωσε πνέυμα από το σταμάτα - ξεκίνα των δοκιμών λόγω της αστοχίας του καλωδίου η οποία προφανώς έπεσε στην αντίληψή μου αργά και αφού είχε γίνει το κακό) ώστε να προχωρήσω σε αλλαγή σε περίπτωση που οποιοδήποτε άλλο σενάριο ναυαγήσει κάτι για το οποίο δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Αυτά και ελπίζω να μην τύχουν σε άλλους εδώ μέσα. Είναι καλό πάντως να είμαστε ειλικρινείς κατά την πώληση..Να ασχολούμαι τώρα 4-5 ώρες με την κάρτα και να χάνω τον χρόνο μου διαβάζοντας για τα capacitors και να ρετουσάρω παλιο hardware για να το φέρω στα ίσια του συγγνώμη, αλλά για €40-50 να πάω να πάρω μια καινούρια να έχω και την εγγύηση και το κεφάλι μου ήσυχο. Τέτοια παραδείγματα είναι για αποφυγή. 1
STORM1978 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 follow-up στο θέμα κατόπιν περαιτέρω ανάλυσης... ...η κάρτα έχει πρόβλημα και συγκεκριμένα σε ένα από τα capacitors / πυκνωτάκια λείπει το καπάκι (είναι γυμνό - προφανώς έσκασε λόγω ζέστης ή OC και το αφαίρεσε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης) με αποτέλεσμα από το σημείο εκείνο να δημιουργείται απίστευτος θόρυβος κατά την λειτουργία επιτάχυνσης 3D γραφικών που σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην το είχε αντιληφθεί ακόμαι και κομπρεσέρ να χτυπούσε δίπλα του...Πέραν αυτού πρόβλημα έχουν και τα καλώδια του ανεμιστήρα τα οποία στην βάση τους για την ένωση με το πινάκι στην μητρική έχουν σχεδόν κοπεί από το πέρα δώθε με αποτέλεσμα άλλες φορές το ανεμιστηράκι να δουλεύει και άλλες όχι με ότι αυτό συνεπάγεται για τις θερμοκρασίες της κάρτας. Έχω έρθει σε επικοινωνία με τον πωλητή δίχως να έχω νεότερα του ακόμα...στο ενδιάμεσο έχω ήδη προμηθευτεί εναλλακτικό πυκνωτάκι και ανεμιστήρα (καθότι το προηγούμενο παρέδωσε πνέυμα από το σταμάτα - ξεκίνα των δοκιμών λόγω της αστοχίας του καλωδίου η οποία προφανώς έπεσε στην αντίληψή μου αργά και αφού είχε γίνει το κακό) ώστε να προχωρήσω σε αλλαγή σε περίπτωση που οποιοδήποτε άλλο σενάριο ναυαγήσει κάτι για το οποίο δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Αυτά και ελπίζω να μην τύχουν σε άλλους εδώ μέσα. Είναι καλό πάντως να είμαστε ειλικρινείς κατά την πώληση..Να ασχολούμαι τώρα 4-5 ώρες με την κάρτα και να χάνω τον χρόνο μου διαβάζοντας για τα capacitors και να ρετουσάρω παλιο hardware για να το φέρω στα ίσια του συγγνώμη, αλλά για €40-50 να πάω να πάρω μια καινούρια να έχω και την εγγύηση και το κεφάλι μου ήσυχο. Τέτοια παραδείγματα είναι για αποφυγή. Αυτό και επίσης όταν αγοράζετε κάτι από το φόρουμ να ψάχνετε άτομα με πολλές αξιολογήσεις και μάλιστα όσο το δυνατόν να είναι στο 100% θετικές. Για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν σημαίνει να μην συναλλασόμαστε με παιδιά με 1-2 αξιολογήσεις!!!
RTouris Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 πολλές θετικές και καμία αρνητική αξιολόγηση δεν έχει, εκεί την πάτησα
yiannis_1 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Κακώς αγόρασες vga μετάχειρη.Η μοίρα της είναι να πεθαίνει, ιδαίτερα αν είναι απο pc gamer την εχεις βάψει και ειδικά οι nvidia... Ο παλιός χρήστης απλά στην φόρτωσε πριν του μείνει εκείνου στα χέρια. (ψιλογυφτιά) Πάντως αφου ασχολήσε θα πρεπε να ξέρεις. Απο όσο με θυμάμαι ασχολούμε με pc. Ε τα πιο πολλά ατυχήματα με hardware τα είχα με vga... Μετά με σκληρούς, μετά mobos και τέλος psu. Μνήμες και cpuδες και άλλες κάρτες δεν εχω καταφέρει να χαλάσω ποτέ, εχει τύχει να κάνω degrade μερικές οι οποίες απλά σταμάτησαν να παίζουν oced μετά απο πάρα πολλά χρόνια.
RTouris Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Ανεβάζω φωτος που δείχνουν την ακριβή φύση του ζητήματος καθότι ζητήθηκε και από τον πωλητή...
Thanos1972 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Ειλικρινα πρωτη φορα το βλεπω αυτο το πραγμα.και δεν μπορω να καταλαβω πως εγινε ετσι ο πυκνωτης.αυτο δεν ειναι σκασιμο πυκνωτη...
Chris92 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Ανεβάζω φωτος που δείχνουν την ακριβή φύση του ζητήματος καθότι ζητήθηκε και από τον πωλητή... περαν των οσων αναφερθηκαν παραπανω,τουλαχιστον δεν θα ταλαιπωρηθεις πολυ να την επισκευασεις.και το κοστος θα ειναι πολυ μικρο.Παντως και εγω πρωτη φορα βλεπω τετοιο
RTouris Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 περαν των οσων αναφερθηκαν παραπανω,τουλαχιστον δεν θα ταλαιπωρηθεις πολυ να την επισκευασεις.και το κοστος θα ειναι πολυ μικρο.Παντως και εγω πρωτη φορα βλεπω τετοιο Το πρόβλημα είναι πως δε μπορώ να βρω σε συνοικιακό μαγαζί solid cap πυκνωτές, παρά μόνο τους παλιότερους τους ηλεκτρολητικούς με το μαλακό καπάκι...άντε ψάξιμο
Thanos1972 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Στην αναγκη βαλε τετοιον αρκει να ειναι ιδιος.δεν πιστευω να εχεις προβλημα.
RTouris Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Στα 270μF/16v δεν μπορώ να βρω τίποτα...βρίσκω είτε 220μF/36v είτε 330μF/25v...Εν τέλει παρήγγειλα από eBay ένα set 4ων 270μF/16v aluminium solid cap που βάσει του γειτνιάζοντα θέλω να πιστεύω πως θα είναι των ίδιων χαρακτηριστικών. Ο πρώην ιδιοκτήτης θα μπορούσε να δώσει κάποιες απαντήσεις σε σχέση με τα στοιχεία για να γίνει σωστή παραγγελία, αλλά από χθες που του γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα και οι φωτος κάνει τον ψόφιο κοριό...Είπε κανείς τίποτα; ...και πάντα με την προϋπόθεση πως δεν έχει άλλο πρόβλημα η κάρτα παιδιά..με αυτά που έχω δει μέχρι τώρα πάντως επιφυλάσσομαι.
RTouris Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Ξαναφέρνω το θέμα στην επιφάνεια για να ενημερώσω πως παρά το ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από πλευράς μου, η αντικατάσταση των πυκνωτών δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημα του κολλήματος / επανεκκίνησης των συστημάτων στα οποία δοκιμάστηκε (και ναι δοκιμάστηκε πλέον και σε συστήματα με πολύ μεγαλύτερα τροφοδοτικά). Βέβαια σε καμία περίπτωση πλέον η κάρτα δεν κάνει τον θόρυβο που διαπίστωσα κατά την αρχική λειτουργία της με τον "βεβλαμμένο" πυκνωτή, αλλά σαφέστατα φαίνεται πως υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα που εν τέλει επιβεβαιώνει τις αρχικές μου ανησυχίες. Το μόνο που απομένει είναι πλέον να δεχτεί ο αρχικός πωλητής να αποζημιώσει στην καλύτερη περίπτωση το κόστος και αν θέλει και ο ίδιος να του στείλω την κάρτα για ενθύμιο..
RTouris Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Σήμερα και για μην παρέλθει το διάστημα των 90 ημερών προχώρησα στην αρνητική αξιολόγηση του πωλητή καθότι δεν έχω ακόμα αποζημιωθεί. Μπορείτε να δείτε περί τίνος πρόκειται εδώ: http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/98515-twintech-nvidia-gts250-1gb-hdmi/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα