Προς το περιεχόμενο

Vigor 2700VG Της Altec

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

εχω το παραπανω router ξεκλειδωμενο ολα κομπλε

μεχρι πριν το χρησημοποιουσα μονο σαν access point και για τηλεφωνο διοτι internet μου εδινε ενας γειτονας απο πανω απο εμενα και ειμουν κομπλε αποφασισαν βαλω και εγω και εβαλα forthnet over pots

μακρυα απο voip πχ cyta τελος παντων

Εχω το εξης προβλημα ομως

θελω να λαμβανω κλησεις απο το viva νουμερο που εχω διοτι ο περισσοτερος κοσμος το ξερει αυτο το νουμερο που εχω της viva

αλλα θελω ταυτοχρονα να κανω κλησεις απο το νουμερο της forthnet

εαν βαλω το τηλεφωνο στην εξοδο του phone στο splitter του router εχω τηλεφωνο απο forthnet αλλα δεν εχω εισερχομενες απο viva

εαν βαλω το τηλεφωνο στην εξοδο line1 δεχομαι κλησεις απο το νουμερο της viva αλλα οχι απο της forthnet

δεν ειπαρχει καποιος τροπος που να μπορω να κανω κλησεις μονο απο την γραμμη της forthnet και να δεχομαι κλησεις και απο την γραμμη της forthnet και απο την γραμμη της viva ? παρακλιση αν ξερει καποιος κατι ας μου απαντησει γιατι εχω φαει αγριο σκαλωμα

Δημοσ.

ilove3dmax δες:

Splitter ---> Line Port ---> Καλώδιο Γραμμής

Splitter ----> DSL Port ---> Καλώδιο DSL ---> dsl port επάνω στο vigor

Splitter ----> Phone Port ---> Καλώδιο για Forthnet PSTN τηλέφωνo

Αν έχεις συνδέσει ΣΩΣΤΑ τα παραπάνω όπως ΠΡΕΠΕΙ για να έχεις φυσιολογικά απροβλημάτιστα PSTN τηλεφωνία, και έχεις σιγουρευτεί 100000000%, δες το παρακάτω:

Vigor 2700VG Phone/Line Port 1 ---> Καλώδιο για Viva Τηλέφωνο

Αφού το συνδέσεις, φτιάχνεις κανονικά τις ρυθμίσεις της Voip τηλεφωνίας για το viva νούμερο σου στο web interface του vigor.

Έτσι θα έχεις PSTN και VOIP.

Φτάνει να συνδέσεις σωστά το pstn splitter, και φυσικά να έχεις σωστές ρυθμίσεις για το voip viva νούμερο σου στο vigor.

Είμαι σίγουρος πως κάποιο λαθάκι θα έχεις κάνει στην συνδεσμολογία :)

Σημείωση: Το σκεπτικό μου προϋποθέτει και προϊδεάζει πως διαθέτεις ΔΥΟ τηλεφωνικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Δημοσ.

αν θες να τα κανεις με δυο τηλεφωνικες συσκευες ναι τοτε γινεται οπως ειπε ο φιλος πιο πανω.δηλαδη της forthnet κανονικα πανω στο splitter ενω της viva πανω στο ρουτερ.αν θες και τα 2 σε μια συσκευη τοτε μονο διγραμμη συσκευη αμα βαλεις αλλα πριν βγαλεις κληση θα πρεπει να πατας το κουμπι που ειναι της viva η γραμμη.οταν απαντας νομιζω παει μονο του στην γραμμη που πρεπει.αν τωρα εχεις δωρεαν αστικα απο forthnet μπορεις να κανεις προωθηση την γραμμη της forthnet στην viva οποτε να εχεις μονο ενα τηλ στην viva επανω και να εισαι οκ.και τα 2 ταυτοχρονα σε μια συσκευη με μια γραμμη δεν γινεται.αν βαλεις την γραμμη της forthnet πανω στο Line του vigor τοτε η γραμμη της forthnet νομιζω θα παιξει οταν για καποιο λογο το ρουτερ ειναι κλειστο η δεν παιζει το voip.κανει bypass δηλαδη.

Δημοσ.

Καλημέρα. Για να μην ανοίγω νέο θέμα ποστάρω εδώ.

Έχω μια ερώτηση σχετικά με το VoIP του Vigor 2700 (της altec, κλασσικά :-D ).

Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω για να συνδέσω 1-2 αναλογικές τηλεφωνικές συσκευές πάνω σε VoIP server.

Ο server είναι τοπικός και τρέχει asterisk. Έχω συνδέσει VoIP συσκευές πάνω στο δίκτυο και παίζουν μια χαρά.

Απλά μου ζήτησαν και μια ασύρματη για να την κουβαλάνε μαζί τους.

Σκέφτηκα να βάλω μια wifi-voip συσκευή αλλά είναι ακριβές. Οπότε προχώρησα στην επιλογή να συνδέσω απλή αναλογική συσκευή.

Επειδή δε θέλω να ανοίξω τον server και να βάλω νέο module στην κάρτα θα βάλω εξωτερικό μετατροπέα VoIP -> analog. Έχω βρει διάφορα μοντέλα και ξέρω κάποια από αυτά, αλλά το Vigor 2700vg παραμένει η φτηνότερη επιλογή.

Η ερώτηση μου είναι αν το έχει κάνει κανείς και έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Θεωρητικά θα περάσω τα στοιχεία στο "SIP accounts" και θα παίξει.

:shifty: Δεν θα το χρησιμοποιήσω ως modem. :shifty:

Απλά θα το κουμπώσω στο switch και θα βάλω πάνω την αναλογική συσκευή.

Κανένα tip της τελευταίας στιγμής?? :-)

Δημοσ.

με καποιο τροπο δεν ξερω πως πρεπει να πεις στο vigor οτι το ιντερνετ θα το παρει απο μια ethernet πορτα και οχι απο την dsl ωστε να μπορεσει να σηκωσει το voip.αλλιως αν το αφησεις απο default ΙΣΩΣ να συμπεριφερεται σαν το Thomson.Που προσπαθει να σηκωσει τα voip καναλια διαμεσω του dialer για το ιντερνετ ενω εσυ δεν θες αυτο.δεν το εχω δοκιμασει οποτε δεν μπορω να σου πω πως γινεται αυτη η αλλαγη η αν θα χρειαστει.αλλη λυση ειναι κατι voip της Linksys που δεν πρεπει να ειναι πολυ ακριβα.δηλαδη πρεπει να πεις στο vigor Οτι το voip θα σηκωθει διαμεσω του ιντερνετ που θα βρει στο ethernet 1 interface.Το εχω δει αυτο με gennet oxygen οχι με vigor.

στο thomson δεν το εχω δει επισης απλα αν σεταρεις απλα τα voip νομιζω δεν γινονται Register αμα δεν μπει adsl γραμμη.και δεν εχει και wan κιολας για να πω οτι θα εδινες ιντερνετ σε wan

Δημοσ.

Πίστευα ότι αν έπαιρνε internet από την ethernet και έβαζα τις ρυθμίσεις του VoIP (username, password, ip of server) θα έπαιζε.

Θα το δοκιμάσω και θα σας πω τα αποτελέσματα. Στη χειρότερη θα πάρω ένα Linksys με ένα 50αρι. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ.

to vigor ομως καπως πρεπει να καταλαβει οτι εχει ιντερνετ στην ethernet αλλιως ειναι απλα ενα απλο transparent switch>δεν ξερω τι επιλογες δινει μεσα το vigor για να το αλλαξεις αυτο.δοκιμασε το και αν δεν παιξει εδω ειμαστε.

Δημοσ.

Οπότε αν το βάλω ως μόντεμ και στο VoIP ρυθμίσω τον εσωτερικο server θα παίξει??? Μπορώ να το κάνω και αυτό.

Δοκιμάζω και ενημερώνω από εβδομάδα.

Δημοσ.

Παιδιά άλλη μια ερώτηση. Γίνεται σε pstn γραμμή να συνδέσω την τηλεφωνική συσκευή στο vigor , καταργώντας ουσιαστικά το spltter? Το δοκίμασα σε μια θύρα , και ενώ ακούγεται το σήμα , δεν σε αφήνει να καλέσεις.

Δημοσ.

Το splitter το χρειάζεται για να καθαρίζει το σήμα στις τηλεφωνικές κλήσεις. Νομίζω ότι μόνο αν δε βάλεις τηλεφωνική δεν είναι απαραίτητο το splitter.

Όσο για το δικό μου θέμα πιο πάνω, στις ρυθμίσεις βρήκα το παρακάτω οπότε και ίσως παίξει συνδέοντάς το απλά στο lan.

vigor.png

Δημοσ.
Οπότε αν το βάλω ως μόντεμ και στο VoIP ρυθμίσω τον εσωτερικο server θα παίξει??? Μπορώ να το κάνω και αυτό. Δοκιμάζω και ενημερώνω από εβδομάδα.

Θα παιξει και ετσι.

Το splitter το χρειάζεται για να καθαρίζει το σήμα στις τηλεφωνικές κλήσεις. Νομίζω ότι μόνο αν δε βάλεις τηλεφωνική δεν είναι απαραίτητο το splitter. Όσο για το δικό μου θέμα πιο πάνω, στις ρυθμίσεις βρήκα το παρακάτω οπότε και ίσως παίξει συνδέοντάς το απλά στο lan. vigor.png

για αυτο σου ειπα ψαξε να δεις αν εχει τετοια ρυθμιση.συνηθως το υποστηριζουν απλα πολλες φορες δεν ειναι ευκολο.sto thomson ειναι δυσκολο να γινει στο Gennet νομιζω γινεται ευκολα.και στο vigor ειδες μια ρυθμιση ειναι.απλα πρεπει να ξερει απο ποιο Interface θα παρει internet.δεν το παιρνει αυτοματα οποτε αν δεν κανεις αυτο δεν ξερει οτι εχει ιντερνετ αφου δεν ειναι ο ιδιος ο ευατος του σαν gateway.λογικα σε default configuration παει να βγει απο το modem/wan.

Παιδιά άλλη μια ερώτηση. Γίνεται σε pstn γραμμή να συνδέσω την τηλεφωνική συσκευή στο vigor , καταργώντας ουσιαστικά το spltter? Το δοκίμασα σε μια θύρα , και ενώ ακούγεται το σήμα , δεν σε αφήνει να καλέσεις.

το splitter το θες οτι και να γινει.αμα συνδεσεις το phone απο το splitter στο Line του vigor ισως σε αφησει να καλεσεις.δεν ξερω επισης και εκει αν θα χρειαστει καποια ρυθμιση διοτι η Line στο vigor υποτιθεται οτι ειναι failsafe /backup αμα δεν παιξει το voip.δεν ξερω αν απο καπου πρεπει να κανεις disable το voip για να παιξει.απο default εχεις τονο στις voip τις θυρες αλλα ναι δεν θα σε αφησει να καλεσεις.

Δημοσ.

Δούλεψε!!! Δε ξέρω πώς ... αλλά δούλεψε.

Ας εξηγήσω τι εννοώ.

Πήρα ένα Vigor 2700 VG με το firmware της Altec.

Έβαλα καρφωτή IP και απενεργοποίησα το DHCP, κατέβασα το firewall και έκλεισα ότι δε χρειαζόταν.

Στο VoIP πέρασα τα στοιχεία του server και του λογαριασμού. Αλλά δε δούλεψε με τη πρώτη.

Συνέχεια πείραζα ρυθμίσεις και κάποια στιγμή έπαιξε μετά από ώρα.

Δυστυχώς πείραζα τόσα πολλά μαζί που δε ξέρω τι ακριβώς χρειαζόταν.

Έχω μια υποψία ότι ήταν το firewall που το εμπόδιζε να κάνει register στον server, επειδή ήταν από τα τελευταία που πείραξα, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Πάντως παίζει με εσωτερικό server.

Δημοσ.

Δούλεψε!!! Δε ξέρω πώς ... αλλά δούλεψε.

Ας εξηγήσω τι εννοώ.

Πήρα ένα Vigor 2700 VG με το firmware της Altec.

Έβαλα καρφωτή IP και απενεργοποίησα το DHCP, κατέβασα το firewall και έκλεισα ότι δε χρειαζόταν.

Στο VoIP πέρασα τα στοιχεία του server και του λογαριασμού. Αλλά δε δούλεψε με τη πρώτη.

Συνέχεια πείραζα ρυθμίσεις και κάποια στιγμή έπαιξε μετά από ώρα.

Δυστυχώς πείραζα τόσα πολλά μαζί που δε ξέρω τι ακριβώς χρειαζόταν.

Έχω μια υποψία ότι ήταν το firewall που το εμπόδιζε να κάνει register στον server, επειδή ήταν από τα τελευταία που πείραξα, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Πάντως παίζει με εσωτερικό server.

μια χαρα.μηπως ηθελε Reboot για να παρει οτι το ειχες βαλει να παρει ιντερνετ απο Lan?το Firewall κλειστο τελειως δεν υπαρχει λογος.καλο ειναι να δεις πως γινεται μην ξαναχρειαστει μελλοντικα.

Δημοσ.

Προς το παρών λειτουργεί ως μετατροπέας VoIP <-> αναλογικό τηλέφωνο μόνο. Firewall υπάρχει πάνω στη κεντρική σύνδεση οπότε δε νομίζω να έχω θέμα.

Ένα μικρό πρόβλημα που μου προέκυψε, αλλά τελείως χαζό ήταν ότι δε μπορούσα να κάνω μεταφορά της γραμμής σε άλλο εσωτερικό αριθμό. Δε διάβαζε τις εντολές (# *)από το αναλογικό τηλέφωνο.

Απλά έπρεπε να τσεκάρω στο VoIP >> Phone Settings το Call Transfer και λειτούργησε μια χαρά!!

Για 25 ευρώ μια χαρά δουλειά κάνει για διπλό FXS !!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...