Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις βρήκα αυτό και τρόμαξα (http://www.laptoprepair101.com/laptop/2007/12/09/replace-laptop-backlight-ccfl-lamp/ ), αλλιώς πας για αντικατάσταση οθόνης σε περίπτωση που δεν είναι ο inverter; Με αυτό το συνδυασμό πλήκτρων απενεργοποιώ την οθόνη. Κάτι σαν power off των tft οθονών. Για εξοικονόμηση μπαταρίας!  

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ξέρω  :-D

[...]

Η λάμπα φθηνή είναι και αυτή, αλλά είναι σχετικά δύσκολο να την αλλάξεις χωρίς ζημιά σ'αυτή ή το πάνελ.

Συνήθως οι περισσότεροι το αλλάζουν όλο αλλά το κόστος του είναι μεγάλο (80-100€).

Μάλλον για να βεβαιωθείς θα πρέπει να το δώσεις σε κάποιον τεχνικό που μπορεί να αποφανθεί. 

:fear:

Όπως και να'χει πρέπει να γίνει σωστή διάγνωση πρώτα.

Μετά βλέπεις τι σε συμφέρει...

Δημοσ.

Μάλλον θα ξεκινήσω από αλλαγή inverter πρώτα η οποία όπως και να το κάνουμε είναι αρκετά φθηνή σε σχέση με τη λάμπα. To be continued....

Δημοσ.

Τελικα αυτοι οι τεχνικοι πρεπει να ειναι μπαμπουλες για να τους αποφευγει ο κοσμος.

Με ολη αυτη τη συζητηση και τις πληροφοριες που αποκομισες,πηγαινεις σε εναν τεχνικο και του λες βαλε σε παρακαλω μια λαμπα πανω στο πλακετακι να δουμε αν αναψει.

Τι λεφτα να σου παρει ο φουκαρας?Δυο,τρια ,πεντε ευρω,τιποτα?

Ενω μπορει να αγορασεις inverter και να τον κοιτας.Εστω και ενα δεκαρικο.

Δημοσ.

επειδη ανοιξα το θεμα , δεν εχω κανει κατι απο τοτε γιατι αγορασα και ενα εξωτερικο monitor και το παραμελισα λιγο το ολο ζητημα.

Παντως τωρα η οθονη μου ακομα ειναι σκοτεινη και αχνωφενεται στο βαθος κατι π.χ. οταν σκρολαρω, θα πρεπει να παω σε καποιον τεχνικο να το κοιταξει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δυστυχώς και η διάγνωση που λες κοστίζει περισσότερο από τα 10 ευρώ. Και επίσης δεν είναι δοκιμή στην "τύχη". Άλλωστε δεν θα δοκιμάσω να αλλάξω το σκληρό να δω αν θα ανάψει η οθόνη. 

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό η οθόνη του λάπτοπ μου (acer aspire 5673wlmi) παίρνει ένα χρώμα προς το κίτρινο. Συνήθως όταν την απενεργοποιώ και μετά την ανοίγω (fn+F6). Αυτό κρατάει λίγα δευτερόλεπτα και μετά επανέρχεται στα κανονικά της.

Tις τελευταίες μέρες διαπιστώνω και κάτι άλλο, το οποίο δεν το έκανε πριν. Βλέπω την οθόνη μου να τρεμοπαίζει σε κάποια σημεία και μετά πάλι διορθώνεται από μόνη της. ΔΕΝ αλλοιώνετε η εικόνα που βλέπω, απλά βλέπω παράλληλα και κάποιες γραμμές οριζόντιες. Υπάρχει περίπτωση όλο αυτό να οφείλεται στον inverter;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!     

Επανέρχομαι μετά από καιρό μιας και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα (χρησιμοποιούσα μια εξωτερική οθόνη). Λοπόν εδώ και 2 μέρες που άλλαξα την λάμπα του πάνελ η οθόνη φαίνεται να είναι εντάξει. Εφυγε αυτή η κίτρινη απόχρωση που είχε στα τελευταία της η οθόνη, πριν τα φτύσει εντελώς. Απλά να αναφέρω ότι το κόστος αγοράς της λάμπας ήταν 10,50 ευρώ.  

Δημοσ.

Επανέρχομαι μετά από καιρό μιας και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα (χρησιμοποιούσα μια εξωτερική οθόνη). Λοπόν εδώ και 2 μέρες που άλλαξα την λάμπα του πάνελ η οθόνη φαίνεται να είναι εντάξει. Εφυγε αυτή η κίτρινη απόχρωση που είχε στα τελευταία της η οθόνη, πριν τα φτύσει εντελώς. Απλά να αναφέρω ότι το κόστος αγοράς της λάμπας ήταν 10,50 ευρώ.  

την "ενχείρηση" ποιός την έκανε;

ωραίος ;)

Δημοσ.

την "ενχείρηση" ποιός την έκανε;

ωραίος ;)

Φίλε μου την εγχείρηση την έκανα εγώ. Γενικά πιάνουν τα χέρια μου μπορώ να πω. Εβλεπα από ένα tutorial και έκανα. Γενικά δεν είναι κάτι ακατόρθωτο, αρκεί να έχεις υπομονή, γιατί είναι αρκετά λεπτή δουλειά!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και όλες...Αντιμετωπίζω το ίδιο προβλημα με την οθόνη του Laptop(Toshiba satellite P200D) , δηλ. εμφανίζει τα γράμματα στο bootαρισμα αλλά πάρα μα πάρα πολύ αχνά.(σε εξωτερική οθόνη παίζει άψογα). Μετά απο το ενημέρωση απο forum παράγγειλα ένα νεο inverter αλλά δυστυχώς δεν ήταν αυτό. Τώρα προσανατολίζομαι και εγώ για την εγχείρηση μάλλον... :-D :-D :-D

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. Λάμπα βρήκα στα 7 ευρώ οπότε είμαι μια χαρά.Το πρόβλημα είναι όμως οτι μετά την ''εγχείρηση'' και την σπασμένη όπως ανακάλυψα λάμπα, διαπίστωσα οτι δεν έχει ακροδέκτες/φύσες που να μπαίνει η λάμπα επάνω... είναι κολημένη με κόληση... επι του παρόντος κόληση μπορώ να κάνω αλλά δεν γνωρίζω αν η συγεκριμένες λάμπες έχουν πολικότητα (?) και φοβάμαι μήπως την κολήσω ανάποδα... ή αν επιχειρήσω απ'ευθείας σύνδεση με αναμένο laptop καεί... :unsure:

http://lentzco.gr/index.php/laptops/lcd-ccfl-backlight-lamp.html

Εδώ είναι το κατάστημα για λάμπες και είναι το πιο οικονομικό που βρήκα σε σχέση με το e-bay.

Εγώ στάθηκα τυχερός και η λάμπα αλλάζει πανεύκολα... :-)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. Λάμπα βρήκα στα 7 ευρώ οπότε είμαι μια χαρά.Το πρόβλημα είναι όμως οτι μετά την ''εγχείρηση'' και την σπασμένη όπως ανακάλυψα λάμπα, διαπίστωσα οτι δεν έχει ακροδέκτες/φύσες που να μπαίνει η λάμπα επάνω... είναι κολημένη με κόληση... επι του παρόντος κόληση μπορώ να κάνω αλλά δεν γνωρίζω αν η συγεκριμένες λάμπες έχουν πολικότητα (?) και φοβάμαι μήπως την κολήσω ανάποδα... ή αν επιχειρήσω απ'ευθείας σύνδεση με αναμένο laptop καεί... :unsure:

http://lentzco.gr/index.php/laptops/lcd-ccfl-backlight-lamp.html

Εδώ είναι το κατάστημα για λάμπες και είναι το πιο οικονομικό που βρήκα σε σχέση με το e-bay.

Εγώ στάθηκα τυχερός και η λάμπα αλλάζει πανεύκολα... :-)

Λογικά θα φαίνεται πάνω στην λάμπα αν υπάρχει θέμα πολικότητας που λες. Επίσης μπορείς απλά να έρθεις σε επικοινωνία με το κατάστημα και να τους ρωτήσεις. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τέτοιου είδους πειράματα στο λαπτοπ
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα.

Θα θελα να παραθεσω κ εγω ενα θεμα που εχω με το συγκεκριμενο μοντελο.

Κατα λαθος επεσε νερο στο πληκτρολογιο  του λαπτοπ κ εχω ενα θεμα με την οθονη.

Οταν το βαζω σε εξωτερικη οθονη παλι δε βλεπω αποτελεσμα,δλδ μαυρη οθονη.

Τι θα μπορουσα να κανω κ πως να ξεκινησω παιδια?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...