Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειας σας παιδια , εχω το hp elitebook 6930p , εχει μαυρισει η οθονη αλλα απο πισω και υπο γωνια βλεπεις οτι κατι αχνο-δειχνει , οταν κιολας κανεις scroll φαινεται η ορη , τωρα το εχω συνδεσει με μια αλλη οθονη . Πλεον δεν μου δειχνει τπτ ουτε στο bios ή στο boot.

τι μπορει να φταιει; παιζει να ρυθμισω τπτ στο bios ωστε να δειξει;

στην αρχη μεχρι να φτασει σε αυτο το σημειο εκανε εναν θορυβο περιεργο τζζζ.. σαν ρευμα και μετα χανοτανε , μερικες φορες πιο παλια αν χαμηλωνα την φωτεινοτητα κρατουσε για λιγο.

ακομα του εκανα και φορματ αλλα παλι τα ιδια.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χμμμ..ελεγα μηπως πειραξω τπτ απο bios επειδη αχνοδειχνει κατι στο βαθος διορθωθει, τι να κανω τωρα να αγορασω καποιον και να το αλλαξω μονος; πως μπορουμε να το διαπιστωσουμε οτι φταει οντως αυτο;

Δημοσ.

97.002% είναι ο inverter που λέει ο veteranos123, αλλιώς λάμπα.

Για να το διαπιστώσεις... βρες ένα ίδιο πανελάκι & δοκίμασε το σ'αυτόν :P (long shot!)

edit:

Μάλλον έχει καεί το inverter της οθόνης οπότε πας για αλλαγή οθόνης inverter.

:P

Δημοσ.

97.002% είναι ο inverter που λέει ο veteranos123, αλλιώς λάμπα.

Για να το διαπιστώσεις... βρες ένα ίδιο πανελάκι & δοκίμασε το σ'αυτόν :P (long shot!)

edit:

:P

τι εννοεις ακριβως να βρω ενα ιδιο πανελ και να δοκιμασω

Δημοσ.

Εννοώ κάτι δύσκολο... να βρεις ίδια/συμβατή οθόνη με αυτή του laptop σου & να τη δοκιμάσεις για να δεις αν θα παίξει κανονικά. :-)

Δημοσ.

δλδ εστω οτι ειχα μια ολοιδια οθονη , εννοεις να ξεκολαγα το τωρινο πανελ και να εβαζα το αλλο το ιδιο (οχι να συνδεσω εξωτερικα); αν δουλευε τι θα καταλαβαινα δλδ; το λαπτοπ τωρα δουλευει με οποιαδηποτε εξωτερικη οθονη...

Δημοσ.

δλδ εστω οτι ειχα μια ολοιδια οθονη και την συνεδεα στο λαπτοπ , αν δουλευε τι θα καταλαβαινα δλδ; το λαπτοπ τωρα δουλευει με οποιαδηποτε εξωτερικη οθονη...αλλωστε το λεω στο 1ο ποστ οτι το εχω συνδεσει με αλλη οθονη.

οχι δεν καταλαβες,λεει να βρεις ενα πανελ οθονης(μπακαλιστικα την ενσωματομενη οθονη του λαπτοπ) και να την αντικαταστασεις.πρεπει ομως να βρεις οθονη με το ιδιο part number που εχει η χαλασμενη.

αν συνδεσεις εξωτερικη οθονη φυσικα και θα παιζει αφου το προβλημα δεν ειναι στην καρτα γραφικων...

Δημοσ.

Αν & δεν έχει σημασία, τώρα είδα το edit στο αρχικό σου ποστ. Δεν αλλάζει κάτι (εκτός από το ποσοστό να φταίει ο inverter που πάει στα 98.9901% με απόδοση 1.15 :P )

Πλεον δεν μου δειχνει τπτ ουτε στο bios ή στο boot

Εννοείται αυτό επειδή έχεις συνδέσει άλλο μόνιτορ.

Στο δια ταύτα:

Αν συνέδεες ένα ίδιο πάνελ στο λαπτοπ σου & δεν έπαιζε πάλι, σημαίνει πως ο inverter έχει πρόβλημα & όχι η λάμπα του πάνελ σου.

Ρε συ GI@RG@S επισήμανε τις αλλαγές στα πόστ σου για να τα βλέπουμε.... έκανα παράθεση & μου βγήκε άλλο κείμενο live!

Δημοσ.

ναι καταλαβα τι παιζει γενικως , ωραια..

οχι στο bios θα μπορουσε/επρεπε να δειχνει και εχοντας συνδεσει εξωτερικο μονιτορ μεχρι να εναλλαξεις τις οθονες με fn+f4 πχ (αναλογως το μοντελο) ή μεχρι να μπει στο OS οπου το κανει μονο του, γιατι και χωρις εξωτερικη οθονη παλι δεν δειχνει το bios .

καποιες extra πληροφοριες...

-καιρο τωρα εκανε που κ που καποιες μικρες διακοπες η οθονη και επανερχοταν ομως αμεσως.

-επειτα εμπαινε στο λειτουργικο και μετα απο μερικα λεπτα χανοτανε εντελως linux/win.

-μετα χανοτανε λιγο πριν μπει στο λειτουργικο και μου εδειχνε μονο το bootarisma.

(στα ανωθεν γενικα οταν ηταν να χαθει η οθονη ακουγοτανε παντα ενας ηχος τζζζ..σαν ρευμα και μετα χανοταν)

-Επειτα το αφησα για κανα μηνα

-Μολις το ανοιξα μετα απο το διαστημα αυτο εμπαινε στο λειτουργικο και εδειχνε η οθονη , ενω ακουγοτανε ενα ανεπεστητο τζζζ..., καποια στιγμη χαμηλωσα την φωτεινοτητα και οσο την χαμηλωνα εξασθενουσε ο θορυβος , μεχρι που χανοτανε και παραλληλα δεν χανοτανε η οθονη αλλα κρατουσε.

- ετσι μου κρατησε για περιπου 2 εβδομαδες μεχρι που μετα χαθηκε ακομα και στο bootarisma η οθονη.

τα αναφερω ολα αυτα μηπως οι λεπτομεριες βοηθησουν.

Δημοσ.

98.9934%

οχι στο bios θα μπορουσε/επρεπε να δειχνει και εχοντας συνδεσει εξωτερικο μονιτορ μεχρι να εναλλαξεις τις οθονες με fn+f4 πχ (αναλογως το μοντελο) ή μεχρι να μπει στο OS οπου το κανει μονο του, γιατι και χωρις εξωτερικη οθονη παλι δεν δειχνει το bios .

Σωστό εδώ.

Bottom line - πας σε τεχνικό & του λες πρόβλημα στο backlight με πιο πιθανή βλάβη στον inverter (για να μη σε πιάσει & κότσο αν υποθέσει πως δεν έχεις ιδέα). Αν θες τον παραγγέλνεις & μόνος σου & του τον δίνεις αν συμφωνήσετε να στο φτιάξει.

Τώρα αν θες να το φτιάξεις μόνος σου, δεν είναι δύσκολο, αλλά υποθέτω δεν έχεις σχετική εμπειρία γι'αυτό δε το προτείνω.

Δημοσ.

Σωστος κατι τετοιο ειχα σκεφτει και εγω να αγορασω καποιον σε καλη τιμη , βεβαια ισως να εβλεπε πρωτα και καποιος τεχνικος να το επιβεβαιωνε , και να τον ρωτησω ποσα θελει για εγκατασταση , νταξει οχι πανω απο 50 πιστευω.

Μονος μου με καποιο διαβασμα και διαφορα και με χρονο θα το επιχειρουσα απλα θελω καποιον καιρο να το προετοιμασω , αν δω βεβαια οτι δεν παιζει κατι αλλο θα το εκανα.

Θα μπρουσε να παει κατι λαθος περαν απο την οθονη; δλδ να χαλασει κατι στο συστημα να μην δουλευει μετα, εννοειται οτι μιλαμε για τα βηματα αλλαγης inveter , οχι αν εκανες κατι αλλο.

ναι σορρυ για τα edits.

Δημοσ.

...βεβαια ισως να εβλεπε πρωτα και καποιος τεχνικος να το επιβεβαιωνε , και να τον ρωτησω ποσα θελει για εγκατασταση

Έτσι πρέπει να γίνει. Εδώ σου δίνουμε γενικές γραμμές.

Θα μπρουσε να παει κατι λαθος περαν απο την οθονη;

Πάρα πολλά

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς πάντα να ακολουθήσεις με ευλάβεια διάφορους οδηγούς που υπάρχουν εκεί έξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...