Προς το περιεχόμενο

How to build and configure a file server

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα αν γνωριζει καποιος να μου πει τι hardware και τι λειτουργικο να επιλεξω για να στησω εναν file server στο σπιτι μου..... Θα ηθελα να μου πειτε επισης το πως θα κανω το configuration και τις ρυθμησεις ωστε να εχω προσβαση απο το τοπικο δικτυο αλλα και απο web interface (προαιρετικα)..... Επισης θα ηθελα να γινει και μια αναφορα σε θεματα ασφαλειας και mechanic firewall στην περιπτωση που ο server δεν ειναι μονο τοπικα αλλα ´´βγαινει ´´ και στο διαδικτυο.....

Ευχαριστω εκ των προτερων

Ορεστης

Δημοσ.

Hardware οτιδήποτε παλιό μέχρι Pentium III. Τώρα δεν ξέρω πως θα σε βολέψει παλιά Motherboard με πολλούς sata δίσκους.(Μπορείς να μας πεις ένα Budget από λεφτά Που μπορείς να δώσεις).

Η λύση στο πρόβλημα σου είναι το FREENas.

Δημοσ.

Hardware οτιδήποτε παλιό μέχρι Pentium III. Τώρα δεν ξέρω πως θα σε βολέψει παλιά Motherboard με πολλούς sata δίσκους.(Μπορείς να μας πεις ένα Budget από λεφτά Που μπορείς να δώσεις).

Η λύση στο πρόβλημα σου είναι το FREENas.

Δεν με απασχολει τοσο το budget γιατι μπορω να βρω hardware σε πολυ καλυτερες τιμες απο της αγορας μεχρι και free

Δημοσ.

Πες μας τι hardware έχεις τότε. Πάντως μια πολύ καλή και ΑΠΛΗ λύση είναι το Freenas. Εγώ το έχω στήσει με debian lenny αλλά είναι πολύ to configuration :P

Δημοσ.

Πες μας τι hardware έχεις τότε. Πάντως μια πολύ καλή και ΑΠΛΗ λύση είναι το Freenas. Εγώ το έχω στήσει με debian lenny αλλά είναι πολύ to configuration :P

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοσ.

Σορρυ για το offtopic...

Ο server που θέλει να φτιάξει είναι ίδιο με αυτό που λέμε ''κατεβαστήρι''?

Δημοσ.

Δεν είναι offtopic η ερώτηση σου.

Όχι. Το κατεβαστήρι είναι ένα απλό station που κάνεις downloads. Οποιοδήποτε pc δλδ. Ο file server είναι υπολογιστής που κάνει upload/download αρχεία σε γενικές γραμμές, & εξυπηρετεί άλλους υπολογιστές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...