Swinrrr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Γεια σε ολους.Εχω και πάλι μια απορια: Εχω ενα πινακα και κανω order by περιοχη ,καθως οταν θα κανω την αναζήτηση των εγγραφων μιας περιοχης δεν θελω να μου ελεγχει τις αλλες εγγραφες ,αλλα μονο εκείνες που ανήκουν στην περιοχή που θέλω .Δηλαδη αντι να ελέγχει 40000 εγγραφές, να ελέγχει μονο το ενα τμημα π.χ 400 εγγραφεσ που ανηκουν στην περιοχη . Υπαρχει καποια τεχνική στο mysql που μπορει να κανει αυτη την δουλια ;
Swinrrr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Μαλλον δεν το ειπα οπως πρεπει , λοιπον: χρειαζομαι να αναζητήσω τις εγγραφες με ενα index , δηλαδη να εχω κατι σαν : ΠΕΡΙΟΧΗ 1 record record record record ΠΕΡΙΟΧΗ 2 record record ΠΕΡΙΟΧΗ 3 record record record Καθώς η βάση θα παει να ψαξει ,δεν θα ψαξει μια -μια τις εγγαφες και να ελεγχει σε ποια περιοχη ανηκει ,Θα μεταβιβαστεί στο συγκεκριμένο σημείο στο table και να διαβάζει μετα απο εκει. Ουσιαστικα κατι σαν το ευρετήριο στο βιβλίο ...
dewn735 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Και για ποιο λόγο δε σε κάλυψε η απάντηση του uberalles;
Swinrrr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Διότι αυτό που έψαχνα νομίζω πως βρήκα : ADD INDEX perioxh ON mylocations ('perioxes') .O χρονος αναζητησhς μειώθηκε sημαντικα ! I AM HAPPY!
Uberalles_gr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Το να βάζεις ΣΩΣΤΑ indexes στους πίνακες σου είναι πολύ σημαντικό. Από περιέργεια, πόσες εγγραφές έχει ο πίνακας σου, πόσο χρόνο έκανε πριν και πόσο μετά την προσθήκη του index;
Swinrrr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Εχει ~11,375 total και για την αναζήτηση για την πόλη αρ.51 κάνει 0.0018 sec και βρίσκει 192 εγγραφές , ενώ πριν ήταν 0,0054 sec .Προφανώς οταν ο πελάτης θα κάνει την αναζήτηση δεν θα περιμένει 0,0054 ... .Αλλα εγω ειχα βαλει ετσι το INDEX όπως έγραψα πριν , δεν είχα κανει επιπλέον τροποποιήσεις .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα