Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλαράκια, χαιρετώ και πάλι την παρέα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι.

Τον τελευταίο καιρό, έχω βολευτεί πολύ με το προγραμματάκι του τίτλου, προκειμένου να μετατρέπω διάφορα video από τον ένα τύπο στον άλλο, αλλά - πρόσφατα - και να ριπάρω dvd. Δεν ξέρω όμως αν, στο κομμάτι του dvd ripping, έχει μια συγκεκριμένη δυνατότητα, την οποία τώρα μόλις χρειάστηκα:

Αν ένα dvd είναι χωρισμένο σε chapters - όπως είναι όλες σχεδόν οι ταινίες - μπορεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα να δημιουργεί ξεχωριστό αρχείο video (π.χ. avi) για κάθε chapter; Μέχρι τώρα, όταν βάζω ένα dvd στο drive, βλέπω ότι το αναγνωρίζει σαν ενιαίο αρχείο, εκτός κι αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν την έχω βρει.

Αν τελικώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο άλλο, αντίστοιχα εύχρηστο και «σβέλτο» (πάντα για freeware μιλάμε...) το οποίο να την έχει; Ακόμα κι αν δεν κάνει όλα αυτά που κάνει το συγκεκριμένο, αλλά είναι μόνο για dvd ripping, δεν έχω πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Tα chapters ειναι κομματι του menu της καθε ταινιας.

Δεν χωριζουν το αρχειο της ταινιας σε κομματια,

ειναι ας πουμε "εικονικο" το χωρισμα σε chapters.

π.χ το convertXtoDVD, εχει την επιλογη πρωτου καψεις μια ταινια σε dvd,

να δημιουργησεις ενα μενου αντιστοιχο των ταινιων που παιρνεις απο το dvd club.

Εαν καταλαβα καλα, θες να κανεις edit την ταινια ουσιαστικα.

Αυτο γινεται με καποιον video editor.

Δημοσ.

Tα chapters ειναι κομματι του menu της καθε ταινιας.

Δεν χωριζουν το αρχειο της ταινιας σε κομματια,

ειναι ας πουμε "εικονικο" το χωρισμα σε chapters.

π.χ το convertXtoDVD, εχει την επιλογη πρωτου καψεις μια ταινια σε dvd,

να δημιουργησεις ενα μενου αντιστοιχο των ταινιων που παιρνεις απο το dvd club.

Εαν καταλαβα καλα, θες να κανεις edit την ταινια ουσιαστικα.

Αυτο γινεται με καποιον video editor.

Να το πω διαφορετικά, διότι μάλλον δεν έκανα κατανοητό αυτό που θέλω: Έστω ότι σ' ένα dvd που έχω δημιουργήσει εγώ με το convert x to dvd, έχω μέσα 2 ταινίες (έτσι ώστε όταν το βάζω στο dvd player, το μενού του dvd αναφέρει τους τίλους των ταινιών, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να επιλέξω ποια θα δω).

Αν αυτό το dvd, πάω να το κάνω ripp με το freemake, μου δίνει τη δυνατότητα να εξάγω ένα ενιαίο αρχείο (π.χ. avi), το οποίο θα αποτελείται από τις δύο ταινίες μαζί. Αυτό που θέλω εγώ, είναι το πρόγραμμα να «βλέπει» ότι το dvd περιέχει 2 ταινίες και να μου επιτρέπει να δημιουργήσω 2 avi (ανεξάρτητο avi για την κάθε μία).

Δημοσ.

Αυτό γίνεται ανοίγοντας το κατάλληλο αρχείο .vob π.χ. VTS_01_0.VOB για την πρώτη ή VTS_02_0.VOB για την δεύτερη ταινία,θα φορτώσει αυτόματα όλα τα vob που συσχετίζονται,αν δεν το κάνει το freemake το AviDemux το κάνει 100%

Δημοσ.

Δεν ξέρω για το freemake αλλά το επίσης δωρεάν DVD Shrink 3.1, αν πας στο Authoring μπορείς να δημιουργήσεις έναν φάκελο με κανονικό dvd structure από όποιον τίτλο της ταινίας θέλεις και επίσης να επέμβεις και στο πια σημεία της ταινίας θέλεις χωρίζοντας τα με επιλογή start chapter->end chapter. Μετά κάνεις το rip με το freemake από τον φάκελο αυτόν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...