Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλώ γνωρίζει κάποιος τρόπο (πρόγραμμα) μεταφοράς μεγάλου όγκου δεδομένων από υπολογιστή σε υπολογιστή μέσω ίντερνετ ?

Κάτι σε στυλ dropbox ή teamviewer αλλά χωρίς ανέβασμα σε server και να εξαντλεί όλο το badwinth της γραμμής.

Ευχαριστώ πολύ

:-D

Δημοσ.

Για peer-to-peer μεταφορά δεδομένων μέσω internet, υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι. Ενδεικτικά αναφέρω:

1. FTP server στο ένα άκρο, FTP client ή download manager στο άλλο. Δες π.χ. αυτό

2. HTTP server στο ένα άκρο, browser ή download manager στο άλλο. Δες π.χ. αυτό

3. Μέσω private torrents, δες π.χ. αυτό

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την γρηγορη απάντηση...

Πριν αρχίσω να τα ψάχνω ποιο μου κάνει , μήπως γνωρίζεις ποιό εχει το μεγαλύτερο upload ?

Αυτο ειναι που ψάχνω.

Δημοσ.

Πριν αρχίσω να τα ψάχνω ποιο μου κάνει , μήπως γνωρίζεις ποιό εχει το μεγαλύτερο upload ?

Αυτο ειναι που ψάχνω.

χωρις να το υποστιριζω απολυτα θα σε συμβουλεβα με ενα dropbox και θα κανεις την δουλεια σου το βαζεις στου δυο υπολογιστες που θες με το ιδιο ονομα και κωδικο χρηστη και μοιραζεσαι τα αρχεια που θες :)

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά, σε μεταφορά λίγων και μεγάλου μεγέθους αρχείων, το FTP έχει πλεονέκτημα. Στις αντίθετες συνθήκες, το HTTP...

Δημοσ.

Αυτο ειναι που ψάχνω.

Οι τρόποι που λέει ο parsifal δεν έχουν καθόλου όριο upload(όσο χωράνε οι δίσκοι σου δηλαδή) αφού είναι μεταφορά απευθείας από Η/Υ σε Η/Υ,το torrent γενικά έχει την καλύτερη αξιοποίηση bandwith αν και δεν νομίζω να πιάνει με μόνο έναν seed.

Δημοσ.

sorry guyz upload εννοώ την ταχύτητα που θα ανεβάσω.

έκανα μια δοκιμή με τo utorrent με ένα seed και μου ανεβάζει μέχρι περίπου 90kb/s με γραμμή 24άρα. Το κατεβαστήρι μου κατεβάζει επίσης με 90kb/s από άλλη γραμμή φυσικά. Οπότε ότι ταχύτητα ανεβάζω ο άλλος παίρνει ακριβώς τα ίδια.

ψάχνω στις ρυθμίσεις του μόντεμ και δεν βλέπω κάποια δέσμευση στο upload. Τι μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

Η γραμμή μπορεί να είναι 24άρα (φαντάζομαι εννοείς πως έχεις πακέτο «έως 24Mbps»), OK. Αλλά το DSL modem σου στα πόσα Kbps ακριβώς κλειδώνει downstream/upstream...;

Δημοσ.

Χμμμ, για να δούμε:

1023937 bits/sec = 999 Kilobits/sec = 124 Kilobytes/sec. Αυτό είναι το μέγιστο θεωρητικό upload rate σου για raw Ethernet frames, χωρίς να λαμβάνουμε καθόλου υπ' όψιν τα overheads των ενδιάμεσων layers (π.χ. PPP frames, IP packets, δεδομένα στο FTP control channel κλπ). Ενδεικτικά, για upload/download μέσω HTTP, υπάρχει overhead περίπου 9%. Στα 124 KB/sec, αυτό μεταφράζεται σε 11 KB/sec, δηλαδή αμέσως αμέσως πέφτουμε στα 113 KB/sec.

Και μιλάμε πάντα για ιδανικές συνθήκες. Που σε ADSL γραμμές εκ των πραγμάτων δεν έχεις σχεδόν ποτέ, λόγω της φύσης της τεχνολογίας (βλ. congestion ratios κλπ). Θεωρώ πως τα 90 KB/sec που παρατηρείς είναι μία απόλυτα αναμενόμενη επίδοση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...