genius_13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα. Έστω ότι δημιουργούμε στην επιφάνεια ένα αρχείο με το όνομα "123" ,στην συνέχεια προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν φάκελο στην επιφάνεια με το όνομα "123". Τα windows δεν μας αφήνουν. Γιατί γίνεται αυτό και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά μεταξύ ενός φακέλου και ενός αρχείου;
Antwni Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα. Έστω ότι δημιουργούμε στην επιφάνεια ένα αρχείο με το όνομα "123" ,στην συνέχεια προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν φάκελο στην επιφάνεια με το όνομα "123". Τα windows δεν μας αφήνουν. Γιατί γίνεται αυτό και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά μεταξύ ενός φακέλου και ενός αρχείου; Σε μένα μια χαρα την ξεχωρίζουν... Ποια windows εχεις?
Sash21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Ναι μια χαρά την ξεχωρίζουν...... EDIT: Δεν ξεχωρίζουν τη διαφορά εαν φτιάξεις ένα αρχείο χωρίς επέκταση (π.χ. .xls) Τότε ναι....
genius_13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Win 7 home έχω. Και μιλάω για αρχεία χωρίς κατάληξη. Δεν θέλω να το κάνω να "δουλέψει",ξέρω πως. Είναι ερώτηση που μας έγινε στην σχολή γιατί δεν μπορεί ένας υπολογιστής να δημιουργήσει έναν φάκελο εάν υπάρχει ένα αρχείο με το ίδιο όνομα.Αφου πρόκειτε για δύο διαφορετικά πράγματα γιατί "κολλάει".
parsifal Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα. Έστω ότι δημιουργούμε στην επιφάνεια ένα αρχείο με το όνομα "123" ,στην συνέχεια προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν φάκελο στην επιφάνεια με το όνομα "123". Τα windows δεν μας αφήνουν. Γιατί γίνεται αυτό και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά μεταξύ ενός φακέλου και ενός αρχείου; Για τον ίδιο λόγο που δε μπορείς να δημιουργήσεις στην Επιφάνεια Εργασίας δύο αρχεία με το ίδιο όνομα. Σε πολλά δημοφιλή συστήματα αρχείων, οι κατάλογοι/directories/folders υλοποιούνται ως αρχεία. Ειδικού τύπου μεν, αρχεία δε.
NikosKallithea Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Γιατι το ο τρόπος που γράφονται στον δισκο ειναι ίδιος, οποτε δεν μπορούν να συνυπάρχουν (στα windows)
genius_13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Νομίζω η απάντηση του parsifal και του Νίκου με καλύπτει. Σας ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα