katkab Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα. Εχω τα windows xp και πήγα να εγκαταστήσω το spybot search and destroy και αφού το εγκατέστησα και πήγα να κάνω επανεκκίνηση μου έβγαλε το παρακάτω μήνυμα: "δεν είναι δυνατή η εκκίνηση των windows επειδή το παρακάτω αρχείο λείπει ή είναι κατεστραμμένο: /windows/system32/config/system μπορείτε να επιδιορθώσετε το αρχείο ξεκινώντας την εγκατάσταση των windows χρησιμοποιώντας το αρχικό cd rom της εγκατάστασης . επιλέξτε r στην πρώτη οθόνη για να ξεκινήσετε την επιδιόρθωση" 1. δεν έχω τo cd των windows. 2. χρησιμοποίησα ένα cd με το ERD COMMANDER για να χρησιμοποιήσω το system restore και αυτό με βγάζει σε μία ημερομηνία του οκτωβρίου του 2010!! -σε μεταγενέστερη ημερομηνία δεν πάει! (κοίταξα να δω μεσα από το boot την ημερομηνία και είναι οκ) . αν όμως το συνεχίσω θα χάσω ότι πρόγραμμα και αρχείο (μουσικής, φωτογραφιών κλπ) που έβαλα σε αυτά τα δύο χρόνια. Τι μου προτείνετε να κάνω; Ευχαριστώ.
jim_p Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Το erd commander σου επιτρεπει να τρεξεις το chkdsk οπως λεω εδω? http://www.insomnia.gr/topic/461088-πρόβλημα-με-xp-σε-acer-aspire-5620/page__hl__chkdsk#entry5000598 Αν οχι, κατεβασε το hirens, μπες σε mini xp και τρεξτο απο εκει.
katkab Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 απ΄ ότι κατάλαβα να τρέξω την εντολή chkdsk /r μέσα απο το εκτέλεση (run) . το έκανα και μου έβγαλε: the system cannot find the path specified. μου λες να μπω σε mini xp, πως γίνεται αυτό μέσα από το hirens;
jim_p Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Οχι, το τρεχεις στο dos prompt. Για να εισαι 100% σιγουρος, τρεξτην ετσι >chkdsk c: /r οπου "c:" ο δισκος οπως εχει αναγνωριστει απο τα mini xp του hirens (μπορει πχ να τον βλεπει σαν d: αν πριν απο αυτον υπαρχει recovery partition ή system reserved space). Για να μπεις στα mini xp επιλεγεις τα mini xp απο το αρχικο μενου του hirens που λεει - dos tools - mini xp - mini linux (ή κατι τετοιο)
katkab Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 τώρα κάνω το chkdsk (αργεί χαρακτηριστικά!) από το dos prompt και κατεβάζω και το hirens cd. αυτό θα το αντιγράψω σε cd σαν iso? γιατί είναι ζιπαρισμένο.
jim_p Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Ναι αργει. Απο που το τρεχεις αφου δεν μπορεις να μπεις στα windows? Κατεβαζεις το hirens σε zip, βγαζεις το iso απο μεσα του και μετα γραφεις το iso σε δισκακι. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΧΙ το iso ΣΑΝ ΑΡΧΕΙΟ στο δισκακι. Αν δεν ξερεις πως γινεται, πες μου ποιο προγραμμα χρησιμοποιεις να σου πω.
katkab Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Ναι αργει. Απο που το τρεχεις αφου δεν μπορεις να μπεις στα windows?] μπήκα με το cd της εγκαταστασης και πάτησα R. αφού μου έβγαλε όλο εκείνο το κατεβατό, η τελευταία του εντολή ήταν c:\windows> εκεί πληκτρολόγησα το chkdsk /r και ξέχασα να βάλω το chkdsk c: /r (έχω 1 σκληρό δίσκο) . πές μου αν το κανα σωστα. Τωρα, τελείωσε το chkdsk και έβγαλε: Το CHKDSK ελέγχει τώρα τον τόμο.... Το CHKDSK πραγματοποιεί επιπλέον έλεγχο ή αποκατάσταση Το CHKDSK πραγματοποιεί επιπλέον έλεγχο ή αποκατάσταση Το CHKDSK πραγματοποιεί επιπλέον έλεγχο ή αποκατάσταση Το CHKDSK εντόπισε και επιδιόρθωσε ένα η περισσότερα σφάλματα στον τόμο. 102406308 ΚΒ συνολικός χω΄ρος στο δίσκο 15849124 ΚΒ είναι διαθέσιμα 4096 byte σε κάθε μονάδα εκχώρισης 25601577 συνολικές μονάδες εκχω΄ρησης στο δίσκο 3962281 μονάδες εκχώρησης είναι διαθέσιμες στο δίσκο Κατεβαζεις το hirens σε zip, βγαζεις το iso απο μεσα του και μετα γραφεις το iso σε δισκακι. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΧΙ το iso ΣΑΝ ΑΡΧΕΙΟ στο δισκακι. Αν δεν ξερεις πως γινεται, πες μου ποιο προγραμμα χρησιμοποιεις να σου πω.
jim_p Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Επανεκκινηση εκανες? Αν ναι, εξακολουθει να λεει τα ιδια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα