Προς το περιεχόμενο

Led ή Plasma?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα μια βοήθεια, σκέφτομαι να αγοράσω μια τηλεόραση γύρω στις 40" low budget για casual χρήση -ΤV, και ταινίες-

Με μιά γρήγορη ματιά βρήκα αυτές τις 2: Πλάσμα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.157184

LED http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.157138

Kάποια πρόταση? Παρατήρησα ότι η πλάσμα έχει χαμηλότερη ανάλυση αλλά μεγαλύτερη διαγώνιο.

Από την άλλη η Led είναι λίγο ακριβότερη έχει μικρότερη διαγώνιο αλλά έχει μεγαλύτερη ανάλυση...

Επίσης κάπου διάβασα ότι οι πλάσμα παρουσιάζουν προβλήματα και έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής ισχύει κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια.

Δημοσ.

Η διαφορά στο μέγεθος είναι μόνο 3" - ανάξια λόγου. Η ανάλυση όμως έχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους.

Καθαρά από άποψη ποιότητας εικόνας, η τεχνολογία Plasma υπερέχει (τουλάχιστον σε αυτή την κατηγορία τιμής). Αλλά η συγκεκριμένη που έχεις επιλέξει δε μπορεί να παίξει 1080p ταινίες- θα κάνει downscaling και θα χάνεις πολύ σε ποιότητα. Εάν, φυσικά, το 1080p δε σε ενδιαφέρει, παραμένει μία πολύ καλή επιλογή (και είναι και φτηνότερη της LED).

Από εμένα λοιπόν πήγαινε στην LED εάν σκοπεύεις να βλέπεις 1080p ταινίες και μόνο τότε.

Τα υπόλοιπα που έχεις ακούσει για τα Plasma panels δεν ισχύουν. Ούτε προβλήματα βγάζουν, ούτε μικρή διάρκεια ζωής έχουν.

Δημοσ.

Η διαφορά στο μέγεθος είναι μόνο 3" - ανάξια λόγου. Η ανάλυση όμως έχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους.

Αυτό σκέφτομαι και εγώ την ανάλυση, αλλά δεν νομίζω να δώ ποτέ 1080p ταινία. Κυρίως τηλεοπτικά προγράμματα και ίσως που και που κανένα dvd. Και εγώ στην πλάσμα κλίνω απλά ήθελα να ακούσω και μια πιο ψαγμένη άποψη. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Δημοσ.

Ούτε 720p ταινία θα μπορείς να δεις. Σε μια θεωρητική κουβέντα οι plasma είναι καλύτερες κτλ κτλ ΑΛΛΑ εφόσον πληρούνται ήδη κάποιες προϋποθέσεις.

40αρα τηλεόραση το 2012 με ...1024 χ 768 ανάλυση όχι μόνο δεν έχει νόημα να αγοράστει αλλά δεν έχει νόημα να κυκλοφορεί.

Το μέγεθος γενικά είναι το σημαντικότερο αλλά στην περίπτωσή σου καλύτερα να δεις μια σοβαρή 37αρα και να προσπεράσεις τις παραπάνω.

Δημοσ.

δεν εχει λογο υπαρξης αυτη η πλασμα

παρε με αναλυση 1920Χ1080,και καλυτερη εικονα θα χει,και μεγαλυτερη μεταπωλητικη αξια.

απο τη στιγμη που ειναι στα ιδια λεφτα παιρνεις fullhd

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ LED (που κακώς τις λέμε LED, γιατί δεν είναι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Οι Plasma έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αλλά (κατά την γνώμη μου πάντα) είναι επειρεπείς σε βλάβες.

Έπειτα είναι και το burn-in.Αν το πάθεις την έβαψες.Μετά θες αλλαγή του αερίου.

Δημοσ.

Το μέγεθος γενικά είναι το σημαντικότερο αλλά στην περίπτωσή σου καλύτερα να δεις μια σοβαρή 37αρα και να προσπεράσεις τις παραπάνω.

Οκ, για την πλάσμα καταλαβαίνω αλλά γιατί να προσπεράσω και την LED?

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ LED (που κακώς τις λέμε LED, γιατί δεν είναι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Οι Plasma έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αλλά (κατά την γνώμη μου πάντα) είναι επειρεπείς σε βλάβες.

Έπειτα είναι και το burn-in.Αν το πάθεις την έβαψες.Μετά θες αλλαγή του αερίου.

λαθος

οι lcd εχουν μικροτερη καταναλωση απο τις πλασμα,με αρκετα μεγαλη διαφορα,και ειδικα οσες εχουν led ειναι ακομα πιο οικονομικες

η ποιοτητα της εικονας ειναι σχετικο,αλλα γενικα τα καλα μοντελα πλασμα εχουν πιο σωστη εικονα απο τις lcd.

Δημοσ.

.Μετά θες αλλαγή του αερίου.

Τι πράμα; :confused: :confused: :confused:

Δεν υπάρχει κάποιο αέριο στις Plasma, με φώσφορο λειτουργούν (βλέπε CRT). Και φυσικά δεν υπάρχει κανένα service που να σου πέρνει το πάνελ και να σου κάνει κάποια αλλαγή.

Όσο για το Burn-In, πλέον θα πρέπει να το προσπαθήσεις για να το καταφέρεις αυτό.

Δημοσ.

Τι πράμα; :confused: :confused: :confused:

Δεν υπάρχει κάποιο αέριο στις Plasma, με φώσφορο λειτουργούν (βλέπε CRT). Και φυσικά δεν υπάρχει κανένα service που να σου πέρνει το πάνελ και να σου κάνει κάποια αλλαγή.

Όσο για το Burn-In, πλέον θα πρέπει να το προσπαθήσεις για να το καταφέρεις αυτό.

Σου παραθέτω απόσπασμα από μια πηγή που διάβασα.

"Η τηλεόραση PLASMA είναι μια επίπεδη τηλεόραση που χρησιμοποιεί χιλιάδες μικροσκοπικά φωτεινά εικονοστοιχεία ή μικροστοιχεία εικόνας για την προβολή εικόνων. Το φως παράγεται με τη βοήθεια μέσων φωταύγειας. Το πλάσμα παράγεται μέσω ηλεκτρικής εκκένωσης.

Οι τηλεοράσεις PLASMA είναι λεπτότερες από τις κοινές τηλεοράσεις με λυχνίες και παρέχουν ευκρινέστερη εικόνα. Η οθόνη αποτελείται από μικροστοιχεία εικόνας. Κάθε μικροστοιχείο εικόνας μπορεί να αναπαράγει κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, επειδή αποτελείται από τρία υπό-μικροστοιχεία εικόνας, τα λεγόμενα Subpixel: ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα μπλε.

Η οθόνη λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της ηλεκτρικής εκκένωσης. Σε μια οθόνη PLASMA, μεταξύ των δύο υάλινων πλακών υπάρχουν εκατομμύρια κελιά γεμάτα αέριο. Τα κελιά αποτελούνται από ένα μείγμα ευγενών αερίων. Στην ουσία πρόκειται για μικροσκοπικές λυχνίες TL.

Η εξαέρωση σε κενό των εικόνων πάνω στην οθόνη ανήκει (σχεδόν) στο παρελθόν. Αυτό το οφείλουμε σε ένα σύστημα ασφαλείας, το οποίο φροντίζει έτσι ώστε τα λογότυπα του σταθμού, οι αριθμοί και τα Teletext να αλλάζουν ανά διαστήματα θέση. Αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι. Για τον ίδιο λόγο, τα κελιά πλάσμα είναι πλέον βαθύτερα."

Δεν ξέρω το πόσο αξιόπιστη είναι, αλλά το είχα διαβάσει όταν έψαχνα πως ακριβώς λειτουργούν οι plasma.Επίσης, είχα διαβάσει πως σε περίπτωση που έχει εμφανιστεί το φαινόμενο burn-in μπορείς να κάνεις αλλαγή αυτού του αερίου για να φύγει.

Για να με διόρθωσες, προφανώς έχεις δίκιο, αλλά εγώ έτσι το διάβασα και δεν έτυχε να το συζητήσω για να μάθω πως είναι λάθος.

Όσο για την ενέργεια, έχει δίκιο ntinara, εγώ απλώς μπερδέυτικά.Πιο ενεργοβόρες είναι, όχι λιγότερο ;)

Δημοσ.

Το burn-in όντως θέλει τεράστια προσπάθεια πλέον. Δεν είναι ίδιες οι Plasma του 2012 με αυτές του 2002- που έβγαζαν IR αν έπαιζες ένα DVD ενώ ήταν άστρωτες.

Μάγκας όποιος καταφέρει burn-in σε νέα Plasma χωρίς να το κάνει επίτηδες. Εάν βάλεις ολοκαίνουρια - άστρωτη τηλεόραση να δείχνει στατική εικόνα για 30 ώρες συνεχόμενα οκ, εκεί ίσως να τα καταφέρεις. Με οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν...

Κατά τα άλλα, όντως, αν σου συμβεί την έκατσες... μπλε και στη θάλασσα... αλλά δε συμβαίνει... :)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ήξερα πως είναι τόσο δύσκολο το burn-in σήμερα.Τότε ίσως να αλλάξω την γνώμη μου για τις Plasma.

off topic:

Το IR απ' όσο κατάλαβα δεν πειράζει και πολύ, αφού φεύγει.

Δημοσ.

Ακριβώς. Το IR "ξεπλένεται" εύκολα και δεν είναι μόνιμη ζημιά. Στην πράξη είναι το ίδιο πράγμα ("φάντασμα" στην οθόνη). Η διαφορά τους είναι εάν μπορεί να φύγει ή όχι.

Βέβαια ακόμα και το IR είναι δύσκολο να το πετύχεις, πόσο μάλλον να "κάψεις" μόνιμα (burn-in) το panel.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους, θα πάρω την Led τελικά, μικρή διαφορά στην τιμή αρκετά μεγαλύτερη ανάλυση.

Καλορίζικη :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...