Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!

Θέλω να φτιάξω μια ιστοσελίδα και θελω καθοδήγηση σχετικά με το hosting.

Βασικά το site θα περιέχει αρθρα και φωτογραφίες.

Πρώτα φτιάχνω την σελίδα με html,css,php κλπ και μετά διαλέγω την κατάλληλη προσφορά για hosting

η αφού διαλέξω προσφορά κλπ μέσα απο το control panel που μου προσφέρουν έχω τη δυνατότητα να φτιάξω το site; Επίσης το site αυτό θα έχει αρκετές φωτογραφίες, αυτες θα τοποθετηθούν στη βάση της εταιρίας και πρεπει να φτιάξω τον κώδικα ετσι ωστε να τις παίρνω απο κεί ή κάπως αλλιώς ;Ακόμα για τ άρθρα που θα προσθέτω ας πούμε κάθε 2 μέρες κι άλλο θα γίνεται κι αυτό με τη βάση δεδομένων οπως με τις εικόνες;

Αν φτιάξω το site σε joomla που εχω εγκαταστησει στο pc μου πως ανεβάζω τ αρχειά στον σερβερ τηε εταιριας;

Αν έγινα κατανοητός γιατι είμαι και άσχετος θα παρακαλούσα να με διαφωτίσετε.

Βασικά όποιος θα μπορούσε να εξηγήσει αναλυτικά σχετικά με το hosting θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ !!

Δημοσ.

Αν θέλεις, μπορείς να δεις στη παρακάτω μέθοδο για το πως να φτιάξεις ένα site από το μηδέν - http://www.supremohosting.com/wordpress/

Στο συγκεκριμένο βοήθημα χρησιμοποίησα wordpress, μιας και είναι πιο απλό, αλλά και σε joomla με κάποιον installer θα μπορούσες να το κάνεις με ένα κλικ. Το cms είναι καθαρά θέμα επιλογής φυσικά. Ελπίζω να βοήθησα :)

Δημοσ.

καλό είναι να έχεις ένα σκελετό του site που θα φτιάξεις καθώς και τις ανάγκες (άλλο χώρο και traffic θέλει ένα site με φωτογραφίες και άλλο αν έχει κείμενο).

Με βάση τις αναγκες αυτές βρίσκεις το hosting που χρειάζεσαι (δηλ. πακέτο ανάλογα με τις απαιτήσεις σου).

Για τις εγγραφές, εικόνες κλπ αν στήσεις ένα site βασισμένο πχ σε joomla,wordpress όλα αυτά θα πηγαίνουν αυτόματα στον server καθώς και στην θέση τους στην βάση δεδομένων που θα έχεις δημιουργήσει (η βάση θα είναι στον server, όχι τοπικά στον υπολογιστή σου)

ελπίζω να βοήθησα.....

Δημοσ.

Έχω άλλη μια απορία αν θέλω να φτιάξω ενα site απο τη αρχή σε joomla μπορώ ν αλλάξω εξ ολοκλήρου το template που υπάρχει ήδη δηλαδή να μπώ στο κώδικα html να τον σβήσω και να φτιάξω απο το μηδεν το δικο μου site ;

Δημοσ.

Λοιπον δεν θα χρησιμοποιησω joomla μπορει καποιος να μου πει πως θ ανεβαζω τ αρθρα στο σαιτ δηλαδη ετυχε να πεσει στα χερια μου ενα βιβλιο που εδειχνε κατα καποιον τροπο πως θα το φτιαξεις, δηλαδη εφτιαχνες με κωδικα ενα κοντρολ πανελ για αντμιν και απο κει μπορουσες να γραφεις τ αρθρα σου τα οποια αποθηκευονταν στη βαση δεδομενων και μετα με τον καταλληλο κωδικα τα επαιρνε απο τη βαση και τα τοποθετουσε στο σαιτ.Εμενα μου ειναι αδυνατον να φτιαξω μονος ενα κοντρολ πανελ για να διαχειριζομαι το σαιτ υπαρχει καποιος τροπος να εμφανιζονται δυναμικα στη σελιδα (δηλαδη χωρις να γραφω το κειμενο μεσα στο πχ index.html ) ;

Αν υπαρχει κανενα σχετικο λινκ καλο θα μου κανε

Δημοσ.

Για αρχή, το "κάτι κάπου διάβασα ότι με κάποιον μυστήριο κώδικα φτιάχνω σελίδα που φυσάει, λίγο τη βοήθειά σας παιδιά και θα το έχω έτοιμο" το ξεχνάς προκαταβολικά. Είναι κάτι που απαιτεί χρόνο (δε μιλάμε για κάνα-δυο απογεύματα μετά τη δουλειά), κόπο και φυσικά προαπαιτούμενες γνώσεις. Από αυτά που διάβασα, γυρεύεις κάτι γρήγορο και πρακτικό, οπότε προχωράμε παρακάτω

Δεν υπάρχει λόγος να κάτσεις να το φτιάξεις μόνος σου, ασχολήσου με το joomla ή ακόμα καλύτερα με το wordpress. Κάτσε και εγκατέστησέ τα τοπικά στον υπολογιστή σου, παίξε μαζί τους, δες ποιο σε βολεύει και μετά τα μεταφέρεις όποτε θες σε κάποιον hoster - δεν είναι καμιά τρομερή διαδικασία, οπότε δεν υπάρχει λόγος να σε φοβίζει (ήδη υπάρχουν και σχετικά θέματα και στο forum).

Στα γρήγορα, οι πιο βασικοί σύνδεσμοι που χρειάζεσαι είναι:

Αφού δεις ότι το κατέχεις το θέμα, μετά θα περάσεις και στο template. ΔΕ θα είναι εύκολο να το αλλάξεις χωρίς γνώσεις από php, html και css, πόσο μάλλον να το φτιάξεις εξολοκλήρου, όπως λες, από την αρχή. Στη περίπτωση αυτή, υπάρχουν άπειρα templates στο ίντερνετ, μερικά free και τα υπόλοιπα με λογικές (15-30ευρώ) τιμές

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...