Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, το σύστημα μου αποτελείται από τα εξής :

Τροφοδοτικό Trust 450w

CPU DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+

Motherboard ASrock A780GM-LE/128M

2x1GB RAM 667mhz DDR2

Windows 7 32bit

Είμαι εδώ και αρκετό καιρό με την onboard κάρτα γραφικών.

Σκέφτομουν να αλλάξω μνήμες αλλά οι τιμές για ddr2 είναι εξωφρενικές.

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξω μητρική και να δεχτεί αυτό τον επεξεργαστή με κάποιες ddr3;

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω δεν είναι πολλά, κάθε απόψη/βοήθεια ευπρόσδεκτη. :-)

Δημοσ.

Αν ειναι να αλλαξεις μητρικη και ραμ, και να μεινεις με τον ιδιο επεξεργαστη, κατ'εμε δεν εχει κανενα νοημα.. Αυτο που θα σου προτεινα ειναι να παρεις εναν ssd και θα δεις αμεσως μεγαλη διαφορα.. (ραμ δεν αξιζει να αγορασεις γιατι η μητρικη σου εχει μονο 2 dimm slot, οποτε ειναι ηδη φουλ, εκτος απ'το οτι ειναι και πανακριβες φυσικα)

Δημοσ.

Διαβαζω τοσα μυνηματα και κανεις δεν εχει πει το προφανες..Ειδικά απο το δεινόσαυρο περιμενα να το εχει αναφερει :)

Επεξεργαστες ΑΜ2 υποστηριζουν μονο DDR2...γιατι απλως ο controller ειναι πανω στη cpu και δεν υποστηριζει DDR3..

Επεξεργαστες ΑΜ3 υποστηριζουν και DDR2 και DDR3..

Με αλλα λογια οχι με τον επεξεργαστη που εχεις δε βαζεις DDR3 ακομα και αν παρεις μητρικη που υποστηριζει DDR3 (πχ Asrock N68 C-S που εχει και DDR2+DDR3)..

Επειδη μαλλον οι περισσοτεροι εχετε ξεχασει οτι οι ΑΜ2 δεν ειχαν υποστηριξη DDR3 οριστε και ενα Link για να μη ψαχνεται http://en.wikipedia....wiki/Socket_AM3

" the fact that the built-in memory controller in AM2/AM2+ processors only supports DDR2 (unlike AM3 processors, which support both DDR2 & DDR3 memory)."

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το χουμε ξεχασει.

Με ssd+περισσοτερη ram θα δει μεγαλυτερη αλλαγη απο το να βαλει 965 μαλλον,αλλα ισως συμφερει τον φιλο/φιλη να φτιαξει ενα νεο fm2 η am3+ συστημα εαν εχει τα χρηματα.

Δημοσ.

Τοτε γιατι δεν το ανεφερε κανεις και ο φιλος μεχρι και το τελευταιο του μυνημα ελεγε δε με νοιαζει αν θα ειναι DDr2 ή DDR3? :)

Anyway...Το να φτιαξει νεο συστημα εχει καποια λογικη αλλα μονο αν εχει τα λεφτα ή πουλησει τα πραγματα του και πάρει κατι οικονομικο..Το αν θα παει σε Amd ή Ιντελ συνθεση είναι αλλο ζητημα που εξαρταται κυριως απο τα χρηματα που διαθετει και οπως αναφερει δεν ειναι πολλα..

Για τα λιγα χρηματα που αναφερει προσωπικά βλεπω 3 λυσεις:

1) Πουλαει τα 2 γιγα που εχει και παιρνει 4 γιγα DDR2....Θα δωσει κανα 20ευρω διαφορα

2) Πουλάει μητρική-Επεξεργαστη και Ram στα 65-70 ευρώ περίπου και παίρνει το φθηνοτερο συστημα δηλαδη κατι σε G550+ H61 ¨η Β75 μητρικη +4 gb DDR3 .....Η διαφορά είναι περίπου 30-40 ευρω αλλα σαφως θα εχει πολυ καλυτερο συστημα

3)Πουλάει και παλι τα πραγματα και βρισκει μεταχειρισμενο καποιο σετακι ...Διαφορα αναλογα με το τι θα βρει..

Εγω θα προτιμουσα το δευτερο (σε παρομοιο συστημα το εκανα πριν λιγους μηνες,μονο που ειχα 6 γιγα DDR2 για πουλημα + μου περισσευαν 8 γιγα DDR3 από το gaming pc οπότε στην ουσία εβγαλα και κερδος :) )

• Like 2
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά ? Ψάχνω τόσες μέρες βασικά :P Θέλω να φτιάξω ένα Htpc-ακι για την τηλεόραση(θα εχει xbmc) και σκεφτόμουνα fm2 λύση... το θέμα είναι δεν έχω δει ψύκτρες με fm2 υποστήριξη. Έχουνε τα ίδια μέτρα με την fm1?

(ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ OFFTOPIC) :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...