holydiv Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Παιδια έχω κολλήσει σε εργασία της ψηφιακής σχεδίασης σε ερώτημα σχετικό με αλγεβρικούς μετασχηματισμούς με άλγεβρα boole. Πρεπει να αποδείξω τις παρακάτω ισότητες: 1) a'bcd+ab'cd+abc'd+abcd'+abcd = abc+abd+acd+bcd 2) b'c+a'bc = (b'+a')c Κάθε βοήθεια ευπροσδεκτη Ευχαριστώ
holydiv Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 εχω φάει πολλές ώρες και δεν μπορώ να αποδείξω καμμιά απο τις 2 !
albNik Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 2) exoume x'+y'=(xy)' b'c+a'bc= (b'+a'b)c= (b (a ' b )')' c= (b * (a+b') )'c= ( ba + bb')'c = (ab)'c = (a' + b' )c
holydiv Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστω πολυ albNik . δυσκολευτηκα αλλά το καταλαβα
holydiv Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 δυσκολευομαι πολυ γιατι εχω business background και κανω μεταπτυχιακο στην πληροφορική
albNik Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Άντε να το πάρει το ποτάμι Προσθέτουμε άλλες 3 φορές το abcd. a'bcd+ab'cd+abc'd+abcd'+abcd = a'bcd+ab'cd+abc'd+abcd'+abcd +abcd+abcd+abcd =(a'bcd+ abcd)+ (ab'cd+abcd) +...
holydiv Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 σωστα πολυ ευκολο το 1ο......ευχαριστω πολυ να σαι καλα...
nilosgr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δες το νομο De Morgan και κανε χρηση της αντιφασης (aa' = FALSE) και της απαλοιφης (a+FALSE=a)
holydiv Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά κάτι τελευταίο Πως μπορώ να μετατρεψη την παρακατω συναρτηση σε κανονική μορφή αθροισματος γινομενων; F(a,b,c)=ab + ac'+ a'c ευχαριστώ για την βοηθεια
albNik Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Σε αθροισμα γινομένων είναι ήδη. Εννοείς γινόμενο αθροισμάτων? Αν δεν έχω κανει κάνα λάθος : ab + ac'+ a'c= ((ab + ac'+ a'c)')' =( (ab)' (ac')' (a'c)' )'=( (a'+b') (a'+c) (a+c') )' =( (a'+a'c+a'b'+b'c)(a+c') )' = ( ab'c +a'c' + a'b'c' )' = (ab'c)' (a'c')' (a'b'c')'=(a'+b+c' )(a+c)(a+b+c ) =(a'+b+c' )(a+c) Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2012 από albNik
holydiv Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 καλησπερα. το ξερω οτι ειναι αθροιμα γινομενων. για αυτο κολλησα.ισως ειναι λαθος η εκφωνηση.ευχαριστω πολυ παντως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα