paulos1xt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα..Έπεσε στα χέρια μου ένα λάπτοπ 3τιας, το Toshiba satellite A300-235. Βέβαια αφού λειτουργεί για λίγο κλείνει και κάνει πολλές φορές πάνω από μια μέρα να ξανανοίξει. Του άλλαξα ανεμηστιράκι(2 διαφορετικά μάλιστα)το άνοιξα και το καθάρισα για τυχόν σκόνες κτλπ,και πάλι τίποτα συνεχίζει τα δικά του. Να το πάω σε τεχνικό να το φτιάξει νομίζω δεν αξίζει καθώς θα μου ζητήσει τον πατέρα του και τη μάνα του σε ρευστό. Γι αυτό και ρωτάω εδώ αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για αρχή βρίσκοντας που μπορεί να οφείλετε το πρόβλημα του και ποιες οι πιθανές λύσεις.
paulos1xt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Ναι ανεβάζει θερμοκρασίες τρελές γι αυτό και κλείνει δεν έλεγξα το πόσο φτάνουν αλλά το καταλαβαίνεις καίει. γι αυτό και άλλαξα δυο ανεμηστιράκια και το καθάρισα.Πίστευα πως έφταιγε αυτό αλλά δεν έδωσαν λύση.
άδικος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 HWiNFO/HWMonitor & δώσε μας μερικές τιμές ή ένα ss για να πάρουμε μια ιδέα. cpu & gpu. Πιθανόν θα χρειαστεί να ανανεώσεις πάστες/pads στα παραπάνω.
Antwni Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 +1 στον αδικο...Μαλλον χρειαζεται αλλαγη παστας...
paulos1xt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Oκ αναμένετε.Αύριο θα το τσεκάρω και σας ενημερώνω.
Antwni Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Τα ανεμιστηράκιαδουλεύουν έτσι??Βγαζουν ζεστο αέρα??
άδικος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Αν δεν έχεις προχωρημένη εμπειρία με το αντικείμενο, αλλάζεις ακριβώς ο,τι βρεις. Πάστα με πάστα, thermal pad με thermal pad.
paulos1xt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Τα ανεμιστηράκιαδουλεύουν έτσι??Βγαζουν ζεστο αέρα?? ναι δουλεύουν κανονικά Αν δεν έχεις προχωρημένη εμπειρία με το αντικείμενο, αλλάζεις ακριβώς ο,τι βρεις. Πάστα με πάστα, thermal pad με thermal pad. εμπειρία με λαπτοπ δεν ξαναείχα..μόνο με σταθερό η/υ..θα το βρω πιστευω. Γενικά για να του βάλω "χέρι" ανοιγοντάς το μόνος μου είναι περίπλοκο σε σχέση με έναν σταθερό?Πρόκειται να δημιουργήσω και πρόβλημα κάπου αλλού?
άδικος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 http://www.irisvista.com/tech/laptops/Toshiba-Satellite-A305/laptop-disassembly-process-1.htm Δες σχετικά βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=G2AcFvd9qjc Γενικά be prepared Δεν είχες αλλάξει ανεμιστήρες μόνος σου;
paulos1xt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 όχι ανεμιστήρες άλλαξε ο φίλος που μου τον έδωσε και του είπαν ότι δεν διόρθωσε το πρόβλημα και αναγκάστηκε να πάρει καινούριο.Έτσι εγώ κονόμισα αυτό μου λέει πάρτο κι αμα καταφέρεις και το φτιάξεις κράτα το.Εγώ είχα ανοίξει παλίοτερα ένα πιο απλό Lapto hp για να φτιάξω την υποδοχή του φορτιστή που είχε βγει από την θήκη της.Παραπέρα δεν έβαλα χέρι.Αλλά το σταθερό το λύνω και το δένω στο άψε σβήσε..Μια ιδέα την έχω.
paulos1xt Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν επιστρέφω με νέα.Άνοιξα το λαπτοπ του άλλαξα πάστα όπως δείχνει στο video και το ξαναέβαλα σε λειτουργία.Πλεόν θερμοκρασία δεν ανεβάζει αλλά συνεχίζει και κλείνει χωρίς λόγο.Επίσης τα windows εχουν κάποιο θέμα δεν μπορώ να το κάνω format,ούτε recovery με το δίσκο του γιατί κλείνει πάλι.Καταφέρνω και το ανοίγω μόνο βάζοντας το σε safe mode όπου μπορεί και να λειτουργήσει εώς και μισή ώρα.Παίζει να έχει κολλήσει κάποιον ιό που να δημιουργεί το όλο θέμα? Υ.Γ.Με το HWiNFO οι θερμοκρασίες που τσέκαρα μέχρι να κλείσει ήταν απο 29 έως 39 βαθμούς,μετά έκλεισε.λογικές φαίνονται το HWMonitor δεν με αφήνει να το ανοίξω όμως λέει ότι δεν έχω δικαιώματα admin για να κάνω install κάτι drivers. Καμιά ιδέα?
paulos1xt Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Eπίσης το παράξενο που βλέπω είναι ότι και κατά την εκκίνηση των windows και κατα το φορμάτ κλείνει τις περισσότερες φορές την ώρα που εμφανίζει την welcome οθόνη των windows με την σημαία...Καμία βοήθεια?
pblithis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 αν εχει 2 μνημες δοκιμασε μια μια, κοβω και ο δισκος να μην ειναι στα καλα του, κανε ενα check
nikos1071 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2012 αν καταλαβαίνω καλά κλείνει randomly ο υπολογιστής... χωρίς να είμαι ειδικός αλλά επειδή είχα παρόμοια εμπειρία, μήπως είναι θέμα τροφοδοτικού?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα