Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται!!!! Έχω ένα router Belkin. Σήμερα έφτιαξα ένα δίκτυο με τον υπολογιστή και το laptop. Όταν όμως πήγα στο δωμάτιό μου και προσπάθησα να μπω στο Internet από το laptop δεν έμπαινε. Όταν ξανάφερα το laptop δίπλα στο σταθερό για να δω τι παίζει πιάνει κανονικά. Το θέμα είναι όμως ότι στο δωμάτιό μου δεν δείχνει ότι δεν έχει σήμα!! Τί φταίει;;

Δημοσ.

α.αλλαξε καναλι στο ρουτερ.

β.δες προληπτικα για πιο νεο firmware για τον ρουτερ και πιο νεους drivers για την ασυρματη καρτα.

γ.βαλε το ρουτερ σε καλυτερο σημειο.πιο ψηλα οχι σε γωνιες οχι χωμενο πισω απο επιπλα και γενικα σε καθαρο σημειο μακρια απο ασυρματα τηλεφωνα κτλ για να δεις αν θα βελτιωθει το σημα.γιατι αμα περνανε 2 -3 τοιχοι....

Δημοσ.

Μπαινεις μεσα στο ρουτερ πας στην καρτελλαμε το wireless και καπου γραφει τα καναλια.δοκιμασε 1 μετα 6 και μετα 11.αν ειναι στο auto το βαζεις manual πρωτα.

Δημοσ.

απο το laptop συνηθως αμα το εχεις στο ρευμα η κεραια παιζει στο full.αν το εχεις με την μπαταρια πολλες φορες οσο αδειαζει η μπαταρια κοβει λιγο η καρτα .σε καποιες καρτες το βλεπεις αυτο στο device manager.το εχει σε καποιες καρτες σαν Power save η σε αλλες καρτες το εχει με μια μπαρα που την τραβας πχ δεξια για max performance και αριστερα για Max battery.

μετα μια δοκιμη ειναι να βαλεις ειτε την καρτα αμα γινεται να παιζει σε b mode αντι για g ειτε δοκιμαστικα να βαλεις τον ρουτερ σε b mode αντι για g να δεις αν θα παιξει καλυτερα η οχι.

Δημοσ.

Πώς μπορώ να αυξήσω την εμβέλεια; Δοκίμασα να μπω μέσω κινητού και δεν μπαίνει, οπότε δεν είναι θέμα laptop.

Δημοσ.

Παίρνοντας μια καλύτερη pcmcia εξωτερική ασύρματη κάρτα που να έχει αποσπώμενη κεραία/ες. Βάζεις 1, 2 καλές κεραίες (αν έχε παραπάνω από μια υποδοχή), και σίγουρα θα πιάνεις αισθητά καλύτερα. Αν είναι λίγο η πολύ καλύτερα αυτό εξαρτάται από το πάχος και τον αριθμό των ενδιάμεσων τοίχων που υπάρχουν ανάμεσα στο laptop και το modem/router σου.

Παρομοίως μπορείς να αγοράσεις αντί pcmcia κάρτας, usb ασύρματη κάρτα με αποσπώμενες κεραίες (υποδοχή RP-SMA) και βάζοντας μια καλή κεραία πάλι θα δεις βελτίωση.

Σημείωση: Σιγουρέψου πρώτα αν έχεις κάνει σωστά όσα είπε ο poulinos, και αν έχεις κάνει ΣΩΣΤΑ τις ρυθμίσεις για το wireless στο modem/router σου...

Δημοσ.

Παίρνοντας μια καλύτερη pcmcia εξωτερική ασύρματη κάρτα που να έχει αποσπώμενη κεραία/ες. Βάζεις 1, 2 καλές κεραίες (αν έχε παραπάνω από μια υποδοχή), και σίγουρα θα πιάνεις αισθητά καλύτερα. Αν είναι λίγο η πολύ καλύτερα αυτό εξαρτάται από το πάχος και τον αριθμό των ενδιάμεσων τοίχων που υπάρχουν ανάμεσα στο laptop και το modem/router σου.

Παρομοίως μπορείς να αγοράσεις αντί pcmcia κάρτας, usb ασύρματη κάρτα με αποσπώμενες κεραίες (υποδοχή RP-SMA) και βάζοντας μια καλή κεραία πάλι θα δεις βελτίωση.

Σημείωση: Σιγουρέψου πρώτα αν έχεις κάνει σωστά όσα είπε ο poulinos, και αν έχεις κάνει ΣΩΣΤΑ τις ρυθμίσεις για το wireless στο modem/router σου...

δεν παιζει ουτε με το κινητο ουτε με το Laptop .η Pcmcia κτλ με εξωτερικη κεραια θα βοηθησει το λαπτοπ που ηδη εχει μια σχετικα καλη καρτα ασυρματη αλλα με το κινητο???εκει δεν μπορει να κανει κατι.δεν ξερω αν μπορει ο φιλος μας να μετακινησει το ρουτερ σε αλλο σημειο αλλιως μετα κανα repeater ισως??αν εχει πριζακι στο δωματιο του ισως θα ηταν καλυτερα να φερει το ρουτερ εκει.λεει παντως διπλανο δωματιο και αμα ειναι ενας τοιχος τουβλο θα πρεπε να τον περναει για πλακα.αλλα belkin ειναι τι περιμενει κανεις.εχει ο τοπικ σταρτερ κανα αλλο ρουτερ να δοκιμασει μηπως το ρουτερ ειναι για πεταμα??οι κεραιες στο ρουτερ αλλαζουν??να πηγαινες σε κανα Panel κτλ.

Δημοσ.

Λοιπόν, είχε κάποιο πρόβλημα με το update, το οποίο το είχα παραμελήσει λίγο γιατί δούλευε το router. Και που το έκανα όμως τίποτα... Μου έβγαλε ωστόσο ένα πρόβλημα με το wireless, αλλά δεν πρόλαβα να πατήσω το παραθυράκι και μετά δεν μου το ξαναέβγαλε... Τί ρυθμίσεις να ελέγξω για το wireless;;

Δεύτερο, το router είναι Belkin. Μήπως είναι θέμα μάρκας;; Γιατί διάβασα διάφορα posts...

Δημοσ.

Λοιπόν, είχε κάποιο πρόβλημα με το update, το οποίο το είχα παραμελήσει λίγο γιατί δούλευε το router. Και που το έκανα όμως τίποτα... Μου έβγαλε ωστόσο ένα πρόβλημα με το wireless, αλλά δεν πρόλαβα να πατήσω το παραθυράκι και μετά δεν μου το ξαναέβγαλε... Τί ρυθμίσεις να ελέγξω για το wireless;;

Δεύτερο, το router είναι Belkin. Μήπως είναι θέμα μάρκας;; Γιατί διάβασα διάφορα posts...

ποιο Update?για την καρτα την ασυρματη η καποιο firmware??αφου δεν το ξαναεβγαλε δεν πειραζει.για το wireless μονο καναλι μπορεις να αλλαξεις και να κοιταξεις μηπως εχει πιο νεο firmware η να δεις μηπως για καποιο λογο η ισχυς δεν ειναι στο 100 τις 100(δυσκολο να εχει τετοια ρυθμιση).επισης το ρουτερ μακρα απο εμποδια οχι σε γωνιες τοιχων οχι μεσα σε επιπλα κτλ.καπου ψηλα ελευθερα..γενικα τα belkin σαν adsl router δεν ειναι οτι καλυτερο.αλλα σαν wireless υποτιθεται οτι εχουν καλο.αν ειχε αποσπομενη κεραια μπορει μια κατευθυντικη να επαιζε καλυτερα αν και θα εχανες προς τις αλλες κατευθυνσεις.

τωρα αν ειναι μεγαλη αποσταση μεχρι το δωματιο και περναει απο πολλους τοιχους ειναι λογικο να μην παιζει.και εξαρτατε και παρεμβολες απο γειτονικα δικτυα κτλ.γενικα οχι πολλα εμποδια.το ιδιο και για την ασυρματη καρτα.να μην ειναι πχ στο πισω μερος του Pc που ειναι χωμενο σε ενα επιπλο η κατω στο πατωμα.αν ειναι Usb τοτε μια επεκταση.αν ειναι λαπτοπ δεν μπορεις να κανεις πολλα.και επισης οχι κοντα σε αλλα ασυρματα πραγματα το ρουτερ.πχ ασυρματα dect τηλεφωνα που παιζουν και αυτα στα 2,4ghz η δεν ξερω τι αλλο μπορει να ειναι ασυρματο.επισης καποιες φορες μπορει να δεις να παιζει πιο σταθερα αμα βαλεις την καρτα στο λαπτοπ η στο ρουτερ να παιζει σε b mode αντι για g.κοβει λιγο ταχυτητα αλλα ειναι πιο σταθερο.

η αν μπορεις φερε το ρουτερ σε αλλη πριζα.ανεχεις αλλο ρουτερ για δοκιμη μπορεις να δεις αν φταιει κατι με το belkin.αλλιως μετα κανα Repeater κανα powerline Κτλ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μπορει να κοιταξει και στο manual αν το ρουτερ εχει τετοια επιλογη αν και γενικα εκει εξω στο εμποριο σε λιγα το εχω δει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...