Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Thresh τί είναι αυτό με δυό κουβέντες, και γιατί το χρειάζομαι; http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host_Controller_Interface εκτός από τα features του, αποδίδει και καλύτερα ο ssd... 1
Xorxhs! Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 με την λογική των μικρών διαφορών, πολλές τιμές σε διάφορα προϊόντα δεν είναι προσφορές... 17% εκπτωση με τιποτα δεν την λες προσφορα. Ίσως θα πρεπει να μπει ενας κανονας π.χ. 40% και πανω για να θεωρείται καποιο προιον, προσφορα. Πάντως οι διαφορες μηχανικου με ssd δισκου ειναι χαοτικές υπερ των ssd.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 κάτι μου λέει ότι δεν παρακολουθείς ιδιαίτερα αυτό το section...
Xorxhs! Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 νοτ περσοναλ ντιουντ... μην παρεξηγείσαι. Απλα η γνωμη μου
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Νομίζω ότι γίνεται ένα παιχνίδι με τις λέξεις.. είναι -30 ευρώ από σκρουτζ και είναι σεβαστή διαφορά ο καθένας ας το πει όπως θέλει .. 45 κ 50 ζητάνε στις αγγελίες 64GB όταν ο Samsung κάνει 61 καινούριος.. αυτο πως το λένε ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 δεν είναι αυτό, απλά το ποσοστό που λες δεν το βλέπουμε παρά μόνο σε ξεstockάρισμα παλιού προϊόντος που και πάλι δεν αξίζει και τόσο να το αγοράσεις λόγω του καινούριου, ο Vertex 4 είναι latest μοντέλο της OCZ και ακόμα και τα 35-40 euro (τα 199 του pixmania είναι χωρίς 15 euro μεταφορικά) διαφορά από τα υπόλοιπα καταστήματα είναι "προσφορά"...
Xorxhs! Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 δεν είναι αυτό, απλά το ποσοστό που λες δεν το βλέπουμε παρά μόνο σε ξεstockάρισμα παλιού προϊόντος που και πάλι δεν αξίζει και τόσο να το αγοράσεις λόγω του καινούριου, ο Vertex 4 είναι latest μοντέλο της OCZ και ακόμα και τα 35-40 euro (τα 199 του pixmania είναι χωρίς 15 euro μεταφορικά) διαφορά από τα υπόλοιπα καταστήματα είναι "προσφορά"... ε δεν μου τη γλυτώνεις τώρα 1) Στο 40% εβαλα μπροστά το π.χ., θες να το πουμε 20? 10? Αλλα θα πρεπει να υπάρχει ενας κανονας ελαχιστης %τιμής για να μην ποσταρει οτι θελει ο καθενας σε τοπικ προσφορών. 2) http://www.amazon.co...51350953&sr=8-1 30 ευρω διαφορα εχει αυτος και χωρις τα 15 ευρω του pixmania Μην επαναλμβανεις το λαθος της διαφορας των απολυτων τιμών αλλα χρησιμοποιησε αυτο των ποσοστιαίων
DaveMurray Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δε νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του φίλε μου και το αποτέλεσμα ειναι αμφίβολο αν δεν είναι native το sata 3 Eγώ πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Έλα μου ντε όμως, γιατί...; Φίλε qsis, είναι βασικά αυτά τα πράγματα... Όταν είσαι στην περίπτωση που το southbridge της μητρικής σου, δεν υποστηρίζει SATA III, δεν χάθηκε ο κόσμος, και ουσιαστικά, δεν υπάρχει κανένα ΠΡΟΒΛΗΜΑ... Τα chipset των μητρικών, και ειδικότερα το southbridge, φιλοξενεί εκεί το υποσύστημα του SATA. Από το southbridge φεύγουν τα δεδομένα μέσω PCIe bus...Το υποσύστημα sata στο southbridge κατασκευάζεται από τον κατασκευαστή του chipset, δηλαδή Intel/AMD. Αυτό δεν σημαίνει πως οι λύσεις τους είναι και οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ, ότι τα τσιπάκια τους είναι και τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Βέβαια, δεν ομιλούμε για μητρικές οι οποίες προσφέρουν άλλα chipset εκτός amd/intel για sata. Συνήθως αυτές οι μητρικές είναι ακριβές, είναι εξωτικές μητρικές, με του κόσμου τα μάτια μέσα. Υπάρχουν πχ μητρικές που έχουν adaptec για sata , και είναι ONBOARD. Συνεχίζουμε λέγοντας πως όλα περνάνε από pcie bus... Είτε είναι onboard το τσιπάκι, είτε είναι μέσω pcie dedicated κάρτας. Το να βάλεις πχ μια pci express κάρτα πάνω στην μητρική σου, είναι το ίδιο με το να είχες το τσιπάκι της pciexpress κάρτας, onboard πάνω στην μητρική. Είναι το ίδιο και το επι αυτό... Βάζοντας κάποιος λοιπόν μια pci express SATA III κάρτα, απολαμβάνει NATIVE SATA III ταχύτητες, ανεξάρτητα αν το chipset της μητρικής δεν υποστηρίζει SATA III. Υπάρχουν κατασκευαστές εκεί έξω φτιάχνουν sata controllers και chipset που ίσως η κάποιες φορές είναι καλύτεροι από τα ενσωματωμένα onboard τσιπάκια των amd/intel. Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση. Έχεις 8, 10, 12 δίσκους SATA III, αλλά η μητρική σου δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει όλους, λόγω έλλειψης θυρών. (NAS Server, η άλλες περιπτώσεις). Τι κάνεις; Κατευθείαν πας και προσθέτεις μια pcie κάρτα και οι υπόλοιποι δίσκοι σου έχουν SATA III. Για την συγκεκριμένη κάρτα που παράθεσε ο φίλος συμφορουμίτης, δεν θα πω πολλά, μιας και η συγκεκριμένη κάρτα είναι φθηνή (σχετικό είναι αυτό, υπάρχουν άλλες καλύτερες και φυσικά ακριβότερες), αλλά και να την βάλει, δεν θα χάσει, ούτε θα κερδίσει, θα είναι πολύ κοντά στις επιδόσεις που θα είχε και αν διάθετε η μητρική του onboard sata iii, αν όχι καλύτερα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 ε δεν μου τη γλυτώνεις τώρα 1) Στο 40% εβαλα μπροστά το π.χ., θες να το πουμε 20? 10? Αλλα θα πρεπει να υπάρχει ενας κανονας ελαχιστης %τιμής για να μην ποσταρει οτι θελει ο καθενας σε τοπικ προσφορών. 2) http://www.amazon.co...51350953&sr=8-1 30 ευρω διαφορα εχει αυτος και χωρις τα 15 ευρω του pixmania Μην επαναλμβανεις το λαθος της διαφορας των απολυτων τιμών αλλα χρησιμοποιησε αυτο των ποσοστιαίων 35 euro διαφορά, ίδια τιμή με τα υπόλοιπα ελληνικά καταστήματα (πάει 164.5 λίρες με 23% ΦΠΑ, που είναι 205 euro πάνω κάτω) τέσπα, από την στιγμή που δεν υπάρχει κανόνας ελάχιστης % τιμής εδώ και χρόνια, η διαφορά είναι αξιόλογη ώστε να θεωρηθεί προσφορά σε latest model...
grmako Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις γνώμες σας επί του θεματός μου, και για να γίνω και πιο συγκεκριμένος παραθέτω και τη μητρική μου: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522713 Εχω τον Intel i7 920 @2.67GHz πάνω και θεώρησα πως άμα βάλω και τον μετατροπέα για 6Gb/s στο μηχάνημα πάνω, απλά θα πετάω...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 και σε sata2 σε καθημερινές εφαρμογές δεν πρόκειται να δεις διαφορά πάντως...
Vasilis 07 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Για την συγκεκριμένη κάρτα που παράθεσε ο φίλος συμφορουμίτης, δεν θα πω πολλά, μιας και η συγκεκριμένη κάρτα είναι φθηνή (σχετικό είναι αυτό, υπάρχουν άλλες καλύτερες και φυσικά ακριβότερες), αλλά και να την βάλει, δεν θα χάσει, ούτε θα κερδίσει, θα είναι πολύ κοντά στις επιδόσεις που θα είχε και αν διάθετε η μητρική του onboard sata iii, αν όχι καλύτερα... Αν και γράφεις αρκετά (και πειστικά) η τελευταία παράγραφως ακυρώνει τα όσα υποστηρίζεις πρίν. Για μένα ακόμα και τα 50 ευρώ σε μια μητρική που μου κόστισε 260 είναι πολλά. Το σύστημα είναι ήδη 3ετίας. Αντί λοιπόν να δώσω τα λίγα για σένα 50 ευρώ ( ή περισσότερα για μια πιό σοβαρή πρόταση) γιατί να μην πάρω μια μητρική που θα υποστηρίζει από μαμά sata 3 ? Δεν μιλάω στον αέρα.Ήθελα να πάρω την ASUS U3S6 http://www.amazon.co...51361502&sr=8-1 Μετά απο το αρκετό ψάξιμο που έκανα διαπίστωσα (και από εδώ την έχουν πάρει κάποια μέλη) ότι οι επιδόσεις ήταν τραγικές για υποτίθεται sata 3 σύνδεση και περισσότερο πλησιάζουν τα νούμερα του sata 2.
gtajunkie Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Τελικά θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό topic με το θέμα SSD Sata 3 σε Sata 2 μητρική. Γιατί πολλά παιδιά έχουν SATA 2 μητρικές και κάθε φορά που κάποιος ποστάρει για SSD προσφορά ξεκινάει η γνωστή συζήτηση.
Salvation81 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Προσοχη σε οτι παιρνετε απο OCZ γιατι παιζει να βαλουν λουκετο αν συνεχιστει αυτο που γινεται τωρα. Απλα το αναφερω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Προσοχη σε οτι παιρνετε απο OCZ γιατι παιζει να βαλουν λουκετο αν συνεχιστει αυτο που γινεται τωρα. Απλα το αναφερω. lolwut?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα