Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Ποσό που διαθέτουμε : 800 + (50-70)

Χρήση υπολογιστή : επεξεργασία μεγάλων αρχείων στο photoshop π.χ.100mb το καθένα

και επεξεργασία βίντεο 1080p σε Sony Vegas

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Photoshop,Sony Vegas,After effects.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι υπάρχει μία που παίζει σε 2560*1440

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Ρέθυμνο - Κρήτη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Διαφορετικά

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Από εμένα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο Όχι

Καλησπέρα παιδιά,τώρα είμαι με i5 σε MacBook Pro με ssd και 8gb ram αλλά όταν πιέζω το σύστημα στο photoshop με πανοραμικές φωτογραφίες κλατάρει λίγο.Καλά για το βίντεο ζορίζεται πολύ παραπάνω.Αν μπορείτε πείτε μου λίγο τις προτάσεις σας.Να σημειώσω επίσης ότι με ενδιαφέρει να μην βγάλει προβλήματα σταθερότητας το PC.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

-Αν θέλεις μπορέις να πάρεις κάποιον φτηνότερο ssd( σου έβαλα τον καλύτερο που υπάρχει) ή case , αν θες να κόψεις

- Για μένα δεν χρειάζεσαι κάρτα γραφικών. H HD 4000 είναι μια χαρα για αυτά τα προγράμματα. Αν πάρεις κάποια πρέπει να ανέβεις μπάτζετ και πάρε κάποια φτηνη nvidia.

+ 1 http://www.visionstu...?id=28135&cat=6 100

Συνολική τιμή 880

post-238052-0-44910600-1351328469_thumb.png

Δημοσ.

Φίλε petranthe σε ευχαριστώ για το χρόνο σου,αν κατάλαβα καλά θεωρείς πως μόνο από την θεωρητική αλλαγή σε i7 και από ssd sata II σε ssd sata III θα δω μεγάλη διαφορά στην δουλειά μου?Ρωτάω καθαρά εγκυκλοπαδικά.

Καταλαβαίνω βέβαια πως αλλιώς δουλεύει ένα laptop και αλλιώς ένας σταθερός.Για σκληρό δίσκο - αποθήκη έχω προς το παρόν.

Δημοσ.

Φίλε μου δε συγκρίνεται ο cpu που έχει το συγκεκριμένο laptop με τον 3770 . Γενικά δε συγκρίνεται το laptop με το desktop σε τίποτα πιστεύω...Θα δείς διαφορά ναι. Εγώ τουλάχιστον είδα.

Επίσης το photoshop είναι ram - killer. Για αυτό σου έβαλα 16gb.

Αν έχεις αποθήκη ακόμα καλύτερα! Μόλις γλίτωσες 100 ευρώ! Όπως είπα και πρίν μπορείς να πάρεις και μια σχετικά φτηνη nvidia καρτα για το cuda αλλα πίστεψε με διαφορές μεγάλες δε θα δείς.

Δημοσ.

Φίλε μου θεωρητικά έχω φτάσει στο maximum με τα 8bg.

Αν και πρακτικά αυτό ισχύει και το έχεις ψάξει, τα 800 ευρώ για το στήσιμο επαγγελματικής μονταζιέρας είναι κομματάκι λίγα. Περίμενε τα παιδία από εδώ θα σου προτείνουν τα κατάλληλα components.

Δημοσ.

Φίλε petranthe επιβεβαιώνεις την υποψία μου.Αποθήκη έχω αλλά θα ήθελα όταν πάρω καινούργιο μηχάνημα να μπορώ να κάνω πιο γρήγορο backup από ότι τώρα.Τώρα δε ξέρω αν γίνεται κάτι σε αυτό το θέμα και με σχετικά λίγα χρήματα.

Φίλε teokos το έχω ψάξει και το επιβεβαίωσε και το πρόγραμμα που μου είπες.Καταλαβαίνω αυτό που μου λές αλλά δεν νομίζω να μορώ να ανέβω πολύ ηψηλότερα.

Δημοσ.

1)θα χρειαστείς cuda.H διαφορά αξιζει το κοστος. http://www.youtube.com/watch?v=qZBAtlbZ5bc

2)ssd αυτόν τα 128gb είναι λιγα.Δοκιμασμένα σε video rendering http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi.html?keyphrase=samsung+830+256gb

3)Eξωτερικός για backup θα σε ταλαιπωρήσει,χρονοβόρο.

(ο χρόνος είναι χρήμα για έναν επαγγελματία)

Δημοσ.

3)Τι άλλο θα πρότεινες?Να έβαζα όλους τους σκληρούς μέσα στο κουτί?Την έχω πάθει μια φορά έτσι και κάηκε το backup μου για αυτό από τότε τα έχω έξω και τα βγάζω εκτός ρεύματος.

Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω πάντως σίγουρα τα 128 είναι οριακά για λειτουργικό μόνο και μερικά αρχεία που θα δουλεύω.

Δημοσ.

Ωραία τότε πάνε σε 256GB ssd αν δε σε φτάνει και σε μια 560ti . Αν θέλεις μπορέις να κόψεις από το case. Οι εξωτερικοί που έχεις λογικά θα είναι sata2 green. Μπορείς να τους βάλεις μέσα στο κουτί αλλά δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος. Πες μου αν θέλεις συκεκριμένα ποιούς έχεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...