atropa Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 καλησπέρα. έχω στίσει μια ιστοσελίδα για μια δισκογραφική που έχω και μιας και τα οικονομικά είναι ζόρικα το έκανα μόνος μου. όλα οκ έμαθα περί ftp έφτιαξα ένα site με το ezgenerator (τώρα μαθαίνω joomla) http://www.landmark-...s.com/home.html αυτό είναι το noobiko site μου (μέχρι πριν 2 μήνες δεν ήξερα ντιπ περί web development οπότε είμαι περήφανος σαν γύφτικο σκεπάρνι) εν αρχής σύνδεσα τα downloads κατευθείαν μέσω του προγράμματος και όλα οκ. όμως το να ανεβάζω κάθε φορά που κάνω κάποιο update στο site 1.1gb πονάει και ματώνει την 100kbps upload σύνδεση μου. αποφάσισα να κάνω ενα subdomain (downloads.landmark-recordings.com) και να βάζω τα αρχεια για download στο root folder tou ftp subdomain ώστε να μην χρειάζεται να ανεβάζω τα μεγάλα αρχεία κάθε φορά. όλα οκ. ανέβασα το αρχείο μου έφτιαξα και ενα download.php σεταρα και το download link το σύνδεσα με το σαιτ μου το τεσταρα και δουλεύει μια χαρά σε όλους τους browser εκτός του firefox. για κάποιο λόγο κατεβάζει το αρχείο οκ αλλά σε μορφή.. octet-stream και οχι σε zip όπως όλοι οι άλλοι browser. άμα αλλάξω το extension σε zip το αρχείο δουλεύει αλλά δεν είναι κατάσταση εύκολη για τον τυπικό internet user καθώς είναι για μουσική που δίνουμε free και πρέπει να δουλεύει παντού. (ο firefox έχει το 56% της κίνησης στο σαιτ οπότε είναι counter productive το αποτέλεσμα) με το προηγούμενο σεταρισμα είχα 800+ downloads σε 3 μέρες που είναι εξαιρετικός αριθμός και δε θέλω να το σαμποτάρω μιας και δεν έχω τα αρχεία για κατέβασμα εδώ και 6 ώρες ψάχνοντας να βρω λύση στο θέμα. ο κώδικας μου είναι αυτός.. > <?php $file = $_GET['file']; header ("Content-type: octet/stream"); header ("Content-disposition: attachment; filename=vibro intro_.zip;"); header("Content-Length: ".filesize($file)); readfile($file); exit; ?> και αυτο ειναι το λινκ.. με copy>paste στο address bar δουλεύει. > http://downloads.landmark-recordings.com/download.php?file=vibro intro_.zip το download ειναι εδω.. http://www.landmark-...a_number_1.html είναι απενεργοποιημένο αυτή τη στιγμή. θα εκτιμούσα μια βοήθεια απο τα τζιμάνια και τους γνώστες insomniacs! και σορρυ αν σας κούρασα αλλά είμαι το λιγότερο άσχετος.
spartakoscs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Φiλε μου γιατί δεν κάνεις ποιο απλή την ζωή σου ??? αντί για link > http://downloads.landmark-recordings.com/download.php?file=vibro%20intro_.zip γιατί δεν βάζεις link > http://downloads.landmark-recordings.com/vibro%20intro_.zip ??? έτσι θα το κατεβάζει ο άλλος απευθείας !!! Φτιάξε και ένα αρχείο index.html κενό χωρίς να έχει τίποτα και βάλτο στον φάκελο που καταλήγει το subdomain σου για να μην μπορεί ο άλλος να βλέπει τι έχεις μέσα !!! 1
atropa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 εμ.. γι'αυτο ποσταρα εδω.. ήμουνα σίγουρος οτι είναι κάτι πολύ απλό απλά λόγω ελλείψεις γνώσεων δεν πήγαινε το μυαλό μου. many thanks!
παπι Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Εφοσον ειναι mp3 δενθελει ζιπ υγ. μια χαρα σαιτ ειναι. 1
atropa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 το mp3 εδώ δεν είναι το κανονικό αρχείο ειναι δείγμα.. τα κανονικά αρχεία είναι 200 και 800mb (11 mp3 kai 11 wave files οπότε το zip είναι αναγκαίο) αντίστοιχα δε θα βόλευε να τεστάρω με τόσο μεγάλα αρχεία υγ. thnx!
spartakoscs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 εμ.. γι'αυτο ποσταρα εδω.. ήμουνα σίγουρος οτι είναι κάτι πολύ απλό απλά λόγω ελλείψεις γνώσεων δεν πήγαινε το μυαλό μου. many thanks! any time !!
defacer Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 > <?php $file = $_GET['file']; header ("Content-type: octet/stream"); header ("Content-disposition: attachment; filename=vibro intro_.zip;"); header("Content-Length: ".filesize($file)); readfile($file); exit; ?> Δεν έχεις σωστή σύνταξη στο Content-Disposition (by the way όλοι οι headers θεωρητικά πρέπει να γράφονται με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα κάθε λέξης) και γι' αυτό ο Firefox (θεωρητικά καλά κάνει και) αποκόπτει το όνομα μετά το πρώτο space. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσεις διπλά εισαγωγικά: > header ('Content-disposition: attachment; filename="vibro intro_.zip";'); (έβαλα το header σε μονά εισαγωγικά για να μη μπερδευτούμε) Επίσης το media type που έχεις δεν είναι σωστό, το σωστό είναι application/octet-stream (ή application/zip αν είναι zip). Φiλε μου γιατί δεν κάνεις ποιο απλή την ζωή σου ??? έτσι θα το κατεβάζει ο άλλος απευθείας !!! Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι, όπως έτσι δε χρειάζεται να είναι όλα τα αρχεία πεταμένα στο root μπορείς να ελέγχεις ποιός μπορεί και ποιός δε μπορεί να κατεβάσει τα αρχεία μπορείς να κρατάς εκτενή logs, στατιστικά κλπ Όλα αυτά δε γίνονται καλά ή και καθόλου αν έχεις απευθείας download links.
atropa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 ναι ήταν όντως λάθος ο κώδικας. πάραυτα η λύση του spartakoscs ήταν αυτό που έψαχνα γιατί θέλω άμεσο download απο όποιον θέλει το αρχείο. logs έχω αναλυτικά απο τον host server. thanks!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα