akpe Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Χελόου, Ετοιμάζομαι να αγοράσω νέο σύστημα μέσα στον Νοέμβριο, κυρίως για gaming (BF3, GTA IV, Skyrim κ.λπ.) αναπαραγωγή ταινιών μέσω XBMC και επεξεργασία ήχου/εικόνας. Μιας και έχω καιρό να ψαχτώ (από πριν ακριβώς ένα χρόνο όπου τελικά δεν αγόρασα τίποτε) θεωρώ πως είμαι αρκετά σκράπας αλλά δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο να σκίζομαι σε reviews. Θα ήθελα την γνώμη σας για τις επιλογές μου μέχρι τώρα. Δεν έχω συγκεκριμένο budget αλλά γενικώς δεν θα έδινα πάνω από €1500. Τα κομμάτια θα τα αγοράσω από διάφορα καταστήματα εντός της Αττικής και το μηχάνημα θα το στήσω με κολλητό. Ξεκινάω με το κουτί, Corsair 600T μαζί με τροφοδοτικό Corsair TX650Μ Modular 80 ή κάποιο άλλο στα 650W κατά προτίμηση modular.. Στα βασικά χαρακτηριστικά έχω καταλήξει σε μητρική MSI Z77A-GD65, επεξεργαστή Core i5 3570k και μνήμες Corsair Vengeance DDR3 8GB 1600MHz. Μέχρι εκεί είμαι στα ~€800. Με μια GTX660 (non-TI) ανεβαίνω στο χιλιάρικο και κάτι ψιλά. Σκέφτηκα για λίγο και i7 3770 αλλά μάλλον είναι overkill, μπορώ να αναβαθμίσω στο μέλλον άλλωστε. Βάλτε μέσα και ένα UPS που να μπορεί να με καλύψει ίσα ίσα για να κάνω κανονικό shutdown. Ένα της τάξης των 650VA φαντάζομαι θα μου αρκεί, σωστά; Να υπολογίζω κανένα 100ρικο ακόμα; Σκέφτομαι επίσης την περίπτωση του Corsair H100 (μπαίνει άνετα στο 600Τ σε push config) αν ρίξω o/c. Αλλά μάλλον θα το αφήσω για μελλοντική αναβάθμιση και θα δώσω το 100ρικο αλλού. Οθόνη μένω με αυτήν που είμαι τώρα (Samsung P2270, 1920x1080) με σκέψη για μετάβαση σε IPS στο μέλλον. Πληκτρολόγιο/ποντίκι είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος με τα G19/G9. Μαζί με σχόλια για τα παραπάνω θα ήθελα επίσης προτάσεις για: 1) SSD 120GB 2) Σκληρούς δίσκους (θέλω 2x1ΤΒ) Ευχαριστώ προκαταβολικά!
XMorsX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Οι επιλογες σου με βρισκουν συμφωνο. Μπορεις να δεις εναλλακτικα απο μνημες τις G.Skill Sniper 8GB CL9 1866MHz για μια μικρη ωθηση στις επιδοσεις στα games αν δεν εχουν μεγαλη διαφορα τιμης απο τις Corsair. O i7 όντως ειναι περιττος. Απο SSD παρε εναν Samsung 830 128GB Desktop Kit και απο hdd παρε 2x WD Caviar Black 1TB. RAM: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25153&cat=4&sub=0&pmanuf=1103&sort=undefined&step=3 SSD: http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=24435&catid=304 HDD: http://www.skroutz.gr/s/257361/Western-Digital-Caviar-Black-1TB.html
ninos30 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Όπου το γράφεις και σε παίρνω χαμπάρι θα έρχομαι από κάτω να στο λέω ώσπου να το σταματήσεις... Και να ξέρεις δεν θα συνεχίζω την αντιπαράθεση... Δεν θα δει καμιά διαφορά στις επιδόσεις με 1866αρες μνήμες Μην βάζεις τον κόσμο να ξοδεύει τζάμπα χρήματα. Μνημούλες ωραίες και φθηνές: http://www.skroutz.g...8GBRL-4Gx2.html @akpe Κάποιες μικρές παρατηρήσεις. - Κουτι -> Κουτάρα. Αν σου αρέσει κιόλας αισθητικά, όρμα - PSU -> Κακή αγορά το TX-m. Είναι εντελώς μούφα modular. Δύο PCIeX κι δύο Molex έχει ως αποσπώμενα. Click me. Χτύπα αυτό που από πίσω είναι και η Seasonic Antec 620 HCG m. Ακόμα καλύτερα αυτό: ΤΤ Toughpower ΧΤ 775m - CPU. Μια χαρά θα σε καλύψει και ο 3570K αφού η χρήση δεν είναι καθαρά επαγγελματική - ΜΒ. Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά βρίσκεις φθηνότερα την ίδιας κλάσης GB Z77X-UD3h - RAM: Τα είπα παραπάνω - GPU: Αν μπορείς να πας στην Ti, κάντο - Cooler: Κακή επιλογή η Η100. Tooooooooo much γιαυτά που σκέφτεσαι. Thermalright TS 120 και είσαι φίνα. Αν επιμένεις σε υδρόψυξη Antec Kuhler 620. Απόδοση κάπου ανάμεσα Η70 και Η80 - Δίσκους: Αν μπορείς να πας στους Black με 5 χρόνια εγγύηση κάντο. Αλλιώς πάνε στους Hitachi-IBΜ με 3 χρόνια. Ξέχνα οτιδήποτε έχει να κάνει με 5400 - SSDs: Οι γνωστές λύσεις: Verex4, Intel 520, Samsung 830/840 Pro (όχι απλός 840), Crucial M4 - UPS: Καλά το σκέφτεσαι... 1
XMorsX Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δεν ειναι οτι δε θελω να σε πιστεψω, αλλα τοσες μετρησεις κανανε σε παιχνιδια στην Anandtech και δειξαν οτι μετρανε μεχρι 1866MHz. Γιατι διαφωνεις τοσο καθετα? 1
rounsmith Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Σε καθημερινή χρήση και αν δεν κάνεις όλη μέρα benchmark δεν θα δεις διαφορά. οι χαοτικές διαφορές είναι από τα 1600 και κάτω.
XMorsX Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Σε καθημερινή χρήση και αν δεν κάνεις όλη μέρα benchmark δεν θα δεις διαφορά. οι χαοτικές διαφορές είναι από τα 1600 και κάτω. Για να μη μιλαμε στον αερα, δες μονος σου http://www.anandtech...-with-gskill/14 και κρινε. Ο αρθρογραφος παντως καταληγει οτι οι 1866MHz μνημες ειναι καλη αγορα για τους Ivy Bridge, εφόσων εχεις ενεργοποιησει το extreme memory profile. Δε μιλαω για χαοτικες διαφορες, απλα υποστηριζω οτι δεν ειναι πεταμενα χρηματα.
ninos30 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δεν ειναι οτι δε θελω να σε πιστεψω, αλλα τοσες μετρησεις κανανε σε παιχνιδια στην Anandtech και δειξαν οτι μετρανε μεχρι 1866MHz. Γιατι διαφωνεις τοσο καθετα? Αν και είπα ότι δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση θα στο πω για μία μόνο φορά. Γιατί η αύξηση της τάξης του 2-5%* σε per, σημαίνει 0.5-2 σε fps*, κάτι που ΔΕΝ είναι αντιληπτό στο μάτι επ' ουδενί! και δεν δικαιολογεί ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ την αύξηση κόστους της τάξεως του 46% (55vs37, 18 ευρώ με άλλα λόγια). Αντιληπτών? * Τα νούμερα από το review των G.Skills του Anandtech.... Μην γινόμαστε φερέφωνα των review/reviewers. Να τα διαβάζουμε και να απομυζούμε οτιδήποτε θετικό έχουν να μας δείξουν. Το Anandtech είναι ένα από τα σοβαρότερα site τεχνολογίας, αλλά στον Αμερικάνο που πληρώνει με κάθε PC του 2 χρόνια on-site υποστήριξη άλλα 500 δολάρια, δεν τον ενδιαφέρει αν η 1866αρα μνήμη κάνει και 20 δολάρια παραπάνω. Εδώ τα 18 ευρώ πονάνε... 1
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 +1 στον nino30 με παρενθεση στην υδροψυξη αν βρεις καλη τιμη για Η80 προχωρα, προσωπικα πολυ ευχαριστημενος. Βεβαια εγω την ειχα παρει 110 ευρω και απο οτι κοιταξα τη βρισκεις γυρω στα 95. Φυσικα η επιλογη ειναι δικη σου.
XMorsX Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Αν και είπα ότι δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση θα στο πω για μία μόνο φορά. Γιατί η αύξηση της τάξης του 2-5%* σε per, σημαίνει 0.5-2 σε fps*, κάτι που ΔΕΝ είναι αντιληπτό στο μάτι επ' ουδενί! και δεν δικαιολογεί ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ την αύξηση κόστους της τάξεως του 46% (55vs37, 18 ευρώ με άλλα λόγια). Αντιληπτών? * Τα νούμερα από το review των G.Skills του Anandtech.... Οκ νινο με επεισες και χαιρομαι που αφιερωσες χρονο να μου εξηγησεις το συλλογισμο σου.
ninos30 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Στα είπα και στο PM στα λέω και εδώ. Χαίρομαι πάρα πολύ που είσαι ανοιχτόμυαλος. Το σοφότερο ρητό για εμάς τους Κομπουτεράδες: "Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα" Να δεις εγώ τι *μπιπ* έτρωγα από τους γνώστες ώσπου να μάθω να διαβάζω πέντε πράγματα πίσω από τις λέξεις . Κι ακόμα πόσα αραδιάζω... 2
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Σε καθημερινή χρήση και αν δεν κάνεις όλη μέρα benchmark δεν θα δεις διαφορά. οι χαοτικές διαφορές είναι από τα 1600 και κάτω. Ούτε αυτό ισχύει φίλε rouunmsith. Aπό τα 1333 στα 1600 έχεις 0.4 frames απώλεια. Βασικά πραγματική διαφορά στις μνήμες δεν υπάρχει ούτε καν μεταξύ ddr2 και ddr3. Αν θες την γνώμη μου η αλλαγή από ddr2 σε ddr3 έγινε κυρίως για να πουληθούνε νές μητρικές και να μειωθεί η κατανάλωση των μνημών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα