Προς το περιεχόμενο

iPhone 5: έρχεται στις 2 Νοεμβρίου με ...i-φονικές τιμές

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ήξερα οτι έχεις πειραγμένο χιουντάι! :P

Σου είπα πως γελάω' date=' αλλα απλά δεν πάω να τους πω "ρε τι καραγκιοζιλίκια ειναι αυτα;"! Ειμαι διακριτικός.[/quote']

Seicento έχω.πλάκα σε κάνω

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν πουλάς ένα προϊόν που αξίζει 200 ευρώ για να το κατασκευάσεις (Τιμές της apple)

Το τελικό κόστος οποιουδήποτε καταναλωτικού προϊόντος, δεν υπολογίζεται μόνο από το κόστος αγοράς των υλικών κατασκευής και την αμοιβή αυτών που θα τα συναρμολογήσουν. Στο τελικό κόστος, επιβάλλεται να συνυπολογιστούν αμέτρητοι ακόμα παράγοντες (π.χ. έρευνα και εξέλιξη, design, διαφήμιση, δοκιμές σωστής λειτουργίας πριν διατεθεί στην αγορά, δημιουργία εφαρμογών οι οποίες θα το καθιστούν λειτουργικό...μια ατέλειωτη λίστα, η οποία περιλαμβάνει ακόμα και την επιλογή της συσκευασίας και της ...φωτογραφίας που θα έχει αυτή στην πρόσοψη!) εκ των οποίων κανένας δεν είναι δωρεάν. Είσαι βέβαιος 100%, ότι στο ποσό που αναφέρεις (ή, που αναφέρει η ίδια η apple, αν θέλεις) έχουν συνυπολογιστεί όλα τα παραπάνω; Εγώ δεν είμαι πάντως (όπως δε μπορείς πρακτικά να είσαι ούτε εσύ, ούτε οποιοσδήποτε δεν είναι ...στέλεχος της apple.)

και το πουλάς 750 ευρώ τότε ναι είσαι κλέφτης.

Πλεονέκτης, για κάποιους - όχι για 'μένα - μπορεί να είσαι. Αισχροκερδής, πιθανόν να είσαι, αν και ο όρος είναι μάλλον αδόκιμος, όσο αναφερόμαστε σε είδη «μη απαραίτητα». Φαντασμένος και «εκτός πραγματικότητας της αγοράς», ίσως να είσαι (αν και πάλι, οι πωλήσεις των προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας, έχουν αποδείξει ότι μόνο «εκτός πραγματικότητας» δεν είναι.) Χίλια δυο μπορεί να είσαι, αλλά «κλέφτης» δεν είσαι σε καμία περίπτωση. Δεν έκλεψες κανενός την περιουσία. Κατασκεύασες και διέθεσες προς κατανάλωση ένα ακριβό προϊόν - πράγμα το οποίο μόνο επιλήψιμο δεν είναι, εφόσον έχουμε ελεύθερη αγορά - το οποίο, όποιος θέλει και μπορεί, το αγοράζει. Αν αυτό στο δικό σου μυαλό ερμηνεύεται ως κλοπή, σου χρειάζονται όλα τα λεξικά του κόσμου και μάλιστα άμεσα...

Όταν στοιβάζεις σε ένα εργοστάσιο 5Χ5 1000 Κινέζους και τους βάζεις να δουλεύουν και να μην σηκώνουν κεφάλι πιέζοντας τους να βγάλουν περισσότερη παραγωγή και δίνοντάς τους ψίχουλα για μεροκάματο τότε σίγουρα είσαι κλέφτης να μην πω τίποτα χειρότερο.

Αυτό που είσαι «σίγουρα», λέγεται «καπιταλιστής» και όχι «κλέφτης». Δε μένω στο αν είναι καλό ή κακό το να είναι κάποιος καπιταλιστής, μένω στην επιλογή χρήσης 100% αδόκιμων όρων.

Όσο για τους «χίλιους, στοιβαγμένους στο 5Χ5, αμειβόμενους με ψίχουλα Κινέζους», συμφωνώ απόλυτα. Θεωρώ δεδομένο πέραν πάσης αμφιβολίας δε, ότι εφόσον νοιάζεσαι γι' αυτούς, δεν έχεις αγοράσει ποτέ, ούτε ένα προϊόν nike, ή asics (δύο μόνο, από τα εκατοντάδες παραδείγματα), καθώς και ότι καταφέρεσαι με το ίδιο πάθος και εναντίον αυτών των εταιρειών.

Τέλος είσαι κλέφτης όταν πουλάς όμοια αν όχι κατώτερα προϊόντα στην διπλάσια τιμή βλέπε Gallaxy ΙΙΙ

Το θέμα με τον αδόκιμο όρο, το εξαντλήσαμε φαντάζομαι...

...μιλώντας όμως καθαρά για απτή ποιότητα κατασκευής, επιλογή υλικών και «αίσθησης στο χέρι» όταν κρατάς το iPhone και το Galaxy, η διαφορά είναι μεγαλύτερη απ' ότι αυτή της μέρας με τη νύχτα. Ούτε καν «παραπλήσια» δε μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς.

Αν τώρα, αναφέρεσαι σε διαφορές λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών, αυτές εμπίπτουν αποκλειστικά στην υποκειμενική κρίση και τις ανάγκες των χρηστών, οπότε δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αντικειμενικά «ανώτερα» ή «κατώτερα» χαρακτηριστικά.

Για την astron martin αν έχεις χρήματα να την πάρεις ακόμη και αν σε κλέβουν δεν σε ενδιαφέρει έχεις πολύ χρήμα να φάνε και οι κότες..

Ποιος σου είπε ότι, αν κάποιος έχει πολύ χρήμα, δεν ενδιαφέρεται αν τον κλέβουν;;; Όσο για το συγκεκριμένο παράδειγμα που παρέθεσα: Σύγκρινε την τιμή μιας Aston Martin μ' εκείνη ενός όχι και τόσο «πρεστιζάτου»,αλλά παρ' όλα αυτά αξιόλογου, μέσου σπορ αυτοκινήτου και, στη συνέχεια, την τιμή του iPhone μ' εκείνη ενός όχι τόσο «πρεστιζάτου», αλλά παρ' όλα αυτά αξιόλογου μέσου smartphone. Θα διαπιστώσεις ότι οι διαφορές τιμών σε αμφότερες τις περιπτώσεις, είναι αναλογικά αντίστοιχες.

Κανείς δεν είπε πως το iphone δεν είναι ένα καλό κινητό και ποιοτικό.Αλλά η πλεονεξία της apple για να αυξήσει τα κέρδη της έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο..

Το ξέρεις ότι η Vacheron Constantin, την οποία ανέφερα στο προηγούμενο post μου, δεν είναι ο απολύτως καλύτερος - με αντικειμενικά κριτήρια - κατασκευαστής ρολογιών, έτσι; Είναι όμως ένας από τους δύο τρεις ακριβότερους. Ούτε απευθύνεται στο μέσο καταναλωτή, ούτε υποστήριξε ποτέ κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι, με τα χρήματα που ζητάει για ένα από τα prestige μοντέλα της, αγοράζεις άνετα ακόμα και αυτοκίνητο, μεταφράζεται ως «πλεονεξία»; Να κάνουμε ένα διάβημα στους Ελβετούς να την κλείσουν τότε...

...Α! Ο στόχος για όλο και μεγαλύτερα κέρδη, αποτελεί τη βασικότερη ίσως «αρχή» κάθε, μα κάθε εταιρείας. Οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς, δεν το απαγορεύουν αυτό - αντιθέτως, σχεδόν το επιβάλλουν - και, καλώς ή κακώς, τέτοια αγορά έχουμε: Μπορώ; Το αγοράζω. Δε μπορώ; Αγοράζω κάτι οικονομικότερο. Τόσο απλά...

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 4

απλά ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ

μαγκιά της που ασχολούμαστε μαζί της

η αλήθεια είναι ότι το 4S κάνει άνετα τη δουλειά του όπως και το 3GS βεβαίως βεβαίως

Και τζαμπα να μου το δινανε δεν θα το επαιρνα με τιποτα ποσο μαλλον να το πληρωσω, τι να το κανω ενα κλειδωμενο τηλεφωνο που θα μου υποδειξει ποιον παροχο να βαλω χωρις να μου δινει τη δυνατοτητα να επειλεξω εγω, και τις κλειστες επικοινωνιες που εχει και να χρειαζεται να το κανω jailbreak.

• Like 1

Και τζαμπα να μου το δινανε δεν θα το επαιρνα με τιποτα ποσο μαλλον να το πληρωσω, τι να το κανω ενα κλειδωμενο τηλεφωνο που θα μου υποδειξει ποιον παροχο να βαλω χωρις να μου δινει τη δυνατοτητα να επειλεξω εγω, και τις κλειστες επικοινωνιες που εχει και να χρειαζεται να το κανω jailbreak.

Μια χαρά τα λές εκτός ότι δεν θα το έπαιρνες άμα στο έδιναν τσάμπα. Πιστεύω και εγώ θα το έπαιρνες.. και θα το πουλούσες για 500€ σε κάποια παιδιά εδώ μέσα..

Γιατι ειναι μπουρτζοβλαχος :)

Sent from my iPhone using Insomnia

φαίνεται από την υπογραφή σου και το avatar ότι εσύ δεν είσαι.. :rolleyes:

Μην παρεξηγήσαι κάνουμε λιγο πλάκα, καλή καρδιά έχω να πω αλλα ας λείπουν οι άστοχοι χαρακτηρισμοί για άλλα μέλη του forum :)

Φιλικά.

Μια χαρά τα λές εκτός ότι δεν θα το έπαιρνες άμα στο έδιναν τσάμπα. Πιστεύω και εγώ θα το έπαιρνες.. και θα το πουλούσες για 500€ σε κάποια παιδιά εδώ μέσα..

φαίνεται από την υπογραφή σου και το avatar ότι εσύ δεν είσαι.. :rolleyes:

Μην παρεξηγήσαι κάνουμε λιγο πλάκα, καλή καρδιά έχω να πω αλλα ας λείπουν οι άστοχοι χαρακτηρισμοί για άλλα μέλη του forum :)

Φιλικά.

Το nick του ειναι ανοιξε λιγο τα ματια σου να δεις δεν ειναι κακο αμεσως να κραξεις.

Off topic (μα τελείως λέμε):

Πάντως, για να είμαστε και σωστοί, το να δηλώνει κάποιος είτε στο nickname του είτε όπου αλλού το ότι είναι "
μπουρτζόβλαχος
"
(τον τόνο τον έβαλα με δικιά μου πρωτοβουλία)
,
δεν
είναι ούτε αστείο
ούτε καν αυτοσαρκασμός
. Είναι αντίστοιχο με το να έλεγε π.χ. "Ρώσος", "Γύφτος", "Κρητικός" κλπ.

Αντιθέτως όμως, αν κάποιος πει σε κάποιον άλλον
(π.χ. σαν απάντηση σε κάτι που ο άλλος ρώταγε)
:

"(το κάνει αυτό) γιατί είναι μπουρτζόβλαχος (Ρώσος, Γύφτος, Κρητικός κλπ)."

τότε πλέον, χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό με προσβλητική διάθεση, ανεξάρτητα με το αν από μόνος του ο χαρακτηρισμός δεν είναι προσβολή.

Π.χ. ούτε ο όρος "ομοφυλόφιλος" είναι ακατάλληλος ή προσβλητικός. Μπορεί όποιος θέλει να τον επικαλεστεί παντελώς ελεύθερα. Ωστόσο, αν γυρίσει κάποιος και πει "Άντε ρε ομοφυλόφιλε!"
(ή κάτι παρόμοιο)
ουσιαστικά μετρά ως προσβολή δεδομένης της προφανής τάσης αρνητικού χαρακτηρισμού αυτού που το είπε.

Επειδή όμως
, στην συγκεκριμένη περίπτωση, όλο αυτό ειπώθηκε με ένα ολοστρόγγυλο
smile
(
:)
) στο τέλος, αυτομάτως τουμπάρει όλη η σημασία της έκφρασης σε καθαρά χιουμοριστικής πρόθεσης....
  • Like 1

Το πιο τραγικό δεν είναι η τιμή του στην Ελλάδα, αλλά οι επιδοτήσεις μεγέθους 50-100 ευρώ για 24μηνα :P

Το πιο τραγικο ειναι που ακομα δεν μπορουμε να το αγορασουμε, αλλα αυτες ειναι οι συνεπειες του να ειμαστε πολιτες τριτοκοσμικης χωρας

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...