Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα... έχω τα ηχεία trust sound force 5.1 και σε λίγο καιρό τα LOGITECH X-530 ή τα LOGITECH Z506... έχω την onboard κάρτα ήχου με motherboard asus P5B-SE και σκέφτομαι να βάλω την creative sound blaster audigy 2 zs που την βρήκα μεταχειρισμένη στα 30 ευρώ... αξίζει?θα δω κάποια διαφορά?

• Like 1
Δημοσ.

Όχι. Έχω μια audigy 4 και δε μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω διαφορά με την on-board της μητρικής (αντίστοιχη με τη δική σου) με τα Logitech X-540.

Στην τελική, αν δε μείνεις ευχαριστημένος για κάποιον λόγο, την αγοράζεις αργότερα.

Δημοσ.

Αν έχεις windows 7 πάρε κάποια x-fi (εκτός xtreme audio) αλλιώς θα έχεις ένα σωρο προβλήματα με τους drivers της creative. Με αυτά τα ηχεία όμως δε θα δεις μεγάλες διαφορές από onboard πλήν κλασικά του EAX/CMSS3D όπου αυτό υποστηρίζεται.

Δημοσ.

Παρε μια ASUS Xonar DS (PCI) ή DSX (PCI-E) αν ειναι να παρεις νεα καρτα με υποστηριξη 7.1 και εφοσον δεν θελεις να δωσεις πολλα.

30 ευρω στην Audigy 2 ZS ειναι πολλα για παλια και μεταχειρισμενη καρτα.

Δημοσ.

Εγω μια audigy 2 zs την ειχα δωσει πριν αρκετο καιρο15 ευρω σε καποιον συμφορουμιτη..Οπότε 30 τα θεωρω πολλά.. Επίσης προσωπικά θεωρω ότι είναι τελειως τσαμπα λεφτα το να αγορασεις καρτα ηχου εκτός απο ελαχιστες περιπτωσεις..

Αυτες ειναι: 1) Εχεις τρελα με τον ηχο + πολύ καλα ηχεια

2) δεν εχεις τρελα αλλα εχεις πολύ καλα ηχεια οποτε λες ας μη πανε χαμενα..

3) εχεις καποιο προβλημα με ενσωματωμενη είτε στο να μη δουλευει είτε να ακους παρασιτα κλπ

*Πολυ καλά ηχεια που να χρειαζονται μια καλη καρτα ηχου είναι ακριβα και σιγουρα όχι της ταξης των 70-80 ευρω για εξακαναλο σετ..

• Like 1
Δημοσ.

Εγω μια audigy 2 zs την ειχα δωσει πριν αρκετο καιρο15 ευρω σε καποιον συμφορουμιτη..Οπότε 30 τα θεωρω πολλά.. Επίσης προσωπικά θεωρω ότι είναι τελειως τσαμπα λεφτα το να αγορασεις καρτα ηχου εκτός απο ελαχιστες περιπτωσεις..

Αυτες ειναι: 1) Εχεις τρελα με τον ηχο + πολύ καλα ηχεια

2) δεν εχεις τρελα αλλα εχεις πολύ καλα ηχεια οποτε λες ας μη πανε χαμενα..

3) εχεις καποιο προβλημα με ενσωματωμενη είτε στο να μη δουλευει είτε να ακους παρασιτα κλπ

*Πολυ καλά ηχεια που να χρειαζονται μια καλη καρτα ηχου είναι ακριβα και σιγουρα όχι της ταξης των 70-80 ευρω για εξακαναλο σετ..

+πολλά

Δημοσ.

ευχαριστώ για της απαντήσεις αλλά με αυτά που μου είπατε άρχισα να σκευάζομαι τα z906...

Δημοσ.

ευχαριστώ για της απαντήσεις αλλά με αυτά που μου είπατε άρχισα να σκευάζομαι τα z906...

Ηχεία που έχουν Spdif, δηλαδή οπτική ή ομοαξονικό ή και τα δύο μαζί, έχουν αποκωδικοποιητή. Με λίγα λόγια δεν σε ενδιαφέρει σε αυτήν την περίπτωση η κάρτα ήχου. Όποια και να πάρεις ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις, καθώς η αποκωδικοποίηση γίνεται στο σύστημα των ηχείων, η κάρτα απλά στέλνει ένα πακέτο σήματος.

Τα edifier που δείχνει ο φίλος από πάνω φαίνονται καλύτερα για μουσική. Για ταινίες όμως, το 5.1 όπως και να έχει είναι πιο σωστή λύση.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ακριβότερα από τα Z906 και φυσικά καλύτερα.

Επίσης μην ξεχνάμε το άριστο after sales της Logitech.

Δημοσ.

εγώ βασικά σκεφτόμουν για κάρτα ήχου διότι και ταινίες όταν βλέπω δεν μου βγάζει σωστά τον ήχο δεν ακούγονται καλά τα πίσω ηχεία και το subwoofer χρειάζεται ρυθμίσεις για να παίξει...

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό που λές ότι με οπτική είσοδο δεν έχει σημασία η κάρτα ήχου. Ναι ο ήχος φεύγει χωρίς μετατροπές και αναλύεται στον ενισχυτή, αλλά μόνο αν είναι σε μορφή που αναγνωρίζει ο ενισχυτής, Dolby η DTS κατά κανόνα. Η πλειοψηφία των υπολογιστών και των καρτών ήχου ΔΕΝ βγάζει πολυκάναλο ήχο από τις ψηφιακές εξόδους, συνήθως τιποτα ή απλά stereo.

Για να δεις ταινίες κανένα πρόβλημα, ο ήχος είναι ήδη κωδικοποιημένος οπότε φτάνει στον ενισχυτή και αναλύεται σε κανάλια.

Για να παίξεις παιχνίδια, κανένα ή σχεδόν κανένα δεν έχει υποστήριξη για Dolby ή DTS, όλα βγάζουν αναλογικά κανάλια ήχου. Οπότε για να ακούσεις πολυφωνικό ήχο σε παιχνίδια χρειάζεσαι είτε αναλογικές συνδέσεις ή κάποιο πρόγραμμα που να μετατρέπει τον ήχο π.χ σε Dolby live. Κάποιες από τις κάρτες ήχου έχουν αυτό το χαρακτηριστικό π.χ οι Xifi και οι Xonar αλλά θα πρέπει να διαβάσεις τα χαρακτηρηστικά της κάρτας.

• Like 1
Δημοσ.

στο HTPC μου, με την ASUS XONAR DG, εχω ακουσει μια μικρηηη διαφορα σε ενταση, οπως προειπωθηκε, αλλα και σε αποδοση χαμηλων.. στα Χ-540 μου. αλλα γενικα, για να ακουσεις σοβαρες διαφορες απο καρτες ηχου, θες ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ηχεια!

εγω θεωρω πως, ουτε καν τα EDIFIER, ουτε καν τα Z-5500 δεν παιζουν σε αυτη τη κατηγορια...!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...