Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας κάνω την πρακτική μου και μου έχουν ανάθεση σαν εργασία να δοκιμάσω διάφορα firewall για να δούμε ποιο καλύπτει τις ανάγκες μας.

Υπάρχει εγκατεστημένο firewall (το ipcop) το όποιο δεν προβλέπετε να το συνδέσουμε, προσπάθησα να εγκαταστήσω το clearos όμως έχω θέμα με τις διασυνδέσεις. Στην ουσία πρέπει να το συνδέσω στο Lan μας και δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό έχετε καμία ιδέα; Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Ανοιγεις μεγαλο κομματι φιλε μου

καταρχας κατσε και γραψε σε ενα χαρτι τι θες να κανει το Firewall δηλαδη αν θες να ανοιγεις πορτες πχ προς τα εξω , αν θες να εχεις πραγματικες ip's - αν θες να κανεις port redirection αν θα εχεις και καποιο proxy αν θα κοβεις διαφορα ads αν θα εχει αυτο το firewall dns forwarding zones κλπ διοτι το για να στησεις ενα firewall καταρχας πρεπει να ξερεις τι θες να κανεις μετα θα σε συμβουλευα για αρχη να παρεις ενα Mikrotik rb-450g που ειπαρχει αρκετη βοηθεια στο wiki της mikrotik και στο φορουμ μην μπλεκεις με linux η πηγαινε σε καποιο cisco αν αντεχει η τσεπη σου . Δες τι θες να κανεις και εδω ειμαι οπως πιστευω και αλλοι φιλοι απο το φορουμ εδω.

Δημοσ.

Λοιπόν είμαι αρχάριος σε αυτό το θέμα και συγγνώμη για καμία κοτσανα που θα πετάξω έχω μπερδευτεί πολύ για να σας πω την αλήθεια!! Μου έχουν αναθέσει αυτήν την εργασία να δοκιμάσω διαφορετικά firewall open source (ξεχωριστό μηχάνημα μονό το firewall). Προσπάθησα να εγκαταστήσω το clear os είχα πρόβλημα όμως με τις διασυνδέσεις δεν κατάφερα να το ρυθμίσω, μου ζητούσε σύνδεση στο σερβερ , external ip , αυτά λογικά δεν μπορώ να τα συνδέσω γιατί υπάρχει ήδη εγκατεστημένο firewall το όποιο δεν μπορούμε να το ξεσυνδεσουμε. Υπάρχει κανένας τρόπος να τα δοκιμάσω κάπως εικονικά; * Όσα περισσότερα μπορεί να κάνει το firewall όφελος είναι μου είχε πει ο προϊστάμενος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...