achilles_g_ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Ποιο socket θα έχει περισσότερο μέλλον; Η επόμενη γενιά trinity θα υποστηρίζει το fm2, με το am3+ τι γίνεται;
sobi1984 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 γνωμη μου μην σκεφτεσαι το μελλον οταν αυτο περνα τα 2 χρονια γιατι οτι σκεψη και να κανεις μπορει να ειναι ακυρη γιατι δεν ξερεις πως αντιδρουν οι εταιριες στην αγορα...και την εννοω βλεπε σοκετ 1155 .πολλοι φτιαχνουν συστημα για την αναβαθμισημοτητα σε κανα διχρονο...ποιος τους εγγυαται οτι θα βρισκουν επεξεργαστες 1155 σε 2 χρονια καινουργιους οταν η ιντελ εχει ανακοινωσει νεο σοκετ? οποτε γνωμη μου ειναι να παιξεις μπαλα σε οποιο σοκετ θες και να εισαι σιγουρος οτι επεξεργαστικα δεν θα εισαι πισω σε 2 χρονια τοσο ωστε να θες επειγοντως αλλαγη. αυτα ελπιζω να βοηθησα
ninos30 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Καταρχάς απ' ότι φαίνεται τελικά, και ο επόμενος Bulldozer, ο Steamroller, θα κάθεται πάνω σε ΑΜ3+ socket, παρ' ότι όλοι λέγαν για κάτι διαφορετικό. Ενδεικτικά. Αν τα τωρινά chipsets θα τους υποστηρίζουν αυτή είναι μια άλλη κουβέντα, αφού στα χαρτιά έχουν πει και για DDR4. Εγώ θα πω πως όχι. Ή τελος πάντων με περιορισμούς. Αν κατευθυνθείς προς τα εκεί μην πάρεις τίποτα λιγότερο από FX990 chipset. Από την άλλη το FM2, έχει ανακοινωθεί πως θα είναι το standard για πολλά χρόνια ακόμα. Αλλά το να συγκρίνεις δύο τόσο ανόμοιες πλατφόρμες είναι ατυχές. Δεν είναι ανταγωνιστικοί οι επεξεργαστές μεταξύ τους. Πρέπει να αποφασίσει που θα πας αναλόγως με τις ανάγκες σου.
achilles_g_ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απλά έχω βγάλει εκτός την intel και είμαι ανάμεσα σε fx και trinity. Κι επειδή αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση δεν με βλέπω σύντομα να ξανααλλάζω υπολογιστή προσπαθώ να κάνω την καλύτερη επιλογή όσον αφορά και το μέλλον, όσο μπορούμε να το λέμε αυτό σε προϊόντα τεχνολογίας.
baskon Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 γνωμη μου μην σκεφτεσαι το μελλον οταν αυτο περνα τα 2 χρονια γιατι οτι σκεψη και να κανεις μπορει να ειναι ακυρη γιατι δεν ξερεις πως αντιδρουν οι εταιριες στην αγορα...και την εννοω βλεπε σοκετ 1155 .πολλοι φτιαχνουν συστημα για την αναβαθμισημοτητα σε κανα διχρονο...ποιος τους εγγυαται οτι θα βρισκουν επεξεργαστες 1155 σε 2 χρονια καινουργιους οταν η ιντελ εχει ανακοινωσει νεο σοκετ? Η σκεψη για μελλοντικές αναβαθμισεις για μένα έχει καποιο νόημα όταν αυτη τη στιγμη δεν εχεις πολλά χρηματα οπότε θα πας σε κάτι αδυναμο(πχ celeron g530) αλλά κατα βαθος θες ενα πολυ δυνατο μηχανημα..Σε αυτη την περιπτωση κοιτας και την αναβαθμισιμοτητα μιας και αν τσιμπησεις εναν ivy bridge σε 2 χρονια μεταχειρισμενο ,η διαφορα σε σχεση με τον g530 Θα ειναι... Και δε θα χρειαστει να ξαναδωσεις χρημα για μητρικη,μνημες κλπ.. Οσοι εχουν χρημα δε νομιζω να τους απασχολει ,οπως δεν απασχολει και οσους απλως θελουν ενα Pc για Office,internet και διαφορα προγραμματακια.. Το τι εγινε πάντως με τους Fusion δειχνει οτι τα συγκεκριμενα socket εχουν περιορισμενες δυνατοτητες αναβαθμισης σε σχεση με κατι σε Am3 ,1155 Κλπ.. Που ειναι η παλια Amd Που σε Αm2,AM2+ εβαζες οτι επεξεργαστη ηθελες ακομα και αν ηταν AM3+ με ενα απλο Bios update? Πλεον βγαζει 7 επεξεργαστες σε Fm1 και αυτο ηταν.. Παμε σε Fm2..
Heatspreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Αν το AM3+ είχε βρει πριν έναν μήνα, θα σου έλεγα να πας προς τα εκεί, μιας και η AMD δεν αλλάζει τα Socket της τόσο συχνά. Το Socket αυτό όμως, είδη είναι αρκετό καιρό στην αγορά. Όπως είπαν παραπάνω τα νέα CPU για AMD, πιθανότατα να μπαίνουν στο ήδη υπάρχον Socket. Αν θα τους εκμεταλλεύονται οι μητρικές του σήμερα στο έπακρο, είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να στο πει με σιγουριά. Να πάρεις ένα PC σύμφωνα με τις ανάγκες σου και το αν θα έχει αντοχή στο χρόνο να εξαρτάται από τη δύναμη του και όχι από την αναβαθμισιμότητα του. Κατά τη γνώμη μου αν έχεις χρήματα πας σε i7. Αν όχι, πας σε i5 ή FX81xx.
rounsmith Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 http://www.fudzilla.com/home/item/27783-richland-28nm-apu-uses-fm2-socket Είναι πιο futureproof το FM2 αντικειμενικά αλλά προσωπικά θα παραμείνει πάντα στα low-end gaming pc και σε htpc λύσεις.
Millennium Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Κατά τη γνώμη μου αν έχεις χρήματα πας σε i7. Αν όχι, πας σε i5 ή FX81xx. *FX83xx Πανω-κατω συμφωνω με τους προλαλησαντες.Θα αποφασισεις συμφωνα με τις αναγκες σου φιλε. Επισημα παντως το FM2 εχει upgrade path ως το '14.Νινο μονο το inquirer το γραψε αρχικα αυτο και το αναπαρηγαγαν και αλλοι. Δεν υπαρχει κατι το επισημο ακομα για το am3+.
Heatspreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2012 FM; HTPC θελει ο φιλος; Sent from my iPhone using Insomnia
achilles_g_ Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Gamer δεν είμαι, θέλω ένα δυνατό pc για ευχαρίστηση, κατέβασμα, visual studio και matlab. O amd fx 8350 μου φαίνεται καλός αλλά επειδή οι μητρικές για το socket ήδη υπάρχουν, προβληματίζομαι για το αν η μητρική θα τον αναγνωρίζει ή θα χρειάζεται αναβάθμιση το bios. Aλλά πως θα κάνω αναβάθμιση το bios σε έναν υπολογιστή που δεν θα κάνει boot; Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2012 από achilles_g_
ninos30 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Σωστό το σκεπτικό σου. Απλά έκανα ένα τσεκ σε μια MB τυχαία (ΑsRock FX990 Extreme4) και είδα πως το bios που υποστηρίζει τους FX83xx είναι το P180 το οποίο βγήκε στον Ιούλιο. Οπότε δύσκολο να πετύχεις τόσο παλιό ΜΒ: http://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme4/?cat=Download&os=BIOS Θα μπορούσες να κάνεις και μια προσυνενόηση με το κατάστημα που θα αγοράσεις την ΜΒ, να σου το φλασάρουν σε σωστό bios προτού το πάρεις. Ή έναν φίλο με οποιοδήποτε Phenom, Bulldozer.
sobi1984 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Η σκεψη για μελλοντικές αναβαθμισεις για μένα έχει καποιο νόημα όταν αυτη τη στιγμη δεν εχεις πολλά χρηματα οπότε θα πας σε κάτι αδυναμο(πχ celeron g530) αλλά κατα βαθος θες ενα πολυ δυνατο μηχανημα..Σε αυτη την περιπτωση κοιτας και την αναβαθμισιμοτητα μιας και αν τσιμπησεις εναν ivy bridge σε 2 χρονια μεταχειρισμενο ,η διαφορα σε σχεση με τον g530 Θα ειναι... Και δε θα χρειαστει να ξαναδωσεις χρημα για μητρικη,μνημες κλπ.. Οσοι εχουν χρημα δε νομιζω να τους απασχολει ,οπως δεν απασχολει και οσους απλως θελουν ενα Pc για Office,internet και διαφορα προγραμματακια.. Το τι εγινε πάντως με τους Fusion δειχνει οτι τα συγκεκριμενα socket εχουν περιορισμενες δυνατοτητες αναβαθμισης σε σχεση με κατι σε Am3 ,1155 Κλπ.. Που ειναι η παλια Amd Που σε Αm2,AM2+ εβαζες οτι επεξεργαστη ηθελες ακομα και αν ηταν AM3+ με ενα απλο Bios update? Πλεον βγαζει 7 επεξεργαστες σε Fm1 και αυτο ηταν.. Παμε σε Fm2.. σε δυο χρονια ο επεξεργαστης αυτος θα ειναι ενας τωρινος q6600 τι λεμε τωρα...+ θα εχουν βγει ddr4 καιτελευταιο απο ολα δεν ειναι ολοι το ιδιο ανετοι με την αγορα μεταχειρισμενου προιοντος... αλλοι δεν εχουν προβλημα αλλλοι το αντιμετωπιζουν με δισταγμο αλλοι δεν ακουμπανε καν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα