Joshua21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστω για την απαντηση.αλλα τα χλμ ειναι πολλα νομιζω.... Έχε υπόψη σου ότι τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα κάνουν περίπου 18.000 χλμ το χρόνο, συνεπώς ένα αυτοκίνητο του 2005 έχει κατά μέσο όρο 126.000 χλμ στην πλάτη του. Το παραπάνω που σου πρότειναν με 88.000 είναι σχετικά λίγα. Είναι πολύ δύσκολο είναι να βρεις αυτοκίνητο τέτοιας ηλικίας με 55-60.000 το πολύ, και φυσικά αν βρεις θα το πληρώσεις ανάλογα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δεν καταλαβαινω παντως γιατι σας πιανει πανικος με τα χιλιομετρα. Εκτος αν θελετε να το κρατησετε ακομα 20 χρονια, ή να κανετε 40000 το χρονο, δεν υπαρχει κανενας αλλος...
Joshua21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Επειδη πουλαω και εγω αυτοκινητο (και δεν εχω τρακαρει πραγματικα ποτε) και ειχα παει να το ελεγξει ενας αγοραστης υπαρχει ενα μηχανηματακι με laser νομιζω που βλεπει αν εχει βαφτει το αυτοκινητο απο τρακαρισμα Αλλα ολοι αυτοι να μην εχουν τρακαρει ποτε μου φαινεται πολυ περιεργο Εκτος και εννουν οτι το εχουν φτιαξει το χτυπημα Το μηχανηματάκι αυτό το ακουμπάς πάνω στο χρώμα του αυτοκινήτου, και το μόνο που κάνει είναι να μετράει την απόσταση από την επιφάνεια του χρώματος μέχρι τη λαμαρίνα. Υπόψιν πιάνει μόνο σε μεταλλικά βαμμένα κομμάτια, σε πλαστικά δεν δουλεύει. Αν το κομμάτι που "μετράει" έχει μόνο ένα χέρι χρώμα τότε ανάβει το πράσινο λαμπάκι. Αν έχει βαφτεί ξανά τότε η απόσταση αυτή μεγαλώνει και το λαμπάκι γίνεται κίτρινο. Αν έχει πέσει και στόκος τότε μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η απόσταση και το λαμπάκι γίνεται κόκκινο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί αυτό το μηχανηματάκι να καταλάβει αν το αυτοκίνητο έχει τρακάρει η όχι. Σε περίπτωση γρατσουνιάς με πρόκα/κλειδί αναγκαστικά ο ιδιοκτήτης βάφει τα γρατσουνισμένα κομμάτια, και το μηχανηματάκι αυτό δείχνει πως είναι ξαναβαμμένο. Σε περίπτωση σοβαρού τρακαρίσματος όμως το πιο συνηθισμένο είναι να αλλάζονται τα κομμάτια(πόρτες-φτερά) με καινούργια, οπότε το μηχανηματάκι θα μετρήσει ΜΟΝΟ το πάχος μιας βαφής(θα δείξει πράσινο). 1
Alxnks Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Έχε υπόψη σου ότι τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα κάνουν περίπου 18.000 χλμ το χρόνο, Από που προκύπτει αυτό? Έλα να το πεις στο δικό μου αυτοκίνητο αυτό....με βία κάνει 8000, φέτος έκανε πολύ λιγότερα..κάτω από 4000.
Joshua21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Από που προκύπτει αυτό? Έλα να το πεις στο δικό μου αυτοκίνητο αυτό....με βία κάνει 8000, φέτος έκανε πολύ λιγότερα..κάτω από 4000. Στο autotriti το είχα διαβάσει, θα προσπαθήσω αργότερα να βρω και link. Πάντως γνωρίζω άνθρωπο που κάνει σκάρτα 2.000 χλμ το χρόνο, και άνθρωπο που κάνει 125.000 το χρόνο. Όσο για τη μείωση των διανυθέντων χιλιομέτρων τα τελευταία χρόνια λογικό είναι, όλοι έχουμε περιορίσει λίγο πολύ τις μετακινήσεις μας. edit: Υπολογίζοντας ότι ο μέσος οδηγός διανύει κατά μέσο όρο 15.000 το χρόνο, το χρηματικό όφελος που αποκομίζει από τη χρήση του υγραερίου έναντι της βενζίνης ξεπερνά τα 1.000 ευρώ σε ετήσια βάση. http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/39085_27983.asp Μάλλον έκανα λάθος για τα 18.000, βρήκα πάρα πολλές αναφορές για 15.000 το χρόνο αλλά καμία για περισσότερα ή λιγότερα. Αλλά και πάλι, φυσιολογικά χλμ για ένα αυτοκίνητο 7 ετών είναι τα 105.000, 55-60.000 είναι λίγα.
*Kezar* Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 125κ τον χρονο μονο ταριφες τα κανουν..και αυτοι οσοι κανουνε ταξιδια αθηνα- χωρια κλπ. αμαξι 13χρονων ειχε κανει 90.000 χλμ.. το πηρα εγω και μεσα σε 3 χρονια εχω κανει 50.000χλμ αναλογα την χρηση που του κανουνε.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Εγω που το χρησιμοποιω καθημερινα λιγο, τον περασμενο χρονο εκανα ακριβως 9500.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα